Louises Dagbok

Livet med fyra grabbar !

WHAT THE F**K

Publicerad 2008-12-29 18:22:03 i Dagbok,

Jag va på vc i morse för att få nåt för min hosta , som alltid när jag kommer dit har jag redan diagnostiserat mig själv och jag vet precis vad jag behöver .
Förra året ville jag ha kåvepenin för jag visste att jag hade halsfluss ... tre odlingar senare vad får jag då jo kåvepenin... tänk om dom hade lyssnat på mig ;)

Iallafall idag va mitt mål cocilliana.... vi får se sa dom till mig de kommer finnas ett recept på apoteket kl 5 då får vi se vad Doktorn tyckte va bäst .....
kl halv sex va jag på apoteket med ljuva drömmar om en hostfri natt ... INGET RECEPT !! VA FAN !!

inställda planer

Publicerad 2008-12-29 15:31:47 i Dagbok,

vem är emot mig egentligen ?? vi som skulle firat en jätte mysig nyår med Ida,lisa och familjerna.... idag fick vi ställa in :(( hela familjen har hosta ,feber och en rejäl förkylning !!
Vi får fira hemma i ro... trist men sant ... herregud va sjuka vi vart de sista ,jag kan inte minnas sist de va såhär illa ... aja J är ute och fixar de sista , champagne , fyrverkerier mat ostbricka godis ....
R är ju här över nyår så de får bli familjespel och mys bara.... va ska man göra ?? nu ska vi tamig... bli ordentligt friska !!

halloj!!

Publicerad 2008-12-27 10:45:22 i Dagbok,

Dagen idag får spenderas inne , då jag är lite sjuuuk ...igen !! Jag va på middag hos Frida igår (tack för den superba maten!) kände mig inte på topp hade lite ont i halsen och kände mig allmänt lite kass ... så jag försökte hålla mig ifrån barnen och jag gick hem redan vid sju ... de är inte likt mig då de vankas goda kaffedrinkar...min favorit ... när jag kom hem satt vi o kollade på körslaget sen avgick jag i säng ... med feberfrossa ... har legat och frusit och svettats vartannat i natt men nu känner jag mig lite bättre .

R hade Linnea på sleepover inatt , dom la sig och kollade på film efter körslaget och jag hörde hur de snattrades till en bra bit efter elva sen blev de tyst :) mysigt att ha kompisar som sover här.
Jag sa till Frida igår at de blir värre när dom frågar om dom får sova över när de är 14 ;)) då får man stå med tratten mot dörrn ...hehe

Jag hade oxå finfrämmat på dagen av Madde och Tolly ... herregud de är typ 2 år sen jag tfäffade min gamle vapendragare Linda !! Hon ska till Indien på praktikresa nu snart ... spännande....
Nää nu kryper jag ner i soffan och vilar medans M vilar ... som förresten va en underbar mönsterbebis ända till sju hos Frida igår !! fina unge...

R spelar Fifa och slappar ...han har önskat taco idag för han fick så god sås hos Frida igår så de får bli en favorit i repris !! vad gör ni idag ??

lycka..

Publicerad 2008-12-26 08:01:58 i Dagbok,

Gårdagen va helt underbar , vi hade de så mysigt på våran lilla julaftonskväll! Först åt vi kalkonmiddag (har kvar mat till ett helt kompani) sen va de klapputdelning... Vi bestämde att vi skulle öppna ett och ett så alla fick kolla och beundra paketet , annars så slits de bara upp utan att man vet vem man fått de från. så vi turades om jag fick tofflor,läppglans, en skål och pengar från pappa. J fick whisky och simpson muggar från barnen , M fick skallror i massor och pengar... Sen va de ju R... han fick massor !! nya fotbollsskor , zlatan matchtröja, benskydd ,fotbollsstrumpor, han hade oxå fått drömfångare och zlatankalender av mormor och morfar Johnny.....cluedospelet,fotbollshalsband, pulka,mössa, böcker ,pennor,pengar mm han va jättenöjd !!
Vi andra har hunnit få lite andra paket på julafton bla alkomätare, handväska , våg ,schampoo,slipmaskin ,åkpåse , badponcho mm
Iallafall... klappöppningen tog ett tag sen la M sig och vi satte oss till rätta med cluedo och godis! de va ett sånt dvd spel , de va så mysigt vi spelade i tre timmar sen va klockan såpass att de va nanitajm...
R gick upp med sina grejer och va borta ett bra tag ... så jag fick gå å kolla vad han pysslade med ! då hade han bärt upp alla sina nya grejer och lagt dom på rätt ställe han hade ochså lagt alla sina fotbollsgrejer på ett ställe lite som ett altare ... haha ... han va så glad och nöjd! underbart att se !!
Kunde inte önskat mig en mysigare lilljul än denna , tror vi ska införa de där med sällskapsspel på julkvällarna de är ju jättemysigt , detta spelet va från 9 år så de va roligt för alla inte bara R...

Idag har vi blivit bjudna till Frida och Jocke på middag , J jobbar ju som vanligt då de händer såna här mysiga saker !! han är lite ledsen över de.
Men jag och R och M går dit iallafall ... ska bli gott och trevligt. jag lägger in lite kort senare på kvällen igår.

strålande jul

Publicerad 2008-12-25 11:24:39 i Dagbok,

vi hade en jättemysig julafton igår . Den bjöd på härlig mat, trevligt sällskap , glada ungar och ett räfflande julklappsspel !! De enda som fattades va Robin men han kommer idag så då blir de lilla julafton med kalkonmiddag och klappar ..











Som ni ser en alldeles ljuvlig afton ! nästa afton ska spenderas med Ida , David, Lisa och Richard !! ska vi spela singstar kanske ?? vad tycker ni ?? Då ska min fina R vara med också så de kommer bli toppen .

juletider

Publicerad 2008-12-23 06:21:17 i Dagbok,

jaaa nu är de här .. juletiderna ... lite stressande men mysigt , vi har klätt granen (o sett johan få ett psykbryt över ljusen som även i år inte fungerade ;))
Den blev fin fastän jag precis som Frida hade svårt att låta R sköta beklädningen sååå resultatet är tt vi både har rött ocg silvrigt glitter i den .... ve o fasa !! men men ....
Igår hade vi förjulafton här med mamma och Johnny , vi åt tacopaj och fick paket . M fick matsetet från lundmyr som jag så länge har önskat mig !!
R fick zlatan almenacka.en samlarbil och en drömfångare ... precis vad han ville ha . idag ska här göras köttbullar och tunnbröd annars är de lugnt idag , skönt.
Om ni vill se fina bilder på M så gå in på Malles sida , hon är ju så duktig , hon va här och hälsade på igår ... härligt med spontanbesök tycker jag !!

sååå god jul alla söta

saknad..

Publicerad 2008-12-20 08:10:51 i Dagbok,

Idag saknar jag min stora kille massor , har t om drömt om honom i natt . tur att han kommer imorgin iaf . Jag tror de är svårt för de som inte har de som jag med varannan vecka att förstå hur man känner . I början när R va 4 år så va de jättejobbigt dels för att man hade vart han så nära så länge , de va ju han och jag liksom varje dag , och dels för att han va såpass liten .
De va en hel del tårar som föll då , från allas sidor.... som mamma är de svårt att ge upp 50% av tiden med sina barn men vanemänniskor som vi är vande jag mig ganska fort... saknaden kommer och går och ibland är de riktigt jobbigt som när de händer nåt kul,eller man ser nån rolig film mm så tänker jag ohh de här skulle R gillat . Men om jag krävde att han skulle vara här jämt så skulle jag vara ganska egoistisk , ett barn behöver både sin mamma och pappa så sålänge han har de bra så får jag bita ihop.
De primära målet för alla föraldrar är väl ändå att barnen ska vara lyckliga.... nu i juletider är man ju lite extra familjär vilket säkert bidrar till mina känslor just nu.
R ska inte vara här på jul och de känns inte bra men han kommer ha de bra så de är bara att härda ut...
Inuti mig finns de en stor sorg att jag aldrig kan ge R de som jag nu har möjligheten att ge M en mamma och en pappa som lever ihop o älskar varandra , drömmen är ju att deras liv ska vara så utan fläng mellan föraldrar på jul osv , jag har själv levt så o de önskar jag ingen ....
Därför ska han få fira jul i lugn o ro . jag kommer köra han till hans far dan före så han får vakna där han ska vara och jag hämtar han på juldagen ....
Jag känner igen mig mycket i R och i hans tankar , jag kunde inte förstå att mina föräldrar inte skulle bli ihop igen , de tog många år innan jag insåg att de skulle inte bli de två ... aldrig igen och R pratar fortfarande om mig och hans far och om vi möjligen skulle kunna skaffa ett barn så de blir ett helsyskon ;)
Jag hoppas han kommer att se M som sitt riktiga syskon vi har pratat mycket om de här med att de inte spelar nån roll utan att M är hans lillebror punkt .
Och jag tror verkligen att han känner de så men ibland kommer de frågor och undringar och hur obekvämt de än är att svar på alla dessa frågor så måste jag . Samtidigt måste jag var riktigt tydlig med att så som livet ser ut idag så kommer de att vara , jag vill inte väcka några förhoppningar av misstag .
Även om jag önskar att hans liv skulle vart annorlunda så är de bara att göra de bästa utav de vi har ,han har ju 4 vuxna som bryr sig om honom ,och de är ju positivt plus att när han är trött på mig så kan han åka till sin pappa !!
 Jag kommer alltid att känna sorg för R därför har han en speciell plats i mitt hjärta ... jag vet hur han känner och tänker och hur han grubblar , jag har tänkt exakt samma tankar när jag va liten .
Så summan är att de finns ett skäl att R inte figurerar så mycket som M i denna bloggen vissa veckor ... de gör lite för ont ibland .... att inte ha honom nära , och att skriva massor om honom driver upp dom känslorna till ytan och jag tänker inte vara en olycklig människa... jag vägrar.


mitt hjärta

oh my good

Publicerad 2008-12-19 22:11:52 i Dagbok,

shit va folk de va på torp idag ,,, men nu har vi handlat allt inför julen plus storstädat så imorgon när vi har barnvakt så kan vi bara vara och soooova ....lovely men jag tror att jag kommer sakna min lilla knodd... han är ju såliten ännu , inte som R han är ju stor kille.

aja återkommer imon med mera bloggande om dagen .är för trött nu

ljuvliga unge...

Publicerad 2008-12-18 11:52:53 i Dagbok,

ÅÅÅ jag har fått undervattenskorten på M nu ! sååå fina jag ska försöka få in dom här på bloggen men jag har ingen scanner så jag får försöka fota dom ... vänta lite..... *fixar å trixar*





jag bjuder på ett av dom för de kan vara så att de andra två korten kommer bli en juleklapp ...men bara kanske

åjo

Publicerad 2008-12-18 09:25:49 i Dagbok,

Jag skulle behöva städa idag men men men jag drar på det ;) har nada lust , jag har massor av tvättad tvätt som ska vikas och läggas in ... är inte de de tråkigaste som finns ..... ? jag drar hela tiden på de tills de ingen återvändo finns läs: inga trosor eller strumpor ;))
idag är de dags för bvc och nya sprutor !! stackars gossen !! idag är även J s sista dag tills annandagen så vi ska göra juliga saker i helgen såsom införskaffa gran fixa julematen mm .... mysigt att få ha han hemma lite nu , och nu till enannan stor nyhet ... Mathias går i gåstolen , vi va över på en latte hos Frida igår (lät världsvant eller hur ) och då satt han i Elias stol och den är lite mer rullbar än våran så då strutta han runt där lite , de verkar som om han har fått in grejen för igår så gick jag ut o röka när han satt i den i vardagsrummet och när jag kom in så satt han i hallen och skällde på mig ;) haha
Seb dess har han börjat putta sig runt lite grann , inga maraton ännu men ändå ! stor kille nu ju .... sorgligt men roligt. På söndag kommer ju R och då ska vi ge oss på ett pepparkakshus och klä granen .... hoppas de blir så mysigt som jag föreställer mig det ... sen ska han vara hos sin far i år på jul >:( tråkigt men roligt för honom ... så vi har den traditionella lilla julafton här på juldagen , då får barnen alla paket från oss och jag o J får våra ...

Hur firar ni jul i år ?




tvagning i vasken

Tjejmys och sjuklig trötthet..

Publicerad 2008-12-17 09:51:03 i Dagbok,

Aaaa de va strålande igår på tjejjulmyset ... alla fick en klapp och massa god mat . Tacopaj, en annan paj , korv ,köttbullar, bröd,sallad och lax .
Julestämning på hög nivå :) Idag är jag sjukt trött bara för de man e ju inte van att vara ute och ränna till elva på nätterna nuförtiden;)
Usch vi har sådan beslutsångest här hemma ... jag behöver RÅD i MASSOR SÅ KOMMENTERA BRA NU ... såhär ligger de till:

Johan o jag skulle ju gift oss i sommar i augusti som de flesta vet , och de vill vi ju givetvis göra men de är dyrt !! samtidigt som vi vill renovera hemma och ha en bebis till ...
Detta ser ju vem som helst att de inte går ihop , så de stora frågan är i vilken ordning man ska göra detta nu , om jag väntar längre med att bli gravid så måste jag börja jobba igen och jag vill ju plugga men de känns ganska meningslöst att bäörja läsa då jag vet att vi vill ha en bebis till ganska så tätt... då måste jag ta ledigt ifrån pluggandet ju.... och jag vill ju inte vara gravid när vi gifter oss !!
Ska man vänta en sommar till att gifta sig ? få grejat de man vill ha grejat här hemma för lite pengar och ha längre tid på sig att spara till bröllopet , ska man då även passa på att skaffa en bebis till som typ kläcks i december nästa år och jag då ha 8 månader på mig att komma i klännigen ?
Eller ska man vänta med bebis jobba ett par månader emellan gifta sig till sommaren och vänta med renoveringen ? vi har inte råd med allt ju !!
Ångest ångest... vad ska man göra !! gaaaaaaaaaaaahhhhhhhh... nu är de ju så att J och jag måste gifta oss snart av praktiska skäl iallfall... ni vet hus pengar barnen.... vad händer om de händer Johan nåt ?? då står jag här .... såå om de blir så att vi väntar med bröllopet så måste vi ändå gifta oss på nåt sätt , vi båda vill ha ett kyrkbröllop så de behöver ni inte oroa er för de kommer att komma.

orkar ni läsa mitt röriga inlägg?? hjälp mig nu då !

mja...

Publicerad 2008-12-16 16:01:20 i Dagbok,

Här sitter jag nu och är aptrött, sängen lockar mer än tjejkväll... jag blir alltid sjukt sänkt såhär dags och de är vällan egentligen inte konstigt då jag går upp typ halv sex för de mesta .
Men men jag ska minsann ta mig i kragen J kommer hem alldeles snart o då ska jag göra mig vacker!! här ska mysas med god mat och trevligt sällskap!!

M har INTE vart en ljuvlig bebis idag så honom ger jag med glädje bort till hans far !! sovit i halvtimmar och är konstant gnällig ...............

så in i duschen

åååååååååååå lovely

Publicerad 2008-12-15 18:38:51 i Dagbok,

Detta ska jag ut o baka i köket just i detta nu !!

saffranskorpor

Recept:

Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

julgottatips

Publicerad 2008-12-15 18:32:25 i Dagbok,

Idag har jag bakat Rocky road och tunnbröd. Ett alldeles ljuvligt julgodis som ätr enkelt men dyrt att göra , jag gjorde dubbel sats då jag ska ha med mig till jul också ... 1,2 kg mörk choklad är inte billigt ska ja säga , inte heller 4 påsar dumle . Men ack så ljuvligt gott!! testa det är superenkelt.


12 kakor
600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger



 


mumma

Sen va de tunnbröd oxå enkelt dock tog de lång tid att steka alla då jag återigen gjorde dubbel sats mest för att de är så gott!! och alla ingredienser hade ja redan hemma så de är inte mycket man behöver.

5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 dl mjölk eller solhavre
2 msk olivolja

Arbeta ihop vetemjöl, salt och Solhavre (eller mjölk för
den som vill) till en smidig deg. Tillsätt ev olivolja för smidigare
deg. Dela i 12 delar. Kavla ut varje del så tunt du kan. Grädda brödet
i en torr stekpanna på medelvärme i 3 1/2-4 minuter. Vänd efter 1-2
minuter. Servera med mjölkfritt margarin, rökt skinka och gurkskivor



sätt igång att julbaka nu alla glada!!

.

lugn o ro

Publicerad 2008-12-15 09:38:52 i Dagbok,

Här hemma är de tyst och lugnt ... J sover och M sover ... då är de datortajm. Igår åkte vi hem till Johans mor o far en stund annars va de inte mycket som skedde . En härlig adventsfrukost hade vi på morgonen. Idag ska här bakas , jag ska ju på tjejkväll imon och då ska alla ha med sig ett bidrag , jag ska ha bröd,ost och julgotta, tänkte jag skulle baka bröd och göra rocky road.
Sen ska alla ha med sig en juleklapp för 100 dolares så jag får vällan åka till torp oxå.. Skönt att J är ledig så jag har lite tid till de med . M är ju en ganska nöjd bebbe men han har ju sina moments under dagen . Idag skulle jag haft sovmorgon men jag hörde hur M grinade här nere så halv åtta gick jag ner och tog han. Jag tycker lite synd om J som inte alltid duger för M på morgonen , han har svårt att få han att somna och då blir han övertrött o ohanterlig men de vänder snart .
R åkte till sin far igår så jag ska även passa på att slå in lite klappar ikväll hade jag tänkt.Hur går de för er har ni handlat klart ?
Sen måste jag passa på att rekommendera viktkoll.se en sån bra sida , de är inte särskilt jobbigt att gå ner i vikt med hjälp av den ... man får äta allt men inte mycket man klickar bara i vad man tänkt äta till middag så ser man hur mycket man kan äta . jag är inte hungrig alls längre för man äter ofta men lite och de allra bästa är att jag inte behöver laga speciell mat till mig jag tar bara lite mindre.
Nu har jag då ingen våg vilket är ett måste egentligen då man ska väga sig en gång i veckan men tror att tomten har en till mig så jag får tåla mig lite...
Dock har jag tappat två tre cm på midjan ! så jag har säkert tappat ett kilo eller två ....lovely och tack Mathilda för coachingen :))


Glad kille med en fin träningsoverall ..present från pappa





lägg av nu för tusan !!

hello again

Publicerad 2008-12-14 07:34:09 i Dagbok,

nu har jag vart lite kass igen men de har faktiskt varit full upp .. fullt upp av bara mysiga saker ! i fredags hade vi finbesök av Fia och Malle , vi åt tacos o kollade Idol.
I går va jag först på R s fotbollsträning sen bakade vi pepparkakor här hemma , Alice och Linnea va oxå med . Jag fick riktig julstämning då för barnen satt och sjöng julsånger och bakade !! Senare va de Lussetågs dags hemma hos Frida !! Dom är så duktiga våra barn !!



    




jag har lånat bilderna av Frida för jag filmade istället denna gång .

Som ni ser en riktig julhärlig helg . J har jobbat hela helgen så idag ska vi mysa tillsammans !! hade ju förlovningsdag igår .

Fynd

Publicerad 2008-12-12 10:43:46 i Dagbok,

Nu har jag dammsugit och skurat undervåningen , och jag har gjort diverse fynd får jag säga.... Till saken hör att Ida och Nellie va här igår och Nelliie är numera en gående minimänniska.

1. En snusdosa under tv-bänken
2. En internet dosa under mattan
3. En halväten pepparkaka under lekfilten ;)

Hahaha hon är lite lurig denna dära Nellie ....

Vad kan man sia om framtiden då om denna lilla tös... jo hon kommer bli en pengagalen internet tjej som gillar att snusa och äta pepparkakor ....



de kunde man aldrig tro ....

Lussemyset

Publicerad 2008-12-12 06:47:47 i Dagbok,

De va jättemysigt igår på lussemyset, R va så duktig så min lilla tomte ! de va lotteri oxå , alla skulle ha med sig ett pris till det och pengarna skulle gå till deras klassresa i trean .
Jag vann tre ggr !! J skrattade åt mig för jag blir som ett barn när jag vinner . Jag vann !! jag vann!! ropade jag där inne i lokalen ;) och de va lite hembakt och en röda korset blin bling brosch inga stora vinster men ack så roligt !! M va snäll och glad om än trött som attan så han somnade sött när vi kom hem vid 8 snåret !
Idag ska R och hans klass lussa för andra klasser i skolan , ååå kommer ni ihåg när man satt vid bänken och liciatåget kom in ! i Vår skola bjöd dom på en pepparkaka och en lussebulle också .
Ljuva ungdomstid .... så kanske man va lite kär i en av killarna oxå och då va de extra pirrigt att se dom lussa !! hehe





de va så mörkt där inne å våran kamera e verkligen kass för blixten räcker typ tre meter .... tur att vi har filmat !!


en liten pepparkak va oxå med

Morgonfoto..

Publicerad 2008-12-11 10:26:38 i Dagbok,

Såhära såg de ut kl 06.30 imorse ... förbise gärna morgonfrissan ;)



fotograf Robin

Jodå mina kära vänner igår fick han mat i sängen kl 5 ... de får allt räknas som ett tidigt morgonmål , men de resulterade i att han sov till sju och vi blev stressade med att få R till skolan och han ville inte somna ordentligt vid nio som vanligt så han va en övertrött o grinig bebis hela dagen . Kl 6 - 6.30 är de allra bästa om han vaknar för rutinernas skull... så idag skulle jag försöka somna om han i en timma va tanken men till slut fick han mat men då va han för pigg för att somna om , så som ni ser blev det en powernap på mamma lite senare ist ;)

Uppe med tuppen

Publicerad 2008-12-11 07:57:44 i Dagbok,

Mathias har bestämt sig för att 5 är en bra tid att vakna ... han hade säkert nanat längre om jag hade gett honom mat på natten men jag vägrar , sååå J som jobbade kväll igår fick pallra sig upp vid 5 så jag iallfall fick en timma till ... stackarn ... men Johan sover sött nu och lär göra det ett par timmar till så de är ingen fara med han , vi är ju inne i avvänjningsfasen nu så de blir lite sisådär med sömnen.
Tror M vaknade mellan 10-15 ggr i natt. nappen i och snutten vid näsan , gå och lägga sig , somna om , upp igen , nappen i .... ja ni fattar.
Han hade slutat med  nattmat men i och med kräksjukan så har han hamnat ur fas och de är ok bara de vänder snart!! Jag lider med familjen Jensen som har åkt på skiten !! hoppas E klarar sig... Hörde från grannen idag att dagiset för hennes minste har haft 25 fall av kräksjukan och att de går runt och runt.
Smittsam jävel i år helt enkelt... Idag mina kära vänner är det den beryktade Lussefesten som jag tjatat om ... den börjar halv sju så vi får ta vagnen ner så M power nappar en stund så han orkar med , han e ju sååå kvällstrött lillfisen. När R kommer hem från skolan ska vi baka lussekatter , han har tråkigt på kvällarna nu när Linnea är sjuk !! Kanske en plåt pepparkakor oxå .
De gäller att aktivera sig när man bara får äta 1300 kcal om dagen , så fort man inget har å göra så är man å drar i de förbaskade kylskåpet !! eller jag gör de iallafall.

Sååå vad ska ni göra idag ??

vafan !!

Publicerad 2008-12-10 19:54:31 i Dagbok,

Jag är ju med i den dära viktkoll grejen men jag har inte tatt de så seriöst trots att jag betalar för de ...iallafall ... fick litetips av Mathilda hur man skulle räkna ut hur mycket kalorier man skulle äta osv ...
1300 kcal per dag ska jag äta !! när man räknar ut allt man äter på en dag så är det ingen piece of cake kan jag säga ... jag är hungrig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Säg att de vänder Tillda ...att man blir mindre hungrig efter ett tag !! jag har ätit så i 2 dagar nu och det är jobbigt... men men ska man ner 10 kg på 3 månader så ska man ...
kommer antagligen att sluta med detta som allt annat snart , har ju nada karaktär

status just nu..

Publicerad 2008-12-10 17:50:36 i Dagbok,

statusen nu är en styck gnällig bebis som sovit alldeles för lite idag för att hans dumma mamma har vart på torp och socialiserat men Marre hela dan ...
En styck trött mami som idag har julshoppat , lagat middag lax o potatis och kokta morötter by the way ochhhhh bakat inför morgondagens lussefirande på skolan.
En styck helt normal och glad pojk i storlek större :)







vi i just nu .... ryggläge och M har hittat sina fötter weeiihhoo va roliga dom e ;) va på bvc igår 150g upp på 2 veckor ...ingen fara för han ska ju stanna av och så har vi ju haft kräksjukan så 9050 g nu ;)) ....... sen va hela familjen i st sund och R fixk shoppat till mig , Johan och Mathias... mysigt som attan

julshopping

Publicerad 2008-12-09 10:46:20 i Dagbok,

Idag ska hela familjen iväg på lite julshopping , R ska få köpa till mig och Johan och jag ska hitta nåt till Johan .... har verkligen ingen aning i år då vi bestämt att vi inte ska lägga mer än ett par hundra.
Svårt svårt ....
Sen är de storhandling på gång oxå ...jag älskar det , att ha kylen full med mat och att gå o kolla på willys , Men johan och Robin gillar de inte ;)
Snart kommer fina Ida på besök med två huliganer Ludde och Nellie båda två är gående nu så jag får väl plocka bort de mesta ;) nee da de kan röja på jag har inget jag är rädd om framme ... de ska röra på sig dom är ju barn !! Jag och M har tagit en morgonprommis idag , de är mycket lättare när de är kallt och skönt ute istället för regn . M har sovit som en kratta i natt och då även hans moder.Han är förkyld och de märks mest på natten ... vill ha nappen men kan inte andas då , stackars liten.
Jag ser verkligen fram emot lusse tåget på torsdag då får man lite extra jul feeling !! skulle behöva dammsuga men jag har ju bestämt mig för att inte ha så höga pretationer på mig själv så jag sitter och lider över tussarna ist ;) hehe... men man kan ju inte ha de kliniskt jämt !!

Gud jag skulle vilja kunna fånga M när han skrattar ordentligt på film men så fort kameran kommer fram blir han super allvarlig , finns de nåt ljuvligare än bebisskratt ?

Handbolls vm

Publicerad 2008-12-08 19:26:16 i Dagbok,

Jag och R sitter och kollar på vm i handoll ... Damer, inte mitt tv - val kan jag säga men jag har ju en son som är besatt utav allt som har en boll i sig.
De jag skule komma fram till är att de är sååå mycket tråkigare att titta på en bollsport när det är tjejer som spelar !!  Dom är bara så mycket sämre , långsammare och mjäkigare på nåt vis ... näää lämna över bollsporterna till killarna tjejer !!

Själv tycker jag att tjejer bara ska vara hemma och föda barn och laga mat och städa och andra viktiga saker såsom fika mm ...
Nä jag skoja bara men jag insåg efter jag hade läst igenom första stycket att de va så de lät .. haha

Guuud jag har ätit sjukt mycket smörgåstårta och muffins de här två dagarna !! nu är de slut på sötebrödsdagarna imorgon är de jag som tar en morgon promenad imorrn när lillen ska sova .

vart tog vintern vägen ??

Publicerad 2008-12-08 15:09:32 i Dagbok,

Julkänslorna faller bort i takt med att snön försvinner.... fyyy för regn och slask !! sä jäkla trist att inte ens kunna ta en promenad ... jo jo alla hurtbullar därute sätt inte i halsen nu jag är fullt medveten om att de GÅR att traska i regn men jag gillar de inte !!
idag va Frida här på dagen och vi fikade på dop resterna och pratade om livet i stort ... vad ska man göra sen ? när ledigheten är över ... vad VILL man göra då ? Varför finns de inte mer för mammor i ljungskile är en fråga jag irriterat mig på länge , i gbg när R va liten fanns de alla möjliga grejer att göra med barnen , spädbarnsmassage , babysim , grupper mm... här finns de öppna förskolan thats it , tre dagar i veckan .
Ja ja nog med gnäll nu..

På torsdag är de lussetåg i skolan , vi ska gå alla och kika på Robin !! Han kommer vara urduktig , en samm enterteiner är han ... räds inte för nåt .

Just de ja Dopet ... allt va jättebra , vi åt och mös här hemma efteråt . Fick massa fina presenter sparbössa , halsband, pengar , bok , trästol , fotoram mm
Tack alla för att ni va med och gjorde Mathias dop precis så som vi ville ha de !!






The Dop..

Publicerad 2008-12-07 19:13:38 i Dagbok,

yes nu är de över ... hjärtat mitt sa inte flaska på hela dopet och R läste ett evangelie ... såååå duktiga mina pojkar , sen bar de av hemåt för smörgåstårta som jag stod och dekorerade kl 06 imorse . de verkar som alla va nöjda , vi är de iallafall !! massa fina gåvor men jag får fortsätta imorrn för mina ögon går i kors här !!

All by myself...

Publicerad 2008-12-05 08:53:12 i Dagbok,

Jaaa man kan ju inte låta bli att känna sig lite ensam nuförtiden .... vinterkräksjukan sätter skräck i folk och fä... haha nä men nu kära vänner har vi faktiskt vart friska i 3 dagar så nu tycker jag allt att ni kan kika förbi !! pestens tid är över ... idag ska jag dona färdigt inför dopet , smörgåstårtorna ska jag göra imorgon. Farmor kommer en sväng med ingredienser senare idag . Tack älskade du !!
Prästen himself kommer vid fyra... annars är de lugnt och fridfullt på smultronstigen . såååå kom förbi !! Ida jag vill se din bruna friska hy !!



ååå ljuva sommartid

Förresten min lilla tjockis börjar smala till sig ... usch han äter ca 400 ml per dygn och ratar maten mest hela tiden :( han som alltid älskat mat ... kom tillbaka min matglada lilla tjockis

ooo yes

Publicerad 2008-12-04 18:04:49 i Dagbok,

Jag har ju minsann glömt mitt i allt kräkberättande att jag tog mina pantalonger till Madde i lördags ändå , jag trotsade mensvärk och snoriga ungar och satte mig i pärlan och brummade iväg .
Man skulle kunna säga att vi rullade hatt halva natten !! Sååå roligt att få leka lite.. mindre roligt att komma hem till ett kräkinferno..

I will survive..

Publicerad 2008-12-04 09:41:15 i Dagbok,

Men nöd och näppe iofs ... fy fan säger jag bara , vinterkräksjukan times 4 !! Vi har vart så kassa alla här hemma , värst har de självklart vart för barnen. R fick de i lördags natt och hade fortfarande riktigt ont i magen i måndags enligt rapport från hans far .
M fick de i måndags samtidigt som mig och först idag har han ätit ok... igår åt han 400 ml på hela dygnet å de mina vänner har inte hänt sen han va 3 veckor !!De andra dagarna har han inte ätit något alls !! jo jo de gjorde han ju men allt kom upp. vi va på sjukhuset i tisdags för att kolla så han inte va basisk som de heter , de betyder att man går in i ett okontaktbart läge pga av vätskebrist förklarade läkaren ... sänkan va riktigt dålig men annars va han såpass okej att vi kunde åka hem om vi vaktade han med vätska hela dygnet om ... så vi skedade i vätske ersättning på en mycket däven kille som bara låg still och tittade , dock har han inte gnällt en enda gång !! fantastiskt egentligen .
Nog om detta nu sjutton maskiner tvätt senare mår vi nog alla okej , R har vart i skolan och M har sovit som en gris i natt och nu sover han i sin vagn ute ...

Okej ... dop ... på söndag ... ta nya tag städa greja ocj feja ,här ska smörgåstårta bakas, bord dukas mm mm... ska bli riktigt mysigt faktiskt om snön håller sig så kan de bli ett riktigt fint vinterdop . När R döptes va de massor av snö ... ååå min stora kille !!
Jag har shoppat klart alla julklappar nu , M får två ..hehe han e ju för liten men R däremot han vet precis vad han vill ha , mycket bra för då slipper man filura en massa på det .

Hur ska ni fira jul kära vänner ??
I`m back


snön ligger vit på taken.....

Näää nu får de vara nog....

Publicerad 2008-12-01 22:31:37 i Dagbok,

nääää tror ni inte att lillprinsen fick magsjuka nu ikväll! spyr o spyr .... så jag har masat mig upp för de går ju inte å vara sjuk när ens barn behöver en...
nu har vi kokt socker salt lösning för han får inte ner något alls ... bara spyr upp de direkt . men han är tapper mitt hjärta , ler och gosar ändå . Undra hur de är med min andra prins ? får ringa å kolla imorgon .
de är vaken natt för oss som gäller , vem vågar sova när han spyr !! han som knappt kan vända sig .

jag med

Publicerad 2008-12-01 14:38:34 i Dagbok,

hej då mina vänner ... jag har oxå fått magsjuka nu . J är på G hem och ta M ...antar att jag blir liggandes en dag nu .
om jag ens överlever detta.

Magsjuka

Publicerad 2008-12-01 09:20:59 i Dagbok,

R fick magsjuka i lördagsnatt... stackars liten , de är därför ja vart frånvarande . Nu har iofs åkt till sin far men M är genomförkyld och har svårt att sova på nätterna så inatt blev de inte mycke sova ... sååå nu ska jag vila när han vilar hoppas ni har överseende med att jag inte bloggar som jkag skall just nu ;))

hörs senare !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela