Louises Dagbok

Livet med fyra grabbar !

sent men tidigt..

Publicerad 2011-03-27 07:20:13 i Dagbok,

Idag knatade Charlie och ja upp kl 05.45 vintertid men 06.45 sommartid ... inget konstigt med de men Charlie har då inte druckit sin 5-välling ! oj tänk om denna tidsomställning kan få han att gå upp sex - sju utan välling ??

Igår gick vi en härlig tidig morgonpromenad ner till byn och handlade kol och lördagsgotta :) hem igen för lite utelek med min bästaste Frida och Elias .
Sen lunchade vi på årets första grill ! mmm kött,korv,tatziki,bea ,grönsaker :) tror inte vi var de enda som hade grillpremiär igår.

Fantastiskt väder lockar till mycket :) sen firade vi kusin Elias på sjuårsdagen ... och när vi kom hem gick luften ur mig , all denna frisk luft gjorde mig alldeles mosig i huvudet så jag såsade i soffan ömsom vaken ömson sovandes.Idag är de kalas för Johnny men de får vi nog hoppa över om vi ska hinna få gjort en del innan Johan åker idag .

vad gör ni ??

kalashelg och uteröj

Publicerad 2011-03-25 08:38:02 i Dagbok,

Denna helgen kommer mest bestå av kalas och lite uteröj , ska försöka få byggt en altan på framsidan nu på våren så den kan njutas på semestern :)hoppas många vänner kan hjälpa oss bygga lite under påskhelgen ;))
Idag ska jag åka och fira min goa Madde som fyller trettio ! men de blir att ta bilen hem på kvällen då ryggen fortfarande inte är helt bra :( jobbigt att sova borta då man är uppen en del på nätterna och värmer vetekuddar och knaprar tabletter . men firas skall de !

Imorgon ska vi fira fina kusin Elias som fyller sju och på söndag firar vi morfar johnny :)


Elias och Robin



madde o ja sommaren 2007

prio ett..

Publicerad 2011-03-24 08:08:25 i Dagbok,

Igår kväll fick jag härligt besök av Frida och Anna vi satt och pratade och tog ett glas rött :) så jag prioriterade bort bloggen ;)

Idag blir de härlig morgonpromenad med glada mammalediga tjejer sen kommer mitt hjärta hem !

vilken dag ,vilket minne ... tänk om man kunde gifta oim sig snart :)

en i timmen ..

Publicerad 2011-03-23 15:04:48 i Dagbok,

Mitt ett kort i timmen gick bra , de var en succe men senare den dagen kom en fruktansvärd rygg-benvärk ...sviter efter ryggskottet ? de har hållt i sig nu ett tag så lusten har trytit då jag inte kan stå vid datan en längre stumd :( men ikväll ska jag göra ett försök :)

Åååå har sökt till skolan nu ...pirr pirr , kommer dröja innan svar men jag är så laddad ! kommer bli vansinnigt besviken om jag inte kommer in :(
sökte psykologi i första hand och de känns så rätt !

Mycket roligt är på gång nu .. på fredag firas finaste Madde som fyller trettio , den 9 ska vi ha tjejkväll med utgång till baden , 13 april fyller en goding 1 år !!
Och den 15 april drar vi på dagstur till Danmark med fam Thylen och alla barn :)))

Våren är här och de ska njutas ! vi går inte ens in efter dagis nu när de är fint utan håller oss ute en timma extra , och snart kan man vara ute så nlänge man orkar !!

dagens uppdrag

Publicerad 2011-03-14 07:49:21 i Dagbok,

Idag har jag gett mig själv ett uppdrag, jag glömmer ofta fota med min dyra systemkamera men idag ska jag fota ett kort i timmen fram till kl 19.00 .

Kommer bli massa kort :) roligt! kika in ikväll ..

black swan

Publicerad 2011-03-13 08:01:46 i Dagbok,

Vi så filmen Black Swan igår ...knepig historia , svårt att säga vad som var verklighet och inte. Dock riktigt bra skådespelarinsatser men inte en film jag skulle rekommendera till någon som inte gillar udda filmer.

http://www.youtube.com/watch?v=5jaI1XOB-bs

blir fel när jag försöker lägga in klippet via youtube ??



god morgon

Publicerad 2011-03-13 07:56:03 i Dagbok,

ÅÅ vad jag sovit gott i två nätter nu , tidig sängdags gör susen :) dock har jag vankat en stund vid 5 -tiden för ryggen och benet är stela då.

Idag ska min smink o fix hörna bli klar , är taggad till tusen att åka till Ikea idag och handla lite småting såsom ljus och spegel...

Frida var här igår och hjälpte mig möblera om så nu känns de som ett nytt hus :) I like !  Idag kommer stora killen hem och ett besök på brandstationen väntar , en vän jobbar där så vi ska prova brandbilen och kolla läget ! succè blir de med all säkerhet !



finbesök för ett tag sen ,alla barnens favorit Robban :)

Tidigt imorse hörde jag de två små var vakna och de delar ju rum så de busades för fullt och skrattades :) mysigt !

jä jä

Publicerad 2011-03-12 15:05:39 i Dagbok,

jag bloggar dåligt de vet vi alla så nu släpper vi det ;) Haft en riktig risig tid med ryggskott och massa sjukdomar bland barnen ... nu väntar ljusare tider I just know it !

gjorde ett jättegott lchf recept igår ( nja jag är ingen slav under den dieten men den är god och ger bra resultat har jag hört )

Ingredienser

600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner
2,5 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
2 msk sötstark senap
2 vitlöksklyftor
Kalvfond hade köttbuljong !
Riven ost
lite soja

Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.

Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.

Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, 2,5 dl creme fraiche  tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.

Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera en stor grönsallad

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela