Louises Dagbok

Livet med fyra grabbar !

Snart vecka 22

Publicerad 2008-02-28 19:29:52 i ja å magen,

Shit nu går tiden ganska fort !! snart vecka 22 .... Som sagt va vi på Ikea igår och shoppade lite grejer till familjen . Så nu kommer lite bilder från igår och idag .

image65
vecka 21 snart 22

image66
skötbord och byrå med en katt som hitta favvostället !!

image67
Bokrea inbjuder till att köpa första boken !! Bokhållare : Leija

Skötbordet får stå i vardagsrummet medans rummen görs iordning det ska även va en hylla ovanför på väggen med krokar .
Robins fina saker får komma på bild när de är upp-packade för det vill han nog göra själv !! Hoppas ni alla har en fin torsdagskväll för de har jag ! Min man gjorde nyss fajitas som vi åt och nu är de soffläge med kustbevakarna .

Louise

shopping!!

Publicerad 2008-02-28 10:51:40 i Allmänt,

Igår va vi på Ikea och shoppade lite grejer till bebisen och Robin så vi kan byta rum nästa vecka ... Robin får de lilla sovrummet nu så att vi får plats med skötbord och vagga tänkte vi. Vi köpte en byrå som man gör om till skötbord och annat smått och gott !!
Robin fick hyllor och en saccosäck så nu är det bara att sätta igång med ommöbleringen ... Jag va hos barnmorskan i förrgår och allt va bra med mig och den lilla . Jag hade bara gått upp 4.5 kg och de va ju skönt !! Sen hade jag iofs gått upp ett par tre säkert innan inskrivningen men dom räknas inte !! haha.. Vi ska få komma till en läkare på näl för att prata om förlossningen om ca 8 veckor eftersom Robin föddes med akutsnitt så ska jag få slippa vänta så länge denna gången innan ja får snitt ... Jag vill ju föda normalt men inte att bebisen ska må dåligt som sist.
Jag ska ta lite magkort och shoppingkort senare idag som ni ska få se !! Håll utkik !! Under tiden bjuder jag på ett kort på Boss som Johan tog i förrgår ... Så roligt har vi de på kvällarna ! Stackars katten ...

image63

image64
Han va inte ett dugg nöjd kan ja säga !!

Louise

olà

Publicerad 2008-02-24 15:37:04 i Allmänt,

Ville bara tipsa om min lilla Idas förlossningsberättelse som hon precis skrivit ! Jag höll på att börja gråta iallafall. Skönt att hon hade sin man brevid sig.... Kolla in livets stora mirakel här !

Louise

Lagat bilen

Publicerad 2008-02-24 10:24:56 i Allmänt,

I lördags va vi först på simskolan med Robin .... De va tre trötta hjältar som pallrade sig upp tidigt dagen efter skiddagen för att åka på simskola.
Efter simmis så åkte vi till Johans föräldrar och lagade bilen .... Nu är den fin igen Pärlan !!
Bjuder på lite bilder från dagen...

image59
klätterapan Robin kom högt upp !!

image60
simmis

image61
meckarfrasse och pärlan

image62
soon to be farfar

Louise

Sunne

Publicerad 2008-02-24 10:18:58 i Allmänt,

I lördags var vi i Sunne och åkte skidor . De va ganska nice väder och det blev en heldag i backen ! Vi startade upp vi d 5 snåret från ljungskile och vi landade i Sunne vid halv 9 .
Robin fick en privatlektion på 1 timma och efter det kunde han ploga och åka lift ... Jätteduktig ! Men de blev ju lite missöden under dagen när han ramlade mycket och då fick vi ta lite paus men överlag hade vi en jättemysig dag ! Bebisen klarade sig bra för mamma tog de lugnt i backen !!

image53
Fikatajm!!

image54


image55
Eliten !!

image56
Mammas snökille

image57


image58
Johan försöker hjälpa Robin upp haha de va en härlig syn två bambi på hal is !!

Louise

Ski-time

Publicerad 2008-02-21 22:23:35 i Allmänt,

Ja humöret har väl bättrat sig något och jag börjar se fram emot skidåkningen imorgon ! Hoppas hoppas att de blir lite bättre väder ! sol vill vi ha och 5 minus helst .
Har letat fram mina coola snöbrillor som jag fick av Johan för ett tag sen .... rosa såklart! Bildbevis kommer imorgon . Vi ska stiga upp redan kl 4 för att kunna vara ute på vägen vid 5 snåret ... Oj oj va trötta vi kommer va tror jag .
Längtar efter vår bebis mycket nu ... börjar kännas så verkligt när magen e stor . Johan och jag pratade om hur vi ville ha de när bebis kom om hur de kan bli och vilka mål vi har med rutiner och grejer .... När Robin va liten så hade ja ca 3 - 4 tim emellan amningarna efter ca 1 månads kämpande och de va alldeles perfekt tyckte jag . Hoppas de ska gå att få in de rutinerna på den nya bebisen med !! Man vet ju aldrig men det är målet iallafall .... Det är nog viktigt att man pratar om såna saker innan bebisen kommer så man vet vart man har varandra .... Tex nattvak och sånt som så lätt kan bli mycket bråk om . Men Johan kommer traska runt här på nätterna även om han ska jobba på morgonen det vet jag .
Känns också väldigt viktigt att vi inte glömmer av varandra också mitt i allt ihopa ... Att vi behöver fortsätta kramas och pussas och sånt vuxenmys . Jag ska träna minst en dag i veckan sen också och då är det pappan som är in charge så får de lite tid själva att lära känna varandra ! Robin kommer ju bli världens bästa storebror också så där har vi mycket hjälp kan ni tro ! Viktigt att jag hittar på saker med bara Robin i början så han inte känner sig åtsidosatt ! Många måsten men det är bra att ha mål och de kommer gå galant !

image51
 Jag och Johan ( nästan den enda bilden )

image52
lillgrisen och jag

Louise

pissväder

Publicerad 2008-02-21 15:59:56 i Allmänt,

Idag är ingen bra dag kan ja säga .... skitväder ingen bil och en grinig sjuåring !! life sucks .... Hade tänkt oss badhuset idag men detta väder gör mig inte sugen på att ta bussen direkt !
Känner mig arg frustrerad irriterad ja de mesta idag faktiskt ..... Men man måste väl ha kassa dagar ibland för att uppskatta de bra sa Alfons Åbergs farmor iallafall .... skitfarmor ....
Jag vill bara ha bra dagar med roliga saker som händer inte deppiga regniga griniga dagar ! Sååå nu ska jag bege mig till köket så slipper ni bitterfittan för idag iallafall.

Louise

Rättelse!!

Publicerad 2008-02-20 22:11:53 i Allmänt,

tryckfelsnisse hade letat sig in i den förra texten ! klart de va kul att träffa Marielle mest av alla ! Nu refererade jag ju mest till melodifestivalskvällen eftersom jag redan hade lagt upp fina bilder och en massa kärlek i inlägget innan angående fikadagen i stenungsund..... 
Roligt att du läser min blogg förresten vackra smala underbara Marielle en kvinna i sina allra bästa år !!!!!! 

Louise

Bullbak!!!

Publicerad 2008-02-20 16:59:44 i Allmänt,

Idag har jag , Angela , Theo och Robin bakat bullar så de står härliga till 4st satser blev det !! Men de kändes som vi hade tagit oss vatten över huvudet där ett tag .... Man tröttnar ju efter ett tag om man säger så .
Robin har sportlov denna vecka så jag har tagit en dags semester så vi kan umgås lite mer . Imorgon ska vi nog till simahallen och öva simning .
Det är så skönt att kunna mysa hela dagarna tillsammans ! Som jag redan har berättat så ska vi till sunne och åka skidor på fredag och de ska bli sååå kul ! Problemet är att jag måste ta de väldigt lugnt och akta magen så de blir enbart barnbacken och gröna nerfarter för mig ! annars har det inte hänt mycket här de sista jag har jobbat tredagar och då är jag riktigt asocial kan jag säga ,
Det var riktigt kul att träffa Mathilda och Madde i helgen , har saknat flickorna mycket .... vi växte ändå upp ihopa ! Nu har jag inte mycket mer att säga så jag packar ihop och vilar en stund !

Louise

Reunion!

Publicerad 2008-02-16 16:17:49 i Allmänt,

Idag har jag fikat med Mathilda , Madde , Marre och Isabelle . En riktig reunion skulle man kunna säga .... Vi hade de trevligt och som vanligt kändes det precis som förr ! Inga tystnader här inte ! Förmodligen kommer gänget hit och kollar melodifestivalen och käkar pizza ikväll ( om Madde kan slita sig från sin nykärhet ;) ) .

image47
Marielle och hennes lilla Engla och Mathilda

image48
Ljuvliga Engla

image49
Min Madde

image50
också jag förstås

tack för idag tjejer det va skönt att tjöta bebisar , tjocka magar med mera !

Louise

Missekatten

Publicerad 2008-02-16 10:45:09 i Allmänt,

Ha ha jag blev lite full i skratt när jag kollade på bilden från förra inlägget och såg linslusen Boss i bakrunden . Min fina katt ! Jag har två missar Boss och Leija , jag slänger in ett kort på båda när dom precis kom till oss så får båda vara med på kort !

image46
Boss och Leija

Louise

halva tiden !!

Publicerad 2008-02-16 10:36:07 i ja å magen,

Idag är det lördag och jag sitter här och väntar på att lilla Tilda ska ringa så vi kan fika ! Det är nog två tre år sedan vi sågs . Hon bor ju inte här så vi skyller på det :)
Tänkte visa min mage nu igen när jag har gjort 20 fulla veckor ! tjohoo halva tiden har gått . Det går ganska fort nu tycker jag ändå. Inte som i början när veckorna segade sig fram . Mellan jag fick reda på det i vecka 7 tills det blev vecka 12 kändes som flera månader !!

image44
vecka 20 jag tycker inte det är så stor skillnad men när jag kolla på kort ser jag ju att det är det

image45
4 dagar sedan

Jaha vad tycker ni alla mammor där ute är jag stor för halva tiden ? jag vet inte själv men vissa säger det ... Johan säger att vi kommer få en stooor bebis ! vad vet han ? jag ska ha en 3,5 kilos bebis ! Robin vägde 3,4 det va alldeles lagom .
Såå lilla Mathilda ring mig nu jag har tråkigt :)

Louise

Barnvagnsdjungeln!

Publicerad 2008-02-15 17:49:11 i Allmänt,

Efter att Mathilda igår bloggade om att de kunde ta upp till 3 månader att få sin vagn fick jag lite hybris imorse och tvingade min man att ta ledigt för att leta vagn !
Vi åkte till babyhörnan på backaplan med massa önskemål och absolut noll koll på läget :) Men som tur va fick vi hjälp av en som kunde sina saker ... De vi ville va att den skulle vara liten och lätt med vändbart och höjbart styre och så måste vi ha en mjuklift som lätt kan bäras upp för massa trappor ( vi bor utan hiss ) så vi beslutade oss för en emmaljunga cerox som är en sittvagn som man kan köpa till en lift som passar från nyfödd.
Vi är super nöjda ! alltså med alla tillbehör såsom skötväska , mjuklift , regnskydd , myggnät och åkpåse så slutade det på det fashionabla priset 6600 :- ....

Våran soffa kom idag också !! en sån underbar dag !! den är superfin och stor som attan !!

image43

louise

Tjo

Publicerad 2008-02-13 12:32:07 i Allmänt,

Alla bara tjatar om vilket vackert väder det är medans trötta ja inte vill nåt annat än att dra för rullisarna och låtsas som de regnar ! Men nu är det ändå dags att gå upp ska duscha sen drar jag till jobbet .... vad gör alla ni andra en dag som denna ?
Imorgon kommer våran nya soffa ! de ska bli så skönt ! vi har trängts tre stycken i en tommelilla soffa i två år nu ( när vi har gäster åker extramadrassen fram ) så nu ska de bli skänt med stooor soffa ... tänk när liten kommer med va trångt det hade blivit .... haha
På lördag har halva tiden gått ! shit nu känns det konstigt :)

image42
våran nya soffa ( har valt mörkgrå istället för denna ljusa )

Louise

Inga stunner

Publicerad 2008-02-12 17:22:08 i Allmänt,

Ja är ledsen att jag uppdaterar dåligt men jag är inne i mitt jobbrace nu så jag är sååå trött på kvällarna ( sen har ja inget intressant att blogga om heller när jag bara jobbar )
Men livet är toppen allafall ! imorgon är min sista dag då jobbar jag kväll sen är det ledigt tre hela sköna slapparedagar ! På torsdag ska jag och mamma köpa tyg till vaggan som vi ska pula med .... himmelsäng i tyll bara måste de vara ! kommer med bilder när de är klart :)
Vi ska iväg på en endagstur nästa fredag till sunne och skida lite ...familjen och Malle .... de ska bli hur kul som helst ! nää nu måste jag kila och kolla in lundemyrs grejerna som johan kom hem med från posten !


Louise

Ps tilda klart jag har tid för en fika eller middag ! Madde och Tolly har jag dålig koll på men hör av dig när du vet säkert så kollar ja det  ! Ds

Nätshopping

Publicerad 2008-02-09 19:04:02 i Allmänt,

Aaaa denna nätshopping !! va inne på lundmyr of sweden sighten och jag kan säga att johan blev ca tusenlappen fattigare .... men ack så söta grejer ... Nappar , pyjamas , nappflaska , snuttefilt och bäddset får följa med hem till oss denna gång! Härligt att man får välja mellan gullunge , älskling , pytteliten och sötnos också tycker jag ... jag vet att Theo heter gullunge så jag valde älskling !

image41
jag valde älskling, vad väljer du Mathilda ?

Louise

Nappar

Publicerad 2008-02-09 12:41:54 i Allmänt,

Igår när vi va hos Ida berättade Angela om en nappburk som hon sett på himla fint-affären som jag idag vart och shoppat till lilla Filip ( johans systersbarn ) eftersom han fyllde ett år i förrgår! Den va så mysig att jag bara va tvungen att köpa en till oss också !

image40

Visst är den fin ! och rolig för barnen att lära sig vart nappen skall vara när man sussat klart och ska leka !

Louise

Nellie

Publicerad 2008-02-09 12:36:01 i Allmänt,

jaha då har man vart uppe sen ca 8 varit på simskolan , och shoppat på torp innan klockan är ett ! Robin börjar bli så duktig på simningen nu så jag tror att det är sista terminen han behöver gå... bra eftersom bebis kommer till sommaren så kan de vara gott att han kan simma.
Idag tog han märket doppingen och snart ska han prova silverfisken. Igår va vi hemma hos Ida, David och lilla Nellie och tittade på under verket ! Hon är sååå söt ! Angela och jag hade handlat med oss ingredienserna till pannkakor som vi stekte till de nyblivna föräldrarna...

image37
Resterödskillarna Robin , Theo och lilla Nellie

image38
Stolt pappa !!

image39
Lyckliga familjen Thylèn

Louise

Fina lilla du

Publicerad 2008-02-08 11:29:55 i Allmänt,

Då har jag vart på ultraljudet. Allt såg bra ut och det va en livlig liten rackare !! fick veta att jag går in i vecka 19 imorgon och att den ska komma den 11 juli ist för den 12 ... inte så dåligt räknat av mig ! Den sög på tummen och sparkade som attan  och är 20 cm lång i utsträckt läge... skälet att jag inget känner är att moderkakan ligger framför så det är helt normalt. ska försöka lägga in en bild men det blev så dåligt när jag försökte fota korten ...




fina lilla du !

Robin tyckte det va roligt i ca 3 min sen började han tjöta om vart hjärnan va nånstans och om han fick leka med en kompis ! haha men vi är lyckliga och glada nu.
Välkommen till oss fina lilla du ( de ska den få heta nu )

Louise

Ultraljud

Publicerad 2008-02-08 09:11:03 i Allmänt,

Nu sticker jag på ultraljud! önska mig lycka till alla . Senare kommer en bild på underverket vårt !

Louise

ps. grattis underbara Malle som fyller 23 år idag ! ds

Vecka 18

Publicerad 2008-02-06 18:55:23 i ja å magen,

Jaha då va de dags igen .... foto vecka 18 snart vecka 19 , känner mig hård om magen och otroligt gravid nu . Låt det gå 2 veckor till sen vill jag se ut sån hela graviditeten!
Lilla söta Ida och David fick en liten Nellie i förrgår ! helt ljuvlig ! kolla in hennes bilder från BB här . Och det blev inget litet radhus för oss ... jättetrist... höll på att börja grina förut men nu har jag tagit nya tag och vi hittar nog nåt snart ! De började närma sig 2 miljonersklassen och det är lite väl mycket för ett radhus på 100 kvm tycker vi . Hur är det med er då ? kommentera !

image34
vecka 18

Louise

God mat

Publicerad 2008-02-04 17:09:11 i Allmänt,

Idag har också varit en lugn dag med mycket vila på förmiddagen när lilleman gick i skolan sen tog vi oss ut till torp och köpte nytt nintendo DS spel som Robin sparat till.... sjukt dyra saker !
Sen fick vi fika och middag hemma hos Angela ... mums att få middagen serverad ! konstigt att en sån simpel sak som spaghetti och köttfärssås kan vara så gott borta.

Just nu håller vi på för fullt att buda på radhuset ! sååå spännande ... håll tummarna nu att vi vinner detta ! jaha de fanns inte mer och säga idag så jag skriver mer imorgon

Just det lilla Ida är nog på BB nu ! fick ett mess kl 6 imorse ... lycka till gumman !

Louise

Jag bara måste...

Publicerad 2008-02-03 16:44:54 i Allmänt,

visa ett underbart kort på en underbar kille ! så klockrent och nej han dricker inte vin ( såklart ) ! han kommer bli en riktig rockstjärna min son en dag ! Han kommer lyckas vad han än vill bli iochförsig för han har alla oddsen på sin sida ... good looks , starquality och massa kärlek av sin mor !image33
underbara lilla du , vilken tur jag har som har dig !

Louise

Scouting och kortspel !?

Publicerad 2008-02-03 16:03:58 i Allmänt,

Nu kom jag precis hem från Angelas place , jag lämnade först Robin på sparreviken för lite scouting i tre timmar sen åkte jag till Angela och spelade wist ( stavas de så ?) .
På scouterna idag hade de fått lära sig tälja och lite om fåglar ... jag tycker det är en bra aktivitet för dom är ute i skogen hela tiden !
Robin älskar det iallafall... Så jag passade på att fika lite och så fick jag låna lite bebiskläder ... gulliga som attan! När jag va där så berättade Peter hur lätt det va att göra porterstek så jag fick receptet och idag är det söndagsstek och potatis som gäller !! Jag älskar ju söndagsstek men jag brukar fjäska mig till det hos Johans föräldrar istället för att laga själv. Hoppas den blir lika god när jag gör den !

Jag känner mig lite orolig över att jag inte känt bebisen sparka ännu ... har för mig att det kändes runt omkring nu när jag va med Robin ? Men det är ju ultraljud på fredag så dår får jag se det lilla hlärtat slå så känns det bra igen ( hoppas jag ) undra vad man skulle göra om ... ne de ska jag inte ens tänka på .

ha en underbar söndag alla . och grattis till Tilda som inte behöver va ute och jaga bovar på ett tag .... för du ska hålla dig på kontoret om jag förstått det rätt ?

Louise

Lycklig

Publicerad 2008-02-02 18:52:53 i Allmänt,

Jag har en sån där dag när jag tycker att jag är lyckligt lottad ... jag har världens finaste man som skulle göra vad som helst för mig , jag har Robin som är världens mysigaste unge.... och jag väntar en mysig bebis till !! sen är det ju alla mina söta vänner som alltid finns där . Det enda som jag vill ha är ett nytt boende på markplan , inte tre trappor utan hiss !! hur ska de gå ? ja ja man får väl hoppas att de löser sig innan juli .

Denna dagen blev mysig som attan trots snökaos . När det hade lagt sig lite pölsade jag och lilleman till affärn för att köpa middagsmat ( okej de bidde en semla med ) sen hittade han en klasskompis som han lekte i snön med medans mamsen vilade ;) och nu har vi ätit fläskfile med ris och sås och väntar på Göta kanal 2 . Den är ganska kass tycker jag men Robin gillar den och det är det viktigaste ! Då kan man krypa upp i soffan med levande ljus och kramas ( sjuåringar gillar det fast dom inte vill visa ) !


julaftons kväll

Johans mamma gillar udda ideer i julklapp ... behöver jag säga mer !

Louise

Snöstorm

Publicerad 2008-02-02 12:08:14 i Allmänt,

Jhah då va man låst här i ljungan då ... radion säger att man skall hålla sig inne .... vad ska man göra en hel dag inne med en rastlös 7 åring ? ....
Vi ska nog hitta på nåt ... kolla på film , baka , städa det är väl det man kan roa sig med . Tänker på Ida som är beräknad till idag ..Ta de lugnt i trafiken gumman om den kommer idag ! Har sovit urkasst inatt bara vänt och vridit mig ! Stackars Johan som skulle upp till jobbet idag ... Men det är inte synd om han kom jag på han ska ju på krogen i stan ikväll !! Det är han värd tycker jag han har inte varit ute med sina homies på ett halvår tror jag ... jaja nock om det .... hade skrivit ett fint inlägg sent igår och lagt in kort på mig , Johan och Malle när vi poserar tripp trapp trull men de försvann så här kommer bilden igen !

image30

ha en härlig lördag allihopa !!

Louise

Äntligen Fredag

Publicerad 2008-02-01 16:12:02 i Allmänt,

Nu har jag kommit hem efter en riktigt körig vecka ! jag vet att de flesta jobbar fem dagar på raken men jag är bara van vid tre !
Dåligt samvete har jag också för alla mina söta vänner jag önskar jag hade haft lite mer tid för ! Madde,Angela, Malle och fia jag har inte dött för att jag inte ringer jag bara jobbar mycket och är helt slut på kvällarna ! Hoppas det vänder snart då återkommer jag från det döda .... Ni får ha lite tålamod bara :(
Idag kommer min lille drutt Robin och vi ska ha myskväll ( till åtta ha ha ) med kycklingsallad och annat mys ... vad ska ni göra denna fredag ? Ida har det blivit en bebis !? kom igen ta slottskogsvallenbackarna de gjorde jag när jag väntade Robin och de kom igång samma dag ...
Vi va och kikade på ett sött radhus igår jag och Johan och blev förälskade .... hoppas nu att det inte stiger för mycket bara . På söndag går jag in i vecka arton och då kommer en ny magbild så kan vi se om den växt ;) hehe...
Hoppas ni alla får en strålande fredag !

image27
gulligt som attan !

Louise

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela