Louises Dagbok

Livet med fyra grabbar !

TRIPP TRAPP STOL

Publicerad 2008-10-30 18:51:04 i Dagbok,

Ja idag kom min underbare far med en present till oss , en tripp trapp stol , har ju nämt att jag inte har nån stol till M eftersom R s tripp trapp har gått i arv på hans fars sida så är den inte min .
Sååå idag kom han med en sprillans ny vitlaserad med vit o blårandig dyna ! Så snygg ... älskade pappa vad hade jag gjort utan dig ?

Dåså..

Publicerad 2008-10-30 12:22:30 i Dagbok,

Nu är de så ... M har hittat tummen ! har vart på G ett bra tag men de senaste dagarna tar han hellre tummen än nappen många gånger ....
De är väl inte så bra men han gör som han vill diktatorn ;) han har en temp på 37,4 idag ... är de feber på bebisar ? han ser lite rosig ut och verkar lite däven men glad iallafall... jaja bäst att hålla sig inne iallafall.


Suck..

Publicerad 2008-10-30 09:50:14 i Dagbok,

Sikken morgon ! M har sovit bra men jag sämre kan man säga ... oroar mig för räkningar mm .... Så denna morgon har bestått utav att betala räkningar i massor , haft en gnällig bebis som söker uppmärksamhet från en disträ mami . Tvätten ligger kvar i tumlaren sen tre dagar tillbaka , dammtussarna börjar samla sig , kläder utspritt och en rastlös R som hoppar och studsar !
Frida får jag åka med er till Egypten ? jag lovar att inte göra nåt väsen av mig ;) hehe.... iibland vill man bara rymma . Eftersom jag har haft en stressig morgon sover nu M i pyjamas fortfarande i min säng istället för ute ... då missar jag promenaden med Frida som jag så gärna ville ut på . Sååå här sitter jag i morgonrock , missfärgat hår , gammalt smink ,fattig som en kyrkråtta och försöker hitta glädjeämen att glädjas åt i mina fina vänners bloggar . Mathilda  Frida renoverar hemma , Lisa planerar kalas, Ida filosoferar om livet som fotbollsfru , Malle drömmer sig bort till Grekland igen med vackra bilder .
Så helt plötsligt känner jag mig glad igen ! Tänk så många härliga vänner jag har ( alla har ju inte bloggar så känn er inte bortglömda för det ) och hur man faktiskt kan känna sig mycket gladare efter att ha läst om dom !
Fråga mig inte varför texten ser ut som den gör , råkade trycka på nåt och nu kan ja inte ändra . Så alla ni som läser gå in på respektive länk och kolla in vardagen hos alla mina goa vänner

Mathilda

Frida

Lisa

Ida

Malle

Akupunktur

Publicerad 2008-10-28 16:26:38 i Dagbok,

M har ju som sagt lite problem med sin mage ... han har ont ofta eftersom han inte bajsar tillräckligt ofta , ibland kan de gå upp till 4 dagar .
Tycker synd om honom och idag har jag läst om en tjej i Stenungsund som gör akupunktur på bebisar , mest på kolikbarn men de kanske skulle funka för att få igång M s mage också ? nån som vet nåt om detta ?




Skulle detta funka för min lille knodd ?

just det!

Publicerad 2008-10-28 13:02:42 i Dagbok,

En dagens va de ju

Humör: glad
Gjort: fikat med Frida,vart på fotbollsplanen
Planer: pyssla färdigt med R , promenad , laga middag
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: tystnaden
Läser: bloggar
Dricker: loka

Äter: 2 kokta ägg en GI smörgås med kalkon
Bästa: vädret
Sämsta: inget
Barn: R på lekplatsen ,M nanar i vagnen ute
Väder: soligt

Fika

Publicerad 2008-10-28 11:53:04 i Dagbok,

Idag har jag hunnit med en fika med söta Frida och en prommis till fotbollsplanen med R och Alice ... mysigt att dom kan ha såpass roligt trots flera års skillnad....
M sover sött på altanen och jag har precis provat kläder som jag fick av Frida ... tack !allt passade fint , roligt med lite nytt.
Jag har inte så mycket på agendan idag så de blir lite slappning nu på förmiddagen . skönt .... R är ute och leker och senare ska vi till bokhandeln o handla vattenfärg till våra konstverk ;) Imorgon blir de Arn på bio med R ... farmor passar M , skönt med lite egentid , de tycker säkert farmor med så hon kan pussa på M s fötter ifred ;) haha.... fick hem tomtedräkt och pepparkaksdress till barne från ellos idag ... gissa vem som ska va vem.. ? Jag känner att jag vill greja här hemma nu men jag har nada inspiration ! jag måste finna en röd tråd först ... och den röda tråden måste vara nåt stort såsom ett matsalsbord eller ett nytt golv ... vill gärna ha samma golv på hela nedervåningen eftersom vi nog ska öppna upp till köket .... i landsproblem eller ? hehe gud vilket rörigt inlägg ! alla tankar på en gång .

Ni ser väl ikonen till vänster.... Bloggkoll .... om ni vill prenumerera på mina inlägg.

Matlista

Publicerad 2008-10-27 18:46:42 i matsedlar o recept,

Jag gör ju matlista varje vecka som jag handlar utefter så allting finns hemma och man slipper tråkiga resor till ica för att det ALLTID fattas nåt . Det är dessutom  väldigt ekonomiskt .
Vår familj på 4 pers handlar mat för 3500 kr varje månad , i de ingår även blöjor ersättning,hudvårdsartiklar,tvättmedel mm vilket är ganska bra . ( R bor här varannan vecka så ibland är vi ju tre ) . Vi handlar på Willys i stenungsund som är ca 20% billigare än Maxi. de gör ganska mycket på ett år och visst finns det roligare saker att göra av pengarna på än mat ?
Tänkte iallafall dela med mig av vår matlista för denna vecka

Måndag

Hel kyckling i ugn med ris , brunsås , kokta morötter och broccoli

Tisdag

Porterstek med kokt potatis el ris , sås och broccoli

Onsdag

Pannbiff med potatismos lingon och ärter

Torsdag

Lax med potatis hollandaisesås och grönsallad

Fredag

Hemmagjord kebabtallrik

Lördag

Kycklinggratäng med ris och grönsallad

Söndag

Valfritt

Det är väldigt skönt att göra såhär för man slipper tillbringa flera timmar av dagen till att fundera ...hmmm vad ska vi äta idag ?? Nu tycker ni säkert att jag är väldigt duktig men jag ska berätta hur detta fenomen startade hos oss ... har ni nånsin stått i en äffär och räknat på öret vad allting kommer kosta när ni kommer till kassan för att sedan stå och svettas i kön och säga tyst hoppas det inte kostar med än tvåhundra nu för mer har jag inte ? de har jag ... när jag blev ensam med R såg verkligheten ut så ett tag innan man kom på banan igen. fruktansvärd tid och en tid som gjorde mig ekonomisk som attan !! J kallar mig för snåljåp för jag sparar heeela tiden ! hehe...

supermorsan

Publicerad 2008-10-27 18:27:13 i Dagbok,

Idag har jag vart en supermamma, vi har bakat äpplepaj, plockat löv och torkat ( ska bli fina konstverk imorgon ) vart på bibblan och lånat böcker , lagat både lunch och middag !
Kanske därför jag känner mig som en slagen hjälte nu ? haha.... snart ska M nana och då ska jag kolla bloggar och bara vara en stund !

Vad har ni gjort idag?

Jag känner mig så sjukt blek så funderar på att börja sola lite , varje gång man fått gjort de lite så känner man sig så mycket bättre till mods med sig själv ... I miss the summer.


knyckte detta kort av Ida för jag tyckte de va så härligt

dagens

Publicerad 2008-10-27 08:49:28 i Dagbok,

Humör: glad
Gjort: druckit kaffe myst med barnen,bäddat
Planer: baka paj med R , pyssla med höstlöv
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: disney channel och lite gnäll från babysittern
Läser: bloggar
Dricker: Kaffe

Äter: Inget ännu
Bästa: Att M sov till 07.15 idag , att jag har mina pojkar hemma
Sämsta: Att jag måste till affärn innan vi kan baka
Barn: Pigga (R) , GNÄLLIG (M)
Väder: Fint o soligt höstväder

kärlek

Publicerad 2008-10-26 19:15:30 i Dagbok,

Vet ni vad kärlek är ? Vi syndar med chips idag och då plockade J ut dom vikta chipsen ur lantchipspåsen och la i en egen skål till mig . det är kärlek

Nu & då...

Publicerad 2008-10-26 11:02:20 i Dagbok,

Kolla Ida vi är ju lika snygga nu som då ;) känns konstigt att det är över två år sedan vi hade våran lite udda utekväll!!


Bara lite blekare ... och inte likaaaa dragna..


Lite ledsam

Publicerad 2008-10-26 07:56:48 i Dagbok,

Jag känner mig lite ledsen över att det är lov denna vecka ...inte för att jag inte vill h R hemma utan för att plånboken säger att vi inte kan åka till Danmark som planen va .
Hde tänkt ta en dagstur över med R för att ha nåt mysigt att göra när de va lov . Men de går inte !! De är inte lätt att ha köpt hus och vara mammaledig samtidigt, sen har jag ett bröllop att spara till med ...suck... hoppas R gillar de jag har planerat som kompensation ... åka till simhallen , biokväll i gbg och lite småutflykter ... sånt är livet .

Oj oj

Publicerad 2008-10-26 07:32:37 i Dagbok,

Va kass jag har vart på att blogga de senaste dagarna. Men jag har vart lite under isen . Ska summera helgen lite då... I fredags va de babysim och M gjorde sitt första dyk!! Inte ett pip sa han ... han gillade det verkligen . Sen sov vi alla tre i 3 h efteråt ... så gott , de tar på krafterna med simning ;)
Senare på kvällen kom Ida , David och Malle o spelade spel och drack lite öl , vi hade jättetrevligt ! MEN de satte sina spår på gårdagen att vara uppe till två , M vaknade vis sex som vanligt och då va de bara att pallra sig upp ..hehe. J åkte till jobbet och jag o M slappade heeela dagen ... En lite promenad va de enda vi gjorde utanför dörrarna ! haha men såna dagar e sköna med .


Snyggast i stan
     
Snillen spekulerar

Ett tips är att aldrig spela spel i lag med J för han är riktigt kass på det !! Idag kommer den finaste killen i heeela världen hem till Mami så då ska vi mysa och gosa så mycket de går , hr saknat han mycket denna veckan ! Storhandling och städning står också på schemat , ett litet besök hos farmor & farfar ska vi nog hinna med hoppas jag !

Äntligen...

Publicerad 2008-10-23 19:46:33 i Dagbok,

Har min man fixat så photoshop funkar igen . Så nu finns de risk att alla grejer jag inte kunde spara förut kommer komma upp här i en rasande fart !!






Bvc

Publicerad 2008-10-23 16:18:28 i Dagbok,

Idag va M på bvc med sin far för att få sina första srutor...stackars liten , man får två nuförtiden , en för vissa öroninflammationer också . Så han har ett plåster på varje ben !! Han skrek som en stucken gris sa J och nu är han trött mest hela tiden .



Stackars tjocken!! 8100g idag ...hehe

ALLT GOTT

Publicerad 2008-10-23 16:10:07 i Dagbok,

Ja de va ju ingen överraskning att de hade tagit fel på person de dära poliserna , dom visade en övervakningsfilm och trodde att jag va tjejen som va på den men så fort jag kom sa hon ... Hmm de här stämmer inte ? Så i exakt tre minuter va jag där ...hehe snacka om att oroa sig i onödan !
Nu står J i köket och gör hamburgare med tzatziki och sallad (utan bröd till mig förstås) ska bli så gott!! Imorgon är det babysim igen ... J ska med och M ska förmodlingen dyka denna gången ! OCH jag ska väga mig imorgon .. då har det gått en vecka ...hoppas ett kilo är borta iallfall ,
Eftersom jag inte skäms över att jag väger för mycket just nu så tänker jag tala om att jag i dagsläget väger 69 kg och att imorgon är målet 68 kg ... slutmål 57-60kg.

Gårdagens middag kycklingwok


Igår hade jag besök av Fia , Ida och fina Nellie... den flickan är så himla söt . jaja Ida och Fia e ganska söta de med ;) men de kan inte tävla med Nellie.

Funderingar....

Publicerad 2008-10-22 09:57:57 i Dagbok,

Idag hade jag tänkt laga kycklingwok till mig och J så jag sa de innan han åkte , då gjorde han minen ! Vad är de sa jag , gillar du inte de ! Jodå allt för dig min älskling säger han då ... Nu kanske ni tycker det är lite gulligt och visst är det de MEN ... Har man lust att laga detta nu när jag redan innan vet att han inte kommer att gilla det ? Men jag kan ju inte bli sur på honom !! Gah!!
Det tråkigaste som finns är ju att laga mat som jag vet att bara jag gillar ! Johan är så kräsen han gillar inte fisk,potatis,inga grönsaker förutom paprika varken wokade eller kokta,inga röror eller vita såser,svamp mm jag kan räkna upp minst 10 saker till . Tycker inte ni att det är dags att han börjar laga sin egen mat ?

Drömmar..

Publicerad 2008-10-21 11:08:13 i Dagbok,

Usch vad jag har drömt inatt !! Om poliser och fängelser och grejer ...haha Undra varför ? Nee jag är inte nervös längre , jag har ju inget att vara nervös över så de måste antingen vara ett missförstånd eller nån annan som gjort något som dom vill fråga om .
Strunt i de nu , Idag är de regn och rusk ute ...så tråkigt när man bestämt sig för att börja promenera så blir de sånt ruskväder ! Men jag drar på mig regnstället och ger mig ut sen när M ska sova eftermiddagsluren. De går ganska bra med maten känner jag , va och handlade igår så nu finns de massa goda nyttigheter att ta till när sötsuget kommer . Avokado,clementiner , frysta bär och turkisk yoghurt.
Lasagnen igår va supergod ! Följde inte receptet utan jag gjorde lasagnen precis som jag brukar fast jag hade squash istället för plattor ... Ett tips är dock att låta den uppskurna squashen ligga på papper med lite salt på sig ca 30min innan man mixtrar ihopa allt .. för min blev lite rinnig.

Idag ska J jobba kväll och R är ju som sagt hos sin far så de blir bara ja o M hemma idag ... planen idag r att bar mysa tillsammans . Ta en dusch och gosa länge med babymassage efter !
När M sen ligger och nanar så ska ja bunkra upp med frukt och kolla in Gossip girl , desperate och greys ! lovely....









Polisen... vad vill dom mig ?

Publicerad 2008-10-20 19:16:51 i Dagbok,

Ja de undrar jag verkligen ...hedersmedborgare som jag är har jag ändå fått ett brev från farbror blå idag !! " Du ska infinna dig hos oss den och den tiden " .
Herregud ... då ringde jag och frågade vad det handlade om - det berättar inte jag säger surtanten i andra änden . Men du kan väl bara säga vad det gäller , - nej du ska infinna dig bara. Om du inte har en bil kan vi alltid hämta dig ! Yeah Right !
Vad tusan är nu detta ! Trots att jag inte har gjort nåt (om inte missöden från man va 15år räknas;) så är jag sjukt nervös ... varför blir man alltid sån när de gäller poliser ? Går jag på gatan och en polisbil kör förbi blir jag helt spänd i hela kroppen . Jag känner mig som en brottsling nu . Varför kan dom inte bara säga vad det gäller .. Johan ringde iallafall nån kommissarie i göteborg som han känner och han sa att det säkert inte va nån fara de va förmodlingen en vittnesförfrågan om nåt . Men ändå - Louise Den Kriminelle .... Suck...hjälp




Är det jag och Lindsey Lohan?

Dagens...

Publicerad 2008-10-20 09:21:06 i Dagbok,

Humör: Helt okej , lite trött
Gjort: plockat undan lite ,druckit kaffe , gosat med M
Planer: inte mycket , ta en prommis när de spricker upp , åka till affären shoppa GI mat
Lyssnar på: nyhetsmorgon, Ms snarkningar i vagnen
Läser: Bloggar.
Dricker: Kaffe

Äter: ska koka ägg snart ;) har inget annat hemma...

Bästa: Att ja ska få en lååång massage ikväll av min tillkommande
Sämsta: vädret
Barn: R hos sin far , M snarkar i vagnen inomhus idag, tyckte de va så ruskigt ute
Väder: regn i luften och mörkt

Idag ska jag försöka mig på en GI lasagne till middag , stackars J... berättar senare om resultatet

Recept


  • 1 stor squashfrukt (eller 2 mindre)
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • 500 gram köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • lagerblad
  • Oreganokrydda
  • Salt & Svartpeppar
  • Smör
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 paket riven mozzarella
  • Sallad:
  • 1/2 gurka
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • En näve rädisor
  • 5-6 cm purjolök
  • 1 paprika

Endast tomten är vaken...

Publicerad 2008-10-20 07:33:44 i Dagbok,

Nu när höstrusket börjat komma önskar jag att det blir en riktig vinter i år ... ni vet snön ligger vit på taken... men i sverige får vi mest slask ju. Usch ...
Dagen idag bjuder inte på några överraskningar precis ;) vi  ska ta en promenad sen vid 10 och jag måste åka till affären idag med .... ack ack detta spännande hemmafrusliv ...
 Hur tror ni det har gått för mig i helgen då ? med mat och motion menar jag, jo de ska ja berätta att motionen och maten har gått fint ,meeeen jag har insett att jag har ett sjukt beroende ... snask!! Det är nästan som knark ...jag kan inte sluta tänka på det ... snask snask snask ekar det i min hjärna , snacka om sockerberoende , nån som vet hur man kan bota det ? har hört om kromtabletter , nån som provat ? åter till storyn , så igår gjorde jag det ...jag i stort sett våldtog den stackars påsen .... herregud !! Johan kollade bara på mig ... Herregud sa han och såg svårt chockad ut ;)
Sååå åt jag 15 st godisar på 1 min kanske sen mådde jag illa ..hehe nya tag idag med andra ord . Men jag måste komma över de här med sockret, it kills me. När ja va gravid hade jag inte en tanke på godis på 9 månader! vad hände där!?


En riktig stjärna

Indiana Jones..

Publicerad 2008-10-19 14:13:23 i Dagbok,

Den filmen va våran löradagsunderhållning , Indiana Jones och kristallskallens rike hette den tydligen . Helt okej film faktiskt R ser om den nu igen . Vad är de med ungar och filmer ? jag kan se en film en gång sen är jag inte sugen på att se den igen , om det inte är en klassiker som Grease eller Dirty Dancing då förstås ! Men R han kan se en film han gillar 10 ggr utan problem.
Idag har jag fått sovmorgon och gick upp till ett dukat frukostbord ca 9.30 , jätteskönt! Sen har hela familjen vart på fotbollsplanen en stund och skjutit prick , just like the good old days ;) sköt prick i ur och skur med min brorsa när ja va liten. Han är fem år äldre så man kan ju säga att jag förlorade så gott som jämt ! Om inte pappa va med då förstås för han sköt lätta bollar på sin lilla prinsessa:)

Nu är det mat å slapp i soffan som gäller ! R ska på lsk-matchen snart sen åker han till sin papi.... kommer sakna dig mammas lilla gris !!
På menyn idag står det kotletter och blandade grönsaker , (J den fläskkotletten ska la ha ris o sås med) hehe nååå va gör ni andra ute istugorna idag ?


gammal bild på en nyfödd knodd endast 5 dagar

Regn o rusk

Publicerad 2008-10-18 16:14:27 i Dagbok,

Känns som en hemmamysdag i dag , vädret e kallt å ruggigt. Jag har tagit en prommis och snart ska R på kalas ... J jobbar så M å ja blir allena.
Såhära mysigt hade vi det igår!


                                                                                
Kvalitetstid



Syskonkärlek


05.45 pip

Publicerad 2008-10-18 07:35:45 i Dagbok,

Ja då vaknade han ... Dock har han sovit bra inatt har väl vart uppe tre ggr och vänt på honom bara , men jag är trött !! Suck det är så mörkt också ... känns som mitt i natten , önskar jag hade bott så jag hade sett Fridas hus så jag kunde se lite ljus i fönstren såhär tidigt ;) Känner mig som den ende på jorden som är vaken före sex ... Jag är lite seg så ja kör en dagens lista.

Humör: Trött men ganska glad
Gjort: Myst med M , vart på väg att somna sittande ;) druckit kaffe
Planer: Frukost , köra R till fotbollen , gå en promenad
Lyssnar på: playhouse disney ;) saknar nyhetsmorgon såhär tidigt på lördagar
Läser: Bloggar.
Dricker: Kaffe

Äter: inget ännu , frulle vid 9

Bästa: Att kolla R på träningen idag, att M sovit bättre
Sämsta: Att J börjar jobba kl 12 så jag måste hämta en sovandes M kl 11.30 för att åka tebax till träning...pussel pussel
Barn: M sover i babysittern , R sover i sängen
Väder: Ser ut att bli kallt å fint , för mörkt att avgöra

Nu kanske..

Publicerad 2008-10-17 18:39:55 i Dagbok,

Ni undrar hur de har gått för mig, den nya människan som ja skulle bli from idag ! Jodå ganska fint jag har ätit rätt och promenerat 30 min ..
Känner mig nöjd nu ska vi se hur länge detta håller ... skulle behöva åka o shoppa på mig rätt sorts produkter så man har nåt vettigt att ta till när suget sätter fart... typ massa grönsaker , frukt , mörk choklad , nötter och en massa kyckling o keso... de e egentligen inte så svårt med GI , bara man äter ordentligt med mellanmål så man inte blir desperat hungrig för då slinker gärna en macka ner .



Min frukost


Jag är på gång...

En dag va enkelt undra hur lätt de ska bli med ca 300 dagar !! ärligt talat så måste man ju få fuska ibland ? hehe

Bröllop och GI

Publicerad 2008-10-17 09:59:48 i Dagbok,

Nu måste jag börja tänka mig för ! Har nästan 10 kg som ska bort till nästa sommar ! Omöjligt? hoppas inte det iallafall , så idag drar jag igång promenera en sväng varje dag , ca 30 min och GI kost . Hoppas de kan funka ... de värsta är nog godiset , men men lite kan man ta på en lördag kanske . Såå nu ska varma tröjan på så drar jag en sväng med M... ska komma i en vacker brudklänning ! Denna är den ja ska ha till 99% , va tycker ni ?



babysimmet ... Icke

Publicerad 2008-10-17 08:00:49 i Dagbok,

Ne de blir inget babysim idag :( jag orkar inte , tre nätter har vart kassa här ... de två första nätterna vaknade han 4 och totalvägrade sova , han va glad och jollrig ... de va inte hans mor kan ja säga ... Inatt har han vaknat ca 20 ggr !! vänt och vridit sig ätit två mål !!
De måste vända nu , jag orkar inte .Jag har blivit bortskämd med någorlunda nätter då han vaknar en gång och äter , vad ska man göra ? de är bara att hoppas att inatt blir bättre... Ska sova med M idag tänkte jag så jag kan hämta krafter . Synd att jag missa babysimmet men energin är låg och när man åker på det så måste man ha massa energi !! jaja ska sluta tracka er med mina bekymmer nu !

Idag är de Idol... skoj skoj hoppas de ä bättre än förra veckan. Katrin på eftersnack e ju för rolig hon säger det alla tänker och får en massa skit för det . Tur att de inte är jag som leder det programmet !
Klart att han Jesper ( hette han så ?) är bögig de kan ju varenda människa se... men de är helt Ok . Och Loulou är jättetjock men vacker ändå !! Tycker hon att hon är smal ? hon är jättefin men saknar självinsikt.. jag är lite tjock nu efter bebis de vet jag , jag skulle inte ta illa vid mig om nån sa det .. nu är jag ju inte med i tv iofs!


Im no superman...klart han är!!

Babymassage

Publicerad 2008-10-16 19:20:42 i Dagbok,

Jaja jag är lite kass på att blogga just ny , jag hinner inte ! idag har ja städat eller ja Johan städade mest .... Sen har jag bakat smulpaj med R och Fridas lilla flicka Linnea... mysigt och gott!! Sen har vi vart på jultidningssäljarrunda ! Denna gången va de Ebbe och Irene som fick besök !

Nu sitter jag och hoppas att lillfisen ska somna trots powernap i bilen hem ! nåt som jag börjat göra med M när han är grinig är babymassage , tog en kurs i det när R va liten och det är faktiskt lugnade...
Jahopp då hade ja intet mer att förtälla just nu ! återkommer senare


Jag är en alldels lagom tjock kille i mina bästa år...

Bloggoholic?

Publicerad 2008-10-15 16:16:29 i Dagbok,

Hej ! Jag har inte bloggat på ett dygn för att tid inte funnits och då tänker jag på inlägg hela tiden ! Får abstinens och bara MÅSTE blogga nu. Lite sjukt.
Jag har vart med R i skolan idag ... hjälpt till lite för det fattades en fröken idag , de va riktigt kul ! Jag har ju länge drömt om att få plugga just till småskolelärare och idag va lite praktik kan man säga ;) Jättemysiga barn som e snälla för de mesta . Efter skolan åkte jag o R på lite egen tid till simhallen och tränade simning . 10 meter klarade han , duktig kille ! Han har ju alltid haft lite svårt för vatten men nu börjar de verkligen släppa. Precis som alla andra tänker jag extra mycket på Robins frökens barnbarn idag som genomgår en fruktansvärt riskfylld operation, kändes bra att kunna hjälpa henne idag, kan tänka att hennes tankar va nån annanstans ....
Håller alla tummar och tänker lite extra på att man ska skatta sig lycklig för sina friska barn. Om vi alla hoppas och sänder hoppfulla tankar till det lilla gossebarnet idag så kanske nån hör våra böner ?

Läs historian här



Hmm undra vems ögon han har ;)




lättförtjänta deg..

Publicerad 2008-10-13 08:09:30 i Dagbok,

japp de fick vi igår .. 1600 kr i näven efter 4 tim . Mycket bra de kan vi behöva , inte direkt att man är rik när man precis flyttat till hus och är mammaledig! trevligt att komma hemifrån och träffa lite folk också ...tanka energi. Leonard Cohen kan ju vara lite gladare i sin musik iofs , men de e la hans grej ;)

Man ska aldrig tro att man kommit in i nåt bra gällande rutiner på lillfisen ! Inatt vaknade han 4.15 och vägrade somna om ! Johan tog första vakenpasset till 6 sen pallrade jag mig upp så han sover nu... Det gör M med nu , hela dagen kommer bli snedvriden nu ju .....
Ska hämta R i skolan kl 13 sen ska vi nog bara vara hemma . Hade tänkt åka till simhallen ensam med R en dag när J är ledig ... lite kvalitetstid är på sin plats tror jag, viktigt att bara ha ensam tid med ett barn ibland .
Annars intet nytt på västfronten !



Såhär glad är jag när mamma ska envisas med att fota precis hela tiden ... sommarlovskille på examensdagen

Söndag igen..

Publicerad 2008-10-12 10:18:46 i Dagbok,

Söndagar är en utav mina favvodagar . inga måsten och långa frukostar är några höjdpunkter . Att R kommer på söndagar är ju det allra bästa givetvis.
Vi brukar mysa å kolla på film på södagskvällen , va brukar ni göra ? Men denna söndag blir lite annorlunda för jag ska jobba med J ikväll. Leonard Cohen spelar på scandinavium så ja passar på att tjäna lite extra pengar ! Nåt som kan behövas som mammaledig.
Farmor kommer å passar så de får myskväll ändå. Igår åkte vi till stenungsund och strosade lie , Jag shoppade en pälsmössa ! Såå fin , J säger att jag måste gå runt å säga da och spatsiba så fort jag har den , han e knäpp min tilltänkte.
Sen åkte vi till farmor o farfar en stund sen va de storhandling på schemat . Jag bara älskar när kyl o frys e prppade av massa mat ! Vi åt världens lyxigaste och godaste mat igår som ja bara måste tipsa om , enkelt är den de med. Smördegsinbakad kassler med philadelphaost och bakad potatis. Smöra på en hel ask philadephia på smördegen och rulla in kasslern , in i ugnen i 20 min ...så gott och frasigt ( dock inget för bantaren ) servera med bakad potatis och sallad ! mumma ...
Inatt va en grejt success förresten , M sov hela natten utan mat ! Från 7 till 6 sen fick han mat och slumrade till 8 , de ni ! lycka lycka lycka !!
Solen skiner och ja sitter framför datorn ! dax å ta tag idenna dära frukoste och väcka mannen , M sover i vagnen så vi kan verkligen äta läänge .

Här får ni lite bilder .


            Hoppgunga är rolig fast jag har inte fattat grejen ännu ;)

   
   kolla in mina lår!!


Jag å min mami

                               
  

 Spatsiba




Kyckling på fredag

Publicerad 2008-10-10 12:43:28 i Dagbok,

Japp de står på menyn ikväll. Med bakad potatis till ! mumma.... Jag å M kom precis hem från babysimmet , han gillar det massor men han blir såå cranky efteråt , innan man fått duschat å fått på sig kläderna ... Hungrig o trött bebis = sur bebis...
Men det är en mysig aktivitet för ja e ju inte världsbäst på att aktivera oss , de blir mest fika i goda vänners lag . Så en grej i veckan är mysigt att ha .
Tänkte ja skulle åka med R till badhuset i vecka å öva på lite simning ... om han vill förstås lillgrisen .
Va ska ni göra för nåt idag då ? Fredagsmys för de flesta antar ja ? Idol är ju ikväll .. inte missa ! Ett glas rött slinker nog ner med .. gott .. jag älskar fredagar , veckans mysigaste dag . De tror ja nock att de flesta tycker . Icke att förglömma söndagsmornar heller iofs .... Nu sitter ja i soffan inrullad i en filt och M sover gott ...  Dax att njuta av stunde , låta tankarna vandra fritt ...har en tendens att dagdrömma om bröllopet och allt runtomkring detta..... ja sa ju det börjar bli knäpp på riktigt . Dagdrömmer ni ibland ? alla gör väl det ?

Happy Friday !

Reslust

Publicerad 2008-10-09 19:08:37 i Dagbok,

Sitter å kollar på kort från våra resor , långa som korta ... jag vill me resa ! men var e alla pengar ? Vi måste spara spara till hus å bröllop.
Men på Robins sportlov ska vi iaf ta en dagstur till Danmark e tanken ... som sagt man får vara nöjd med de man kan få ;)


 



Those were the days my friend I thought they never end ...

Torsdag

Publicerad 2008-10-09 09:54:09 i Dagbok,

Redan torsdag , vart tar veckorna vägen egentligen? Idag ska vi till banken ..suck .. kolla räntorna och starta sparande för M och ett bröllopskonto står på agendan.
Usch dessa pengar , inte nog med att man har de krasst när man är mammaledig utan man ska spara med ! jaja de ordnar sig nog. Igår va Malle o Jeppe här och kollade bonde söker och killarna spelade fifa... hur kul kan de va ? J övertalade mig att prova häromkvällen , du kommer bli hooked ja lovar va hans argument ... Så jag började spela , hur tråkigt va de inte då !? seriöst de tristaste spel ja spelat ! passa springa skjuta , passa springa skjuta i all oändlighet ... okej guitarhero är skoj men detta va inte min grej alls.
 Malle hjälpte mig att göra en egen header , nå va tycks ? de va inte riktigt så svårt som ja trott, Dock e de en massa koder å grejer men de gick fint med lite assistans. Idag är de nog inte mycket mer än banken som sker sååå ja vill ha fikasällskap !! Kom hit alla kaffesugna...



Foto från min och R:s resa till mallis förra hösten
Med på resan va familjen på min pappas sida...
längtar efter en utomlands resa ...suck..



<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/212602/louises-dagbok?claim=59zux4ps32x">Följ min blogg med bloggkoll</a>

Vilodag..

Publicerad 2008-10-08 15:34:28 i Dagbok,

Jag har sovit 12 timmar inatt !! Johan tog han i natt och gick upp med han vid sex !! Underbar man jag har ... J är ledig idag så vi har bara njutit lite av höstvädret och hafr Malle på besök . Hon hjälpte mig att färga håret ...hmm ja trivs inte alls . dags å bli blond ?
R ringde igår angående en läxa från skolan , usch va jag saknar han då när jag får höra hans röst, visst jag har blivit van med tiden att han är hos sin pappa varannan vecka så det är mycket lättare nu än de va i början men ändå kommer det dagar som jag längtar extra mycket . Som tex man ser reklam på en film som han skulle gilla eller ser en sak i affären som han skulle vilja ha ...
Men det är bara att gilla läget för han trivs så gott både här och hos sin far så de vore själviskt och elakt att försöka få han till att bo här mer , tänker aldrig utsätta han för den pressen !!

Såhär fina va mina pojkar idag.



Messmör!

Publicerad 2008-10-07 15:17:32 i Dagbok,

Idag har M fått smaka på sin första mat... mumma messmör . han e hård i magen så då rekommenderade bvc messmör .






gick la sådär ;)

Jag håller på att bli knäpp på riktigt

Publicerad 2008-10-07 13:31:50 i Dagbok,

jaaa de tror jag att ja börjar bli ... vet ni vad jag tänker på sisådär ett par timmar varje dag ? hmm undra om vi ska köra på ? skaffa en till när man ändå e på gång liksom ? Vafan !!
Kommer de gå ? finns de tid ? framför allt finns de ork ? då undrar jag om ni kan gissa va J sa när jag kläckte idèen om pseudotvillingar?



update: M vägde 7225 g och va 62cm lång ... nu du Frida nu växer han om E snart ;)

Gossip girl

Publicerad 2008-10-07 09:55:23 i Dagbok,

Brynja : ja ska försöka formatera om gg avsnitten så ja kan bränna dom till dig ... ! beroendeframkallande kan man säga !
Nu drar ja o plutten till Bvc ... Usch tänk om dom tycker att han e för tjock .. jaja en suddig hej då bild från oss.




återkommer med info om tjocklek och långhet om en stund :))

Vero Moda

Publicerad 2008-10-06 12:54:09 i Dagbok,

Där shoppade ja mina nya jeans som ja e jättenöjd med ! baggymodell är ju såå perfekt att ha när mammakilon än sitter kvar....
Tischan e från samma ställe .



                          

Kalajs!!

Publicerad 2008-10-06 08:23:35 i Dagbok,

Igår va de som sagt kalajs för en underbar 8 åring !! Massa besök hade vi.. Angela och Theo , Syster , Rauno , Sara och Isabelle , Ebbe och Irene , Jonas och Elias , Madde och Oliver...
Mysigt va de och R va så nöjd för alla sina presenter.. Tack alla !! Sen for han till sin far och jag och J slappade till Tv :n , En bra dag får man ju säga....




Robin & Oliver

Dagen idag däremot är motig .. M va orolig inatt med , vaknade massor av gånger ... Undra vad det är ... jag har ju bekymmer med eftermiddagsovningen ,Han somnar så gott på förmiddagen i vagnen men på eftermiddagen e de omöjligt att få han att sova ... vilket resulterar i att han e dödstrött klockan sex och vi blir tvungna att natta honom redan halv sju !!
Jag har provat de mesta .. väcker honom på dagen vid ett så att han ska somna igen vid tre-fyra men icke !! Råd mottages tacksamt och ödmjukt....
Såå idag känner jag mig låg , trött och lite ensam ... R har åkt (tomt) och Johan har åkt till jobbet och jag har inga planer ...stackars mig ;) ne men det är lite trist ibland att gå hemma å lalla en hel dag ... nää nu ska ja ta lillfisen här .


favorit i repris


jag har köpt nya jeans och tischa förresten . åå ljus i mörkret ... ska fota å visa senare.

suck..

Publicerad 2008-10-05 08:36:50 i Dagbok,

Inatt fick M för sig att vakna kl 3 och INTE somna om, usch va trött ja va . Klockan 4 somnade han igen efter mycket gnäll och gråt ...
Så jag är svårt tröööttt idag , vi som ska ha kalas för R idag ! Jaja de är bara att kämpa på . Dåå ska vi se vad har jag gjort ihelgen då ? I fredags hade vi storfrämmat av Jeppe och Malle , vi åt superdog kebebtallrik som jag gjorde .. mycket godare än köpt tror ja de flesta tyckte. Sen tillbringades kvällen framför dumburken med fifa 09 och guitarhero ! En å annan drink slank ner tror ja.






Humör: Trött men glad att hela familjen är lediga idag !
Gjort: Vart uppe med M inatt , druckit kaffe
Planer: röja iordning för kalas, göra goda mackor
Ser på: svampbob

Lyssnar på: M som börjar bli otålig på golvet
Läser: bloggar

Dricker: Kaffe.

Äter: söndagsfrukost om en stund
Bästa: Kalas för R
Sämsta: Att jag vart vaken inatt
Barn: R som kollar barnprogram och M på filten
Väder: Regn å rusk

Lånat listan av Frida....hade inget bättre att skriva så jag snodde den ...hehe

Yes!!

Publicerad 2008-10-02 12:15:31 i Dagbok,

Äntligen kommer jag i ett par av mina jeans iallfall .. dock e de tajt i midjan men ändå ! Man får glädjas åt de lilla ...


Finally


Me myself and I....

Fredagsmiddag..

Publicerad 2008-10-02 11:07:32 i Dagbok,

Redan fredag imorgon ! denna veckan har verkligen gått fort .. Malle får sin kära Jesper till sig från Norrlands urskogar idag så vi har bokat fredagsmiddag här med lite vin och sällskapspel som vanligt!! Alltid lika mysigt när Jesper är nere och vi kan umgås alla fyra.
Mathias har verkligen blivit en underbar bebis ( de har ju alltid varit ) men de senste veckorna har han ändrat taktik lite , han grinar inte efter allt och han är oftast förnöjd och jollrar och skrattar mycket . Sover gott på natten gör han me för de allra mesta . Lägger sig vid sju och vaknar en gång efter mat och sover till sex-sju... igår trodde ja inte de va sant då han sov till halv åtta !! Han började med babysemp två förra veckan för att bli lite mättare och de verkar funka bra ...
Idag ska ja och Robin till torp och hämta ut fifa-09 som vi bokat... Hoppas han kommer tycka de är roligt länge , de e ju så satans dyra de dära spelen ... 600-700 kr styck !
Han e rolig nu R för han har fått en Mp3 i present så han går här hemma och skriker mest hela tiden ...VA SA DU MAMMA !!sa han nog fyra gånger igår ... JAG LYSSNAR PÅ ONE MED METALLICA !! hehe



tänk att...

Publicerad 2008-10-01 11:12:26 i Dagbok,

man har så många söta vänner ... tack för alla pepp kommetarer i inlägget under , självklart ska man inte ta åt sig när nån kommenterar så puckat men innerst inne tar man åt sig lite , nu spelar det ingen roll att ni är äpplekäcka och skriver näää de får du inte göra ... för man gör det och man börjar tvivla på sig själv och det sjuka är att en person som sitter i sitt comhem hus i Visby kan få en att känna såhär .....
Eller rättare sagt fick mig att känna så! ...igår.. idag är en ny dag och jag tänker inte låta mig påverkas av detta !! Jag tänker inte ändra mitt sätt att skriva om mina barn ...
Så håll till godo Mathias i massor ... tänkte först att jag skulle lägga in båda barnen men ICKE !! bara jag vet hur ja känner för mina bebisar och de spelar ingen roll hur mycket bilder jag lägger in på vilket barn.
Tror säkert att R skulle tycka de va jättekul att posera i duschen , när han sover , i olika outfits och jag kan säkert trycka ner han vagenen med napp oxåå !! hehe.....




             



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela