Louises Dagbok

Livet med fyra grabbar !

Today !!

Publicerad 2008-05-29 20:00:37 i resor,

Idag har vart en bra dag ... Jag har vart hos Angelica och fikat på morgonen sen mötte vi upp Anna och Beppe med barn i parken för en liten fikastund ... Jag kunde bara stanna en stund för jag skulle hämat lilleman på skolan kl 13 så skulle vi shoppa lite !
Vi var på torp och valde ut skolavslutningskläder ! Jag låter honom välja fritt bara färgerna matchar ;) Jag har lärt mig efter otaliga bråk på torp som ofta resulterar i att han inte använder de vi köpt för han gillar det inte ! Så jag resonerar som så att om vi kan ha den dealen att jag får hjälpa han med färgerna så är allt bra !!
Han valde en supercool surfstil med blåa och vita surfshorts med en ljusblå tischa till ... Toppen över i :et är ett par blå flippisar!! Bildbevis kommer 13 juni då de ska användas ....

Sen tog vi en fika och åkte hem en stund ... lite senare va vi så varma att vi tänkte åka och känna på vattnet i sjön men de slutade med att R tog årets första dopp !! de va ganska skönt i vattnet måste jag säga.... men ja ballade ur iallafall ;) Sen myste vi här hemma med kvällsmat och nu har R lagt sig för att kolla film en stund innan nanitime ..
De ska bli sååå mysigt med skolavslutning !! De kommer lite folk hit på jordgubbstårta efteråt !! precis som förra året !! Nyplockade blommor och hemmagjord jordgubbstårta det är skolavslutning det !! De blir mormor, morfar Johnny , Angela , Theo , Marlene , Johan och jag ... kanske Angelica oxå vi får se de kanske blir fler !

Imorgon e de fikatajm med Marre och Engla sen ska jag och Robin till bibblan och låna sommarlovsböcker sedan ett bad i sjön kanske ;) jag har sagt till Robin att ja ska bada snart iallafall ;) sen blir de fredagsmys !!
På lördag e de planerad mamma barn dejt på stranden med ett gäng tjejer oc barn !! lovely !! krabbfiske , go fika och trevligt sällskap i solen .


morfar och R på Mallis i höstas

Louise

Tröttsamt!!

Publicerad 2008-05-29 16:16:19 i resor,

Med långsinta människor !! Glöm och gå vidare är mitt motto !! Love is in the air  ;) haha

Louise

Kärlek..

Publicerad 2008-05-28 16:52:19 i resor,

Jag har gnällt lite över mina fötter de sista för Johan dom behöver filas och målas men jag når dåligt nu .. Han vill inte riktigt hjälpa mig för han tycker att jag tar ifrån han hans sista manlighet !!
( Det är ju en del grejer han får hjälpa mig med ;)) Men så idag kom han hem med ett presenkort på fotvård och lackning !!
De kallar jag kärlek ! Tack mitt hjärta

Louise

Trött Mami!!

Publicerad 2008-05-28 12:34:08 i resor,

Idag va jag hos barnmorskan igen och kollade bebisens position och den har inte vänt sig !! Jaja den har 10 dgr på sig nu ... sen blir de vändningsförsök.
Allt annat va bra lite lågt järnvärde bara... har gått upp 4 hekto sen sist så nu börjar den nog äta av mig ist.. total viktuppgång 9,4 kg so far sf mått 32...
Här kommer tjockisen i vecka 34.


v 34

I lördags va jag och R uppe hos Angela och Faster och åkte deras nyinköpta vattenrutschkana !! så här kommer lite bilder från det !! De verkade ha grymt kul med den .. Även de vuxna !!


Blötdjur!!


Theo tyckte de va sådär !!


Fort gick de!!

Igår va vi i slottskogen och fikade kollade sälarna mm de va såå mysigt !! man borde åka dit oftare ... Sen hämtade vi vagnen oxå !! de börjar närma sig nu !! ca 5 veckor kvar .
Nu ska jag laga favvisrätte stuvade makaroner och köttbullar till lilleman som snart kommer från skolan sen ska jag till frissan !!
Kanske kommer hem som en helt ny Louise !! vem vet...

Louise

Söta vänner !!

Publicerad 2008-05-25 15:40:33 i resor,

Tack fina Ida och Mathilda för eran peppning i inlägget före .... man får väl tillåta sig att vara låg ibland .. tack älskade vänner !!

Louise

Knäppskalle

Publicerad 2008-05-24 11:45:43 i resor,

Ja ibland känner jag mig så.... de hade vart lätt att låtsas som om allt va rosenrött all the time här på bloggen men eftersom detta mest är för min egen skull skulle de varaorätt.
Kanske är jag deppig för att Johan jobbar mycket ? men de tror jag inte är hela sanningen för det har han gjort förr... Det jag vet är att jag oroar mig för båda mina barn ... den ena för att den inte vill lägga sig rätt ... de kanske e svårt att förstå att jag verkligen vill ha en vanlig förlossning denna gången ... många säger till mig .. guuud va skönt med snitt då slipper du smärtan . men de funkar inte så ... mina modersinstinkter säger mig att det allra bästa är att föda normalt . Jag känner mig inte som en riktig tjej och det känns som ett misslyckande att inte klara detta.
Men tid finnes för att bebis ska vända sig så håll tummarna !!
Mitt andra bekymmer gällande R är av för privat natur för att jag ska blotta de här . vet att det är vissa som läser min blogg som inte bara vill mig väl...

Kanske känner jag mig nere för att jag känner mig onyttig ? jag kan ju inget göra här hemma och pressen över allt som bör göras sen ligger och gror ... hur ska jag hinna ? Eller så är jag graviditetsdeppig bara ? hormoner ?

Oavsett så bestämde jag mig för inatt att de är dags att släppa detta självömkande nu och ta de för vad de är .... Det är bara jag som kan förändra hur jag mår ..ingen annan så ryck upp dig nu Louise!!.. Så med det sagt tar jag och lilleman våra solpinaler och drar till Angelas sköna veranda och nyinköpta pool !! Jag önskar er en skön lördag

Louise

Lite ensamt..

Publicerad 2008-05-23 22:45:06 i resor,

Det är faktiskt lite ensamt att gå hemma såhär som jag gör ... de är först när man själv inte jobbar man inser hur många som faktiskt gör det !!
Tror att de mest beror på boendesituationen faktiskt ... här hemma e de trist att gå å drälla och man kn inte göra de fint inför bebis ... Oj oj vad jag hade haft å göra om ja hade vart i huset !! målat flera väggar ... målat om bebisens möbler , grejat i trädgårn ...
Ja ja jag skall inte klaga men lite ensamt e de !! Tur att ja har R som kommer hem efter skolan och ibland umgås med sin mor ;)
Idag har ja fikat med Angela och sen åkte jag och Robin till mamma och Johnny... vi spelade spel fikade grillade gick på prommis med vovven och bara myste . Nu har vi haft en löjligt kul fredagkväll när R skulle försöka sminka mig !! Shit va kass han är !! haha tur han e kille ! Kul va de iallafall.


Jag bjur på den !!

Robin tyckte de va kul iallafall !!

Louise

star wars feber !!

Publicerad 2008-05-22 17:08:36 i resor,

Här hemma rasar starwars febern för fullt !! de ska vara lasersvärd , mantlar , lego gubbar , jediriddare för hela slanten !! De som står högst på önskelistan nu är en äkta luke Skywalker mantel som han har hittat på starwars shopen. Även lego starwars spel till xboxet är poppis.
Så om det är någon som har detta hemma skräpandes så hör av er ;)

Louise

Perspektiv

Publicerad 2008-05-21 19:47:52 i resor,

ibland händer de saker som gör att man får perspektiv på saker och ting.... ta hand om alla dina nära och kära och ta dem aldrig för givna ... livet är kort !! krama och pussa lite extra på dina kärlekar idag vem vet hur länge du får ha dem nära ..

Louise

33+4

Publicerad 2008-05-21 16:24:53 i resor,

Då va de dags för en ny magbild i vecka 33... tycker inte den blir större just nu men de kanske bara e jag som är van vid den !!
Igår va vi på näl och pratade med en aurora barnmorska. De va skönt att skriva en förlossningsplan och bestämma diverse olika saker som ska göra denna gången bättre !! kollade en snabb sväng på förlossningen med och fick då höra en nyfödd skrika från ett rum !! Jag vill vara där nu !!
Ja ska säga att gå hemma  nu är sådär för jag kan inte boa mig här ju ... jag vänatr bara på flytten så det är lite trist i längden  ... så har jag inte bil just nu heller för Johan måste ha den nu när singing in the rain har börjat !! men men snart flyttar vi !!


33+4

De fina märkena på sidan av magen är min lille R:s verk . han har målat självaste anakin skywalker på magen med tusch !! haha

Louise

Många frågor

Publicerad 2008-05-19 09:42:32 i resor,

Nu är de dags att åka och försäkra att Johan e pappa till lillfisen i magen .... Undra hur många knepiga frågor dom kommer ställa ?
Tycker fortfarande att detta är ett förlegat system så jag får väl le och svara men det är inte med glädje !! Sen ska jag nog hinna fika med lilla Angelica innan R slutar skolan . Vi ska börja köra lådor till huset ikväll ! Dom ringde igår och sa att garaget va tömt så vi kunde börja !! De ska bli sååå skoj att få se vårt fina hus igen . Snälla människor som låter oss börja redan nu !!

Ha en strålande måndag !

Louise

Slapparedagen no 1

Publicerad 2008-05-18 13:00:37 i resor,

Ja söndag det är den stora slapparedagen , då tillåter även en pedant som jag att det är lite dammigt lite stökigt och lite mysigt ;) Killarna har sin traditionella spela-xbox-dag och jag har sovit en stund efter frukost ... Sååå skönt.
Lillgrisen åker till sin far idag det är ju alltid trist men är han lycklig är mitt mammahjärta lyckligt.

Denna vecka har vart lugn och skön . Robin har lekt med kompis varje dag och haft en sleepover fredag till lördag . Igår va vi på torp och köpte nytt spel till pojkarna . Jag hade vart där och gjort slut på min kvot i fredags ;) ha ha . en klänning till det föreståndande bröllopet i juli ( hoppas bebis håller sig inne bara ) en tröja och ett par skor bidde de iallafall.Senare på fredags kvällen grillade vi här med malle och fia, de va mysigt men lite kallt så vi fick skippa kubbet som vi hade tänkt . Nu längtar jag efter en kall cider i solen kan ja säga ! Blir lite avis när de andra tar en kall och vädret e lovely !!

Ifredags morse va R hos tandläkaren för andra gången denna vecka . inga hål men dock hade sexårständerna kommit så de va dax att plasta.
Han va så duktig så min pojk.

Annars har de inte hänt så mycket ..... Angelica och jag hälsade på Ida på orust i tisdags men jag glömde kameran så jag kan inte visa bilder på deras fina flickor Nellie och Lycka.
Eftersom jag tycker de e så trist att inte lägga upp nån bild i ett inlägg så slänger jag upp ytterligare ett på de bästa ja vet.


fotograf :Marlene 

Denna vecka är de fullt upp ska ja säga , imorgon ska vi skriva på faderskapspapper en otroligt förlegad lag som gör att om man inte är gifta måste man gå till socialtjänsten och garantera att man vet vem som är far , precis som om gifta par är mer trogna än sambos ?
På tisdag ska jag på Maria Aurora möte på näl... där ska vi gå igenom min förra förlossnig och se vad vi kan göra annorlunda så jag får en bättre upplevelse denna gången.
Och på torsdag ska vi träffa en läkare och få lite löften på journalen att jag inte ska behöva ligga så länge denna gången.De känns bra att de bryr sig om mina önskemål i den mån de går.

Ha en underbar söndag med massa mys !!

Louise

nedräkning...

Publicerad 2008-05-14 16:51:18 i resor,

Då va man i vecka 32 då !! Oj oj .... denna vecka har jag fått fina gravbilder tagna av Marlene med hennes nya fina systemkamera !!
Hon kommer bli en grym fotograf en vacker dag om hon tränar så som hon gör nu !


Jag och lillgrisen !!

Idag provade Robin optimistjolle för första gången med sin farbror Roger .... Han va lite skraj i början men sen va de kul som attan .....
De ska prova mer en annan dag när de blåser mindre.


Robin och Farbror

Och här får ni vecka 32 bilden !! De blir bara massa bilder för jag lagar mat samtidigt som den hemmafru jag nu blivit !


vecka 32

Louise

Äntligen !!

Publicerad 2008-05-11 20:40:06 i Allmänt,

Idag va den sista dagen på jobbet ...! Ska bli hur skönt som helst att softa runt ... fast jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på varenda dag !
Jag kan ju inte boa mig för här är de packlådor från golv till tak ... men de ska ja säkert ordna ... fika i massor blir de kan ja tro .... såååå nu alla mina vänner jag försummat ... Ring ja kommer med bullar !! Det har vart jobbigt att behålla alla kontakter med mina fina vänner nu under graviditeten ... inte så att ja mått dåligt , jag har haft en jättebra graviditet men jag har vart helt slut på kvällar och eftermiddagar.

Hoppas att ni förlåter mig !?

Nu längtar jag efter min bebis och huset som attan !! Min andra vackra bebis kom idag ! Han va svårt sketen med sommarfötter utan dess like ! de e ju underbart med detta väder speciellt för barnen och vi som är lediga . hihi
Nä nu ska jag krypa ner och gosa med mina grabbar !!

image119
missarna och Robin för exakt ett år sedan !

Hipp hipp hurra för Fia på bemärkelsedagen !!

Louise

vecka 31

Publicerad 2008-05-07 15:35:33 i ja å magen,

Idag va jag hos barnmorskan... kurvan e perfekt och fina hjärtljud va de . Jag känner nästan inga sparkar längre så jag frågade och va orolig men allt verkar bra . Jag har en lugn bebis bara .... om jag blir för orolig så sa hon att ja skulle ringa förlossningen så de tänker jag göra om inget händer nu när jag e ledig ... den brukar röra sig lite mer när jag är ledig och vilar .... annars va allt fint 8 kg viktuppgång och nu mäter ja 29 i sf mått....

image118
vecka 31+4

Nu ska vi åka till johans föräldrar och sola och grilla !!n lovely .... på söndag e sista arbetsdagen !! jippiee . orkar inte mera nu.
Och om en månad flyttar vi in i vårt hus !!

Louise

I eftermiddag bär det av till mammagruppen

Publicerad 2008-05-05 14:54:10 i Allmänt,

image18
Längtar efter sommaren

Nu har jag varit dålig på att uppdatera...igen.... :)

Idag skall vi iväg på mammagruppen för 3:e gången. Vi skall se på förlossningsfilmen, hoppas inte att Johan blir för avskräckt. Snart kommer en ny magbild för vecka 31.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela