Louises Dagbok

Livet med fyra grabbar !

lockar rockar

Publicerad 2009-03-31 13:46:54 i Dagbok,

Den 15 maj smäller de ... då ska frisyren kortas o lockas ... !! de är ju bara hår så om de inte blir bra så blir de mössa sommarn igenom ;)

kanske såhära vacker



o nej jag skoja bar hon är ju finast i världen ju !! men frisyren bara lite lockigare o busigare men den längden ....hmmm ska bli skoj

veckans mat

Publicerad 2009-03-31 09:14:51 i matsedlar o recept,

De va ett tag sen jag la ut min veckomatsedel .. gillar ni de ? får man kanske lite inspiration , jag kollar ofta på tex Fridas matsedlar och tar efter...

Mån

tacogratäng  se recept här

Tisdag

skinkstek med potatis brunsås och morötter

Onsdag

fetaostspäckad kyckling i ugn med ris och ärtor

Torsdag

panerade fläskkotletter med ris och sås broccoli

Fredag

kycklingtacos

Lördag

Lunch: kalas

Middag :hemmagjorda hamburgare

Söndag

Lunch : plättar el pannkakor

Middag: Fisk med potatis och kall sås

jag är ju så dålig på att lägga inläggen i rätt kategorier och jag vet hur jobbigt de är när man inte hittar ett recept för att man måste bläddra emmellan inläggen så jag har gjort en kategori som heter recept o matsedlar så blir de lättare (nuska jag bar komma ihåg att lägga de där bara ;))

ola..

Publicerad 2009-03-31 09:06:41 i Dagbok,

Jösses va trött jag är , av ingen anledning alls ... har fått sova ostört större delen av natten ju . En liten anledning kan ju vara att jag satt uppe relativt sen (för att vara mig) o kollade på flera avsnitt av greys;)
Ska till Lisa på fika hos Lisa om en stund så jag hoppas att promenaden dit piggar upp. Vad ska ni göra idag ?? Jag tror att de blir en sväng till torp när J har kommit från jobbet för att ställa in R s klockarmband o köpa en ny boll . Tydligen e den väck den han köpte för ett tag sen . Slarvigare unge får man leta efter och jag vet att jag kanaske inte ska köpa en ny boll direkt så han får lära sig att ta hand om sina saker men fotboll är ju hans liv ;) känns lite för taskigt att han inte har en boll att spela med.
Han är slarvig min Robin trots mina idoga försök att proppa i han att man inte bara kan köpa nytt så fort man tappar bort . Hans cykel o spark står oftast vind för våg så vem som helst kan ta dom efter han kommit in för dagen , han glömmer grejer i skolan jämt . Jag va där o kollade häromdagen och fick med mig hem 2 par utebyxor 2 mössor 2 vantar o 1 tjocktröja !!
Förra veckan slarvade han bort sin nya utejacka och för ett par veckor sen kom han hem med en gympasko !! phuuuu vad gör man ??

Dessa killar !

nog om de ... Johan ska åka o köpa Lips idag och igår började vi planera lite för middagen här med drinkar o mat o diverse annat skoj ;)
Ska bli så roligt med en barnfri kväll i goda vänners lag och lite alkohol o lips ... kan de bli bättre ? Hra precis tömt kameran så jag ska se om de finns nåt fint att visa ..


han är verkligen fotoqenic Robin


kompisar !!

nu är de dags ...

Publicerad 2009-03-30 17:59:51 i Dagbok,

Har inte vart hos frissan på ... håll i er snart 2 år !! jag har väl förtjänat en tur dit ?? ska beställa tid för en permanent med härligt busiga lockar ... va tror ni ? kommer de passa mig ??

dåså..

Publicerad 2009-03-29 15:29:34 i Dagbok,

Nu ska jag alldeles strax hämta R . Alltid lika mysigt när han kommer även om hoppet inte blev så stort denna gången . Städning - check  måla barstol - check  powerwalk- check....

Söta Alice har vart här 3 ggr o frågat efter R med sina stora o för dagen målade fransar , de syntes direkt eftersom hennes fransar inte är av denna värld !! avundsjuk  ?? inte alls ....;)
Jag har hört talas om en typ av genomskinlig mascara som man använder en kur av så växer fransarna mycket !! den säljs såklart inte i sverige .....

näää nu har vi fått våran nya data så nu ska jag skärpa mig med bilderna ... tror jag ska lägga ut redan ikväll !!

godmorgon söndag..

Publicerad 2009-03-29 07:41:08 i Dagbok,

Kom ni ihåg att dra fram klockorna igår ?? jag hade ingen aning förrän vi va på klockaffären på torp och köpte en ny klocka till R .
Igår va lite utav en shoppingdag , vi handlade nya blommor till vardagsrummet , present till Johnny somm fyllde 66 igår ! Vi köpte även lite nya leksaker till M . Han hade mest babygrejer så nu lyssnar jag på per olsson hade en bonnagård iiha iiiha ooo.... ;)
Sen va vi på biltema o J shoppade fågelholk , han älskar djur min Johan och står länge o väl o lockar på våra katter när han undrar var de är . så fåglarna ska ha sitt med .
Som jag skrev så köpte vi även en klocka till R . Han fick en fin casio med riktig länk. En riktigt fin klocka , hoppas nu han kan ta hand om den och att han kommer hem mer i tid nu ;)



en liknande denna va de med blå urtavla


Sen bar de av hem till mamsen för lite goood smörgåstårta och kalajs . M gillar när de händer grejer numera .... han gillar torp de är ju sååå mycket att kolla på så man har ju inte tid att gnälla ... strålande tycker jag. Idag är de storhandling på agenden men först.....powerwalk!! Vi har ju inte kunnat denna veckan men idag drar vi igång igen. vi har ju försökt gå mycket med vagnarna iaf.

Jag vet inte hur J ska få ihop denna dagen bara ... måla barstolarna , storhandla , hjälpa sin pappa med nån teknikpryl o hjälpa mamma o Johnny med deras dator och vara hemma till 4 då jag måste ha bilen ... Good luck !!

fredag...

Publicerad 2009-03-27 13:39:26 i Dagbok,

Ååååå jag älskar ju fredagar men idag är ingen härlig fredag , från att jag hade massa å göra till att de inte blev nåt med nåt .... vädret ställde till de för oss med babysimmet då jag inte gillar att köra med smått i oväder och sen skulle vi haft mammafika hos Angela men Theo blev sjuk :(

Såååå jag har en tråkdag hem ... skönt ibland men inte när man trodde de skulle vart full rulle !!

aja ska iaf baka god paj sen o jag passar på att mysa med lillen ... som just nu är väldigt nanig ;) och inte direkt nöjd !! önskar er en härlig fredag !

paj paj paj..

Publicerad 2009-03-26 19:36:57 i matsedlar o recept,

Jag har vart sugen på paj i flera dagar nu ... så jag ska nog göra mig en liten paj imorgon när de e final i lets dance å allt . Johan jobbar ju så jag e ensam på kvällen vilket jag inte har något direkt emot men en fredag är ändå en fredag !! Då vill man ju mysa med familjen ju !!

Sååå för att få lite mys ska jag ha paj med en smaskig sallad till
Vad tror ni om denna ??

Fetaost o salami paj

Fyllning :

1 halv dl pinjenötter

100 g tunt skivad salami ( milano eller felini)

1 paprika

2 dl grovhackad ruccola

100 g fetaost
soltorkade tomater efter smak

3 ägg

250 g kesella

1 dl mjölk

1 halv tsk salt

1 krm peppar

Rosta pinjenötterna i torr och het panna.  Strimla salamin och låt paprikan rinna av.  Fördela paprikan och salamin i pajskalet.  Strö över pinjenötter, ruccola och smulad getost/ fetaost.allra sist tomaterna

Vispa ihop ägg, kesella, mjölk , salt och peppar.  Häll i pajskalet.

Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter i 200 grader.





mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

vår vår vår

Publicerad 2009-03-25 17:12:40 i Dagbok,

fina vårbilder på Tiasen och en trött Robin





Robin fick förresten en bula i size som en pingisboll igår då han hade sprungit in i en stolpe!! Han va sååå ledsen . De måste gjort riktigt ont !! en riktig Kalle Anka bula . de fick mig att fundera ut en krisplan , hur ska jag göra om de blir riktigt illa med nån av barnen så jag måste till sjukhus. o ja e ensam hemma . Såååå nu har jag en krisplan ... mycket bra , nu ska jag bara komma ihåg den när de gäller .,,

längtan..

Publicerad 2009-03-25 16:43:47 i Dagbok,

Jag längtar efter en stor härlig öl på en uteserving med solen i ansiktet... aaaa längtan e stor . Måste ut på galej snart !!

håhåjaja

Publicerad 2009-03-25 16:41:48 i Dagbok,

Tröttheten slog till ... med en rejäl käftsmäll!! Uscha va trött jag blev , så blir de med för mycket frisk luft och långa promenader ... först till lyckorna på en fika hos Linda sen hem igen , fort i med lite lunch sen träffade jag Angelica på lekplatsen...

Fick ju som sagt middag serverad vid dörrn ;) tänk den där Frida hon kan hon ... sen kom den tröttheten ... usch va tung den är . Och J jobbar kväll så de blir jag som får underhålla lillfisen !! hmmm undra om vi ska bada ... ??



insmörjd o go . Till alla er som har ungar med nariga kinder av mycket utetid köp weledas wind and weather cream. Jag har provat massor men denna slår alla . Efter ett par dagar är kinden mjuk å fin igen . Kanske inte den billigaste men den är dryg och vad får våra små underverk inte kosta ;)

sicken dag..

Publicerad 2009-03-24 16:55:49 i Dagbok,

Idag har jag så jäkla duktig... borde få hederspris . Jag har hunnit promenera till byn o tebax , städa hela nedervåningen , fikat med Angela o Frida , bakat cupcakes med Robin och lagat stekt fisk till middag ... jösses !!

Det har liksom börjat bli fullt upp att vara mammaledig ;)

picnic-tajm!

Publicerad 2009-03-23 08:52:26 i Dagbok,

De har vart dåligt bloggande i helgen men vem kan blogga med gott samvete när de är så fint väder ? De har vart fullt upp med tipspromenader och mys.
Igår fick vi även en härlig middag hos Johans mor o far . Irene fyller år idag ... hipp hipp hurra!! Tiasen har vart hur glad o go som helst den senaste veckan , inte så att han vill släppa mig direkt men annars är han ljuvlig just nu . Idag är de studiedag i skolan så Robin är hemma så en picnic är väl på sin plats ! Ska ner med Frida och barnen till Icas lekplats och fika .. härligt ska de bli . Eftersom vi inte kan power walka denna vecka då Frida är gräsänka så är de ett måste att gå upp o ner till byn varje dag .
Förra veckan va jag nere 4 ggr . mycket duktigt får jag säga .

Jag vet att de är dåligt med bilder nu men våran nya data kommer i veckan så då blir de massor som jag har på kameran såsom badning och sandlåde lek. Satte M i sanlådan med galonisar och han va mycket nyfiken på sanden kan jag säga ...
Robins match blev förresten av i lördags och lilla laget vann !! 5-4 ... hoppas retandet är över nu . Robin kommer vara kvar här tills onsdag av skäl som jag inte vill skriva här men de ska bli härligt att ha kvar han lite längre !!

sååå ut å sola med er nu :)

förresten

Publicerad 2009-03-20 19:16:08 i Dagbok,

så hade jag en härlig mammafika här igår . Suss med barn Anna Lena med barn och Lisa o ludde !! roligt att träffa arbetskamraterna igen !!
fin e han den lille nye William . Undrar om M nånsin vart så liten ??

Körde på en fågel ..

Publicerad 2009-03-20 18:42:57 i Dagbok,

Barnen kom precis in med en död fågel !! som katten Dolly hade tagit ... nu är gullungarna uppe i skogen o begraver den . Robin va inne o hämtade sin tofsboll han hade gjort o skulle lägga den på graven , sen skulle de stå där en stund sa han ...

underbara fredag !!

Publicerad 2009-03-20 17:04:59 i Dagbok,

fredagar är de bästa jag vet !!... har haft en riktig slappare dag då hela veckan har vart proppad med diverse aktiviteter... roliga sådan iofs men ibland e de gott med en hemma skrotar dag.
J är ledig och på menyn står som vanligt tacos!! ett absolut måste då R är här. Till min stora besvikelse så blev dagens match inställd ... aja jag får ge mig till tåls.

Har precis vart över på lattebaileys hos Frida och nu ska de mysas med den minste tills nanitajm !! hoppas på vår i helgen för J jobbar och då är de extra skönt att kunna vara ute.


gosiga lår!!

dags att värma upp??

Publicerad 2009-03-20 10:03:29 i Dagbok,

okej... Alla barnen i kvarteret här har startat ett eget fotbollslag , idag ska dom spela mot störra grabbar och de dom spelar om (tydligen) och detta visste inte jag förrän Frida sa det .. är att de stora ska sluta reta Robin o gänget om de lyckas vinna över de stora !!!
hallå eller !! de ska väl inte retas ändå ?? iallafall så hade Johan lovat att ställa upp i laget men han va tvungen att jobba ... sååå de är väl bara att värma upp nu då ... jag är ju ingen fotbollsspelare av rang men en eller annan trettonåring som inte har blivit torr bakom öronen kan jag väl tackla eller knuffa eller nåt !!

De ska ta mig tusan inte reta min son !!

stoppa pressarna!!

Publicerad 2009-03-19 08:19:15 i Dagbok,

Mathias säger mamma!! ville inte tro de först men nu ropar han klart o tydligt mamma när jag går ut ur rummet :) mamamamamamamamama.....

trallalalalala!!

okej till annat ... dags för ett nytt försök på kyrkans barntimme idag , sist fick jag gå direkt efter sången då M inte hade sovit alls innan ... nu har jag lagt honom tidigare så han får en liten nap.

Igår va Robin med på badhuset med jocke o flickorna ju , han va helnöjd då han hade hoppat i den stora bassängen !! med lite assistans av Jocke e klart .
Sen när han kom hem så va han puts väck bara !! de har tydligen bildat nåt slag kvarterslag här uppe med alla barnen på gatan (tydligen e johan o jocke reserver ) hehe.
Så dom hade tränat på fotbollsplanen så han "glömde" komma att äta :) aja har man kul så har man , då får man äta ensam sen .... så många ggr jag gärna hoppade över middagen när jag va liten bara för att få leeeka !!

härligt med vår vår vår .. igår blev de ju tom premiär i sandlådan . härligt .

pssst David !! ska vi lämna lortgrisarna Johan o Ida och bilde en egen REN familj kanske ... ?? tänk på de ... mmmmm rent å fint överallt !!

halloj i vårvädret !!

Publicerad 2009-03-18 15:03:51 i Dagbok,

Ett sånt härligt väder då ! Jösses... blir en sväng till lekplatsen om en stund o njuta vädret ... äntligen skulle jag vilja säga. Igår va vi ju på bvc o lillen har inte gått upp särskilt mycket .. 100 g drygt på två månader men han har ju vart sjuk och han har ju en del att ta utav ;)
Idag va de mamma-barnfika hos Lisa . Hon bjöd på lunch sååå gott att slippa laga . Och allt är ju godare borta , knepigt. Robin fick till sin stora glädje hänga med Jock , Linnea  och Alice till badhuset efter skolan så han är nog nöjd!!

Apropå absolut ingenting så har mina funderingar den senaste tiden haft med kvinnligt o manligt att göra . Vad man ska o inte ska göra och hur man pallar trycket . Titta på min man tex (som givetvis är världens finaste ändå) Han jobbar enbart dagtid denna vecka , annars jobbar han ju mycket kvällar . Med dagtid för honom är att han åker strax efter åtta o kommer hem vid fyra .
Alltså så börjar han inte så tidigt som normala svennsons gör men ändå orkar han sällan mösa sig upp med mig o barnen på morgonen vid sex - sju .
Hans försvar är då att mitt jobb är att ta hand om Tiasen ... sant men är de de enda jag gör ?? inte troligt . Det är jag som håll i er ... Städar,tvättar,lagar mat, handlar mm
De är helt okej för detta gjorde vi gemensamt förr så jag vet att han tycker att vi ska dela lika , men nu när jag är "ledig" om dagarna så hinner jag väl de ?? Han slänger då o då in en tvätt eller tar en svängom med dammsugaren men bara om jag BER om det.
Då sätter vi in oss i vice versa scenario .. tänk om J va pappaledig ?? skulle han då fixa allt de här ?? de tror jag inte för han har nog inte koll på vad jag egentligen gör om dagarna... visst de fikas o myses en hel del också men de är ju som sagt mitt ansvar och jobb att se till att M får den sociala biten också.

Näää för om J skulle vara ledig då vill han ju vara med M ...bara ... så inte nog med att det är sjukt dåligt betalt jag har för mina 13 timmars arbetsdagar jag får inte ens sova ut på helger (ibland bara) för då jobbar ju J... och jag har minst fyra olika slags arbeten på dagarna ... för den fashionabla penningen 6 tusen.

näää jag tycker nog allt att jag ska löneförhandla eller se till att vissa förmåner ingår i mitt arbete annars säger jag upp mig . minst en dags vila och en sovmorgon i veckan ska jag begära .

undrar vart jag ska vända mig ... försäkringskassan kanske ??

bra !?

Publicerad 2009-03-17 07:59:55 i Dagbok,

de blir till att gå ut vare sig jag vill eller ej ... J åker till jobbet och jag har tid på bvc 14.30 .... en inte alltför lång promenad men ack va de känns i benen att gå med vagnen i hällebackarna !!

Sååå lite duktig kommer jag att vara ...

Billy: roligt att du läser !! önskar du bodde här så jag fick se dig emmellanåt ...

Tack för peppingen anna skipper o gänget ;))

ge mig lust å kraft..

Publicerad 2009-03-16 21:09:43 i Dagbok,

Såhär ligger de till... min motivation för att röra på mig och äta bättre är just nu på topp (de går ju i vågor) min trogne promenad partner Frida har fått nåt knas med sin häl vilket gör att hon vilar imorgon.... hur ska jag komma ut själv ?? de är mitt största dilemma för jag vill ju gå !! i detta läget skulle jag vilja haft Anna Skipper här som sjasar upp mig med mantrat "äter du korv så blir du en korv" !!

nån frivillig ??

avtryck..

Publicerad 2009-03-16 09:08:50 i Dagbok,

Får väl göra ett avtryck så att ni vet att vi lever !! Helgen har vart härlig ... massa promenader och härligt väder . Igår kom en nyklippt o fin Robin hit så då va allt så som de ska vara.
Har tagit en massa kort npå alla mina killar i badet (dock ej samtidigt e klart;) som jag ska lägga ut sen ... men först dags att göra sig klar för en tripp till öppna förskolan ...

lovely!!

Publicerad 2009-03-14 10:47:13 i Dagbok,

Har ganska precis kommit hem ifrån en härlig promenad med Frida. 7 km blev de !! inte illa ... Min käre man har tagit sitt pick å pack och dragit till sina päron ( han tog även med sig M ) sååå nu ska jag njuta av ett lååångt bad i vårat nya kar med en alldeles ny tidning !!

life is good !!

Nya mössor!!

Publicerad 2009-03-12 17:15:33 i Dagbok,

Mathias har fått två nya mössor , som vi har handlat av willebus. Såååå fina !! kolla själva





Underbar kvalite är de också . Detta kommer helt klart vara två favoriter i vår !!

Idag har vi vart på kyrkans barntimma på morgonen Frida å jag . Mysigt med sångstund , Tiasen o jag gick hem innan fikat då han inte hade hunnit nana innan så de va verkligen dags !
Frida fick kila hem extra tidigt då Linnea blivit sjuk ... så
Det får bli en favorit på torsdagar detta , skönt att komma ut i de ljuvliga hmmm vårvädret ? Men i morses så va de faktiskt det ... de kan man inte tro näör man kikar ut nu ... drivor av snö på en kort stund ! Aja sen bar de hem o försöka få i M lite mat , han vill verkligen inte äta nuförtiden ... magsjukesviter ... inte ens äppleplättar med riktig sylt gick ner :( Men nu fick han iaf ner lite ris å kött de va ju en välsignelse (hör ni att jag börjar bli lite kyrklig nu när jag är på barntimma å allt ;)).
Fick lite god fika hos Frida med en härlig sockerkaka som Linnea hade bakat . Duktig tjej !!

Imorgon startar dagen med en lång promenad !! gick ju fram o tebax till byn idag, man får vara glad för de lilla (igen en härlig metafor) Skulle vart på babysim men M är lite för förkyld för detta ännu .

Snart kommer badkaret så då får han dyka där ;)

utmaning

Publicerad 2009-03-11 15:51:33 i Dagbok,

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!


Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Louise
2. Ett ord på fyra bokstäver: lita
3. Flicknamn: Linda
4. Pojknamn: Liam
5. Yrke : Lärare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Leggins
8. Mat: Lasagne
9. Sak i badrummet: Lampa
10. Plats/stad: Linköping
11. En orsak att vara sen: Leta nycklar :)
12. Något man skriker: Lalallala
13. Film: Little miss sunshine (mycket härlig film by the way)
14. Något man dricker: Likör
15. Band: Lili&sussie
16. Djur: Lama
17. Gatunamn: Lilla bommen
18. Bil: Lamborghini
19. Sång: Lille katt
20. Aktivitet med mer än en deltagare:Lindyhop:)

jag utmanar de som vill !!

promenad i vårsol

Publicerad 2009-03-11 15:35:56 i Dagbok,

Jag ,Tiasen o Johan tog en liten promenad runt hälle nu på e.m sååå skönt med vår i luften !! Vi gungade lite o njöt av solens strålar.
De va inte igår min bleka kropp fick njuta av dom ! längtar tills vi ska ha massa fika dejter på lekplatsen.saknar mina goa vänner nu när vi vart i inkubation !

imorrn är en ny dag !

fotografering..

Publicerad 2009-03-11 12:41:17 i Dagbok,

Självklart just idag när de va så viktigt att Tiasen skulle vara utsövd o glad inför fotograferingen så vakande han extra tidigt redan halv elva slog han upp sina bruna från f.m sovningen ... iallafall så chansade jag å ringde ner till fotografen o frågade om hon hade en tidigare tid och ibland är gudarna med en , de hade hon!
Så vi åkte direkt och jag hade inga stora förhoppningar på leenden då M inte gärna ler åt andra men men vad vet jag egentligen för han skrattade och posade och log i ett !!
Han gjorde härliga miner o va allmänt uppåt ... toppen !! De kommer bli massa fina kort och väldigt svårt att välja . Jag valde en träbakrund och en låda han satt på och i med en fäll ... helt ljuvligt !!

Nu sussar han gott igen och jag bakar bröd... mannen min är ute å städar bilen då han e för pigg för att ligga mera men jag har portad han från nederplan ;) sååå då fanns intet annat att göra än att städa bilen (strålande tycker jag )

Mathilda :klart jag lägger upp fotona sen !

Frisk o kry !!

Publicerad 2009-03-11 09:31:51 i Dagbok,

Trots att både M o J har haft magsjuka så är jag minsann frisk å kry !! härligt härligt ... känner inte en tillstymmelse till sjukdom .
Eftersom de är över 48 tim sen M visade nått symptom så avbokar jag inte fototiden idag utan vi går !! ska bli roligt ! hur kommer han att reagera liksom??
Annars får jag nog gå här o lomma idag ;) de är inte många som vill träffa mig just nu ...förståligt iofs, iallafall så tänkte jag också prova på kyrkans barntimma imorgon ... kanske M gillar det ?? de tror jag en massa sång brukar va poppis... Inatt har jag sovit i R s säng så J har fått sova ensam :) han har ju inte mått dåligt sen igår men ändå !! vem vill ha magsjuka !! Sen tror jag också att Johan är lite känslig , de räcker att någon nämner ordet magsjuka så blir han dålig ;) så han va nog inställd på att bli sjuk ... såna e dom killarna. mesar !!

min kudde..

Publicerad 2009-03-10 21:08:56 i Dagbok,

Jaa de är bara att ta min kudde å knata ner i soffan . Min käre tillkommande har magsjuka ..

sov sött

min kudde..

Publicerad 2009-03-10 21:08:56 i Dagbok,

Jaa de är bara att ta min kudde å knata ner i soffan . Min käre tillkommande har magsjuka ..

sov sött

ny kamera ?

Publicerad 2009-03-10 14:32:03 i Dagbok,

En ny kamera är verkligen prio ett nu !! alla bilder blir suddiga o dåliga , hmmm blivit illa behandlad kanske ?? :) iallafall... jag hade ju en härlig mamma -barn fika här i fredags så här kommer lite suddiga bilder ... o på annat också


mammagos



mora träsk is the shit !!  Ida du glömde skivan ..




Robins puff är mysig att ligga i (när mamma spanar datan )


alltid nåt i munnen !! här ser ni ett av de söta rockseten vi köpte på kappahl


ljuvliga storebror ...okammad o vacker !!

så kan de bli..

Publicerad 2009-03-10 12:56:57 i Dagbok,

Satte igång som en ångmaskin imorses med städningen , när man är i full gång så gör man ju gärna lite extra grejer , som att jag rensade M s kläder så nu ska jag bara ge tebax dem sen är resten vårat då han e så stor killen min . Så vaknade ju plutten givetvis :) så jag har skurning kvar .
Går här hemma och ser lite extra husmoderlig ut idag , sjal på huvudet och städkläderna på . snygge ja !!Lagade mat alldeles nyss men lillkillen e inte hungrig , desse sviter efter sjukdom ...

Hoppas på en lång härlig promenad i eftermiddag iallafall så jag får komma ut lite ..

Vad gör ni idag ??

fixa o dona..

Publicerad 2009-03-10 09:20:54 i Dagbok,

De är mycket jag ska ta tag i idag ... varför sitter jag här då ? haha... skjuter upp skjuter upp....Iallafall så ska jag städa städa både uppe o nere , damma o skura ... tråkigt men ack så härligt när de är klart . Lillfisen har haft nån konstig maggrej så jag tror ändåp att ingen har lust att leka idag !!
Mathias spydde kvällen till igår två-tre ggr sen va de bra och han sov gott va pigg o glad kille på morgonen så jag o J trodde att de kankse vart nåt han åt så vi passade på att åka till Ikea o handla en grind o lite saker till badrummet . När vi kom till parkeringen på Ikea så stod de en härlig kaskad ur lilleman . Så de va bara att springa in å slänga åt sig de vi skulle ha snabbt som attan .
Vi va ju redan där ju... sen när vi kom hem va han sitt vanliga jag och har vart sen dess... mycket knepigt.

tänkte faktiskt vara en duktig bloggare idag så jag återkommer med bilder efter städningen ... måste tömma kameran..

varför??

Publicerad 2009-03-09 10:24:28 i Dagbok,

har nu vart ute i ca 3 månader och gått 3-4 ggr i veckan ca 2 mil . VARFÖR!! går jag inte ner i vikt ?? vad är detta för fenomen kan någon svara på det ?
jag börjar tappa motivationen ju..

bedtime stories

Publicerad 2009-03-07 18:31:44 i Dagbok,



denna va vi på igår och även om recensionerna är ljumna på diverse filmsidor så tyckte vi att den va jättebra ! En helt klart sevärd film om man vill kunna kolla hela familjen tillsammans!

Hotellvaktmästaren Skeeter Bronson brukar berätta sagor för sina syskonbarn och upptäcker en dag att berättelserna på något magiskt sätt blir sanna.
Skeeter försöker utnyttja denna otroliga chans att ändra sitt liv till det bättre, genom att brodera ut den ena mer fantastiska sagan efter den andra.
Och där kunde det slutat lyckligt som en saga. Om inte barnen envisats med att bidra till berättelserna på ett sätt som får Skeeters tillvaro att vändas helt upp
och ner och ut och in.

Dagen idag staratde med en härligt uppfriskande prommis med Frida , sen va de dags för fotbollsträning med R . När vi kom hem åkte Johan till jobbet . Han kommer inte hem inatt den filuren för han ska på herrmiddag efteråt så de blir jag o Robin som får mysa med tacos o den jädra festivalen ;)

Blev också bjuden på en helt ljuvligt god lunch hos Frida o Jocke idag , va sååå skönt att slippa laga lunch hemma !! tack mina fina vän.

aaa nu ropas de från sovrummet , en liten kille som vill sin mor något ....

baka baka liten kaka..

Publicerad 2009-03-06 11:13:15 i Dagbok,

just nu luktar det kladdkaka i mitt kök mmm även en paj ska gräddas till perfektion :)) kan de bli bättre ?? Har precis bokat bebisfotografering till knodden ... tycker de är en perfekt tid nu då han sitter stadigt men fortfarande är bebis ... fina unge som idag ska passas av farmor för resterande av familjen skall avnjuta en välförtjänt restaurangmiddag och bio ... lovely lovely..

halloj!

Publicerad 2009-03-05 09:47:32 i Dagbok,

De har vart dåligt bloggande av mig de sista men ni får ha lite överseende då jag ännu inte fått min laptop tillbaka . O denna datorn står i R s rum så när han har gått å lagt sig så kan jag ju inte sitta här å störa .
Nå vad har hänt då ?? ja vi har beställt ett badkar till toaletten !! duschen höll på att rasa och då tyckte vi att ett badkar passade oss bäst .
Ska bli härligt att få bada !! Ryggen är bra nu och vi har tom lyckats gå två ggr ... skönt vi får inte ge oss nu Frida !!! Som sagt så va vi ju på torp igår och jag skulle för en gångs skull handla lite kläder till M ... (Har ju fått låna massor ) men nu har han växt om Elias så de va bar o ge sig ut .
Gud va roligt de va !! handlade massa kläder på kappahl då de fått in en ny vårserie med rock motiv ... ska fota dem snart o lägga ut.
Sen fick jag lite kläder , är urkass på att shoppa till mig själv eftersom jag tycker att barnen e viktigare men min underbare man kom hem häromdagen med lite nya kläder som han handlat till mig !! jättefina oversize tshirtar mm , en grej passade inte så då bytte jag igår så nu har jag massa nya kläder !!
Robin fick sig en vårjacka och nån ny modeleksak som jag fattar nada av ... roligt att få handla lite , vi har ju dragit ner på shoppingen så nu va de behövligt med lite nytt.

Vi va hemma hos Ida o David och kollade in deras nya lya igår med . Sååå mysigt ställe , skönt att de flyttat närmare. Annars är de lugnt här hemma , vi myser och njuter av att J har lediga kvällar denna vecka .
Jag längtar till imorrn då vi ska på restaurang och bio bara vi tre ... bedtime stories blir de . Vad ska ni göra i helgen ?? Imorgon är de först babysim sen hoppas jag att tjejerna kommer på mammafika hos mig kl 13 ?? Ingen har svarat på mitt mess ju !!! ( jag ska baka paj !! komsi komsi )
Kanske bara blir jag o M som får fika ?? nee Ida skulle komma sa hon iaf ;))

nää nu får jag sluta babbla ...

lite lessen bara..

Publicerad 2009-03-02 10:43:48 i Dagbok,

Ååå de känns så jobbigt att var handikappad nu , jag har inte sett folk på massa dagar och då blir man ju lite smått lessen...
Skulle gått med till Lisa idag för att fira lille Elias men jag kan inte , ryggen vill mig inte väl. de går iallafall fint att ta hand om barnen förutom på morgonen då jag är extra stel . J är ledig och är nu o storhandlar ... skööönt . Om ryggen tillåter ska vi alla ut till torp senare för diverse inköp.
Rensade ur R s garderob på allt som va för litet igår (snacka om å ha tråkigt när man gör sånt FRIVILLIGT) så nu vet jag va som ska inhandlas inför våren ... de behövs inte mycket men ett par gympisar och en vårjacka till å börja med... Nu ska jag bara ta tag i M s byrå med så jag kan handla vårkläder till han ... han växer ju lite mer än R om man säger så ... eller har de förbigått någon att M är en TJOCKIS ... en mycket fin tjockis.

Så jag hoppas att Frida vill ha över mig på en kaffe senare så jag iallafall får komma över gatan en timme idag ... måste skaffa mig en hobby !!!

jag vecka 41

tack!!

Publicerad 2009-03-01 18:22:13 i Dagbok,

tack för alla söta krya på dig kommentarer på inlägget nedan !! idag är de bättre ... mycket bättre men inte bra ... hoppas de ger sig fort !!

" Att ha barn är som om att ha sitt hjärta springande utanför kroppen resten av livet "

 Visst är de så ?? M är bra idag men vi har hållt oss inne en sista dag också ... ni vet den "trista-dagen-man-va-tvungen-att-vara-inne-medans-de-andra-lekte-dagen"
Åååå jag har ett sånt sug efter entill bebis så jag tror att jag blir tokig , detta är ju livet (även om de är upp o ner emmellanåt) jag älskar att krama mina ungar , ta hand om dom , plåstra om dom och trösta . Och passa upp på dem när de är sjuka .. jag älskar när Robin har nåt kul att berätta från skolan och nu börjar de handla lite mer om tjejer ;) Tänk att JAG ska få finnas där hos dom och stötta,skratta ,trösta och skälla resten av livet ... De är verkligen en gåva jag har fått

MEN ibland vill jag ta den ena o slå den andra med men de är väl en del av de hela ... jag säger som alfons åbergs farmor ..." de är bra att de inte är roligt jämt för då skulle man inte veta va roligt är "

lite känslomässigt inlägg men jag satt precis och såg M somna i sin säng medans jag hör Robin spela fotboll med kompisarna utanför och kom på hur lyckligt lottad jag faktiskt är med en helt underbar familj!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela