Louises Dagbok

Livet med fyra grabbar !

ledsen..

Publicerad 2009-04-30 07:52:13 i Dagbok,

Jag är ledsen att jag inte uppdaterat på ett tag men lite tråkiga saker har hänt , inget jag vill skriva om men de är en anledning.
Idag är de kyrkans barntimme och solning på schemat. Jag ska jobba i helgen ! ska bli lite roligt (men bara lite;) och imon blir de förhoppningsvis fart på altanbygget på dagen och en öl eller två på kvällen !

jag har blivit faster!!

Publicerad 2009-04-27 08:37:06 i Dagbok,

jag blev faster igår igen till en liten kille !! ca 3800 g och en massa ljust hår sa min bror !! Noa ska han heta ... hoppas jaag kan åka å se den lille snart .

farbror Roger

Publicerad 2009-04-22 19:10:00 i Dagbok,

Robins gudfar och farbror har idag lämnat oss... mina tankar är nu hos hans nära och kära . Robin och han stod varandra nära och han va också en kär vän till mig så många tårar kommer fällas framöver.
Jag önskar Robins pappa och alla andra i familjen allt mod att ta sig igenom detta tillsammans med sin familj och vänner .

"En man satt vid slutet av sitt liv tillsammans med Gud och såg tillbaka på sitt liv. Han såg sitt liv som en vandring längs en sandstrand. Det fanns spår i sanden av två par fötter: det ena spåret var hans, det andra var Guds. Han såg på fotspåren och märkte att vid flera tillfällen i livet fanns det bara ett par fotspår. Han såg att det var de perioder han hade haft det som tyngst.
Han vände sig mot Gud och frågade: Hur kunde du överge mig? Då när jag behövde dig som mest, när jag hade det som tyngst och kände mig som mest ensam, då övergav du mig! Gud svarade: Mitt barn, jag älskar dig och skulle aldrig överge dig. Där du bara ser ett par fotspår - då bar jag dig."

the big guy..

Publicerad 2009-04-22 12:01:53 i Dagbok,

Mathias mäter 78 cm lång och 11500 g ...stora killen men helt enligt hans kurva och otroligt propotionerlig är han lika lång som tjock;)
Underbart fin kille den där Mathias... Precis som sin storebror , hur kommer de sig att just jag har fått de allra finaste barnen ?;))

mumma..

Publicerad 2009-04-22 08:56:50 i matsedlar o recept,

Igår kväll va jag o J sugna på lite kvällsmat så vi kom på att baka tunnbröd ... detta tar ca 20 min sammalagt och smakar ljuvligt med ost och o`boy..

Tunnbröd i stekpanna

Buffé nr 1 2004, sid 29

Ingredienser
Portioner: 12 bitar

5 dl vetemjöl 
1 tsk salt 
2-2 1/2 dl Solhavre
ev 1 msk olja

Tunnbröd i stekpanna


Tillagningstid:
Max 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat

Gör så här
Arbeta ihop vetemjöl, salt och Solhavre (eller mjölk för
den som vill) till en smidig deg. Tillsätt ev olivolja för smidigare
deg. Dela i 12 delar. Kavla ut varje del så tunt du kan. Grädda brödet
i en torr stekpanna på medelvärme i 3 1/2-4 minuter. Vänd efter 1-2
minuter. Servera med mjölkfritt margarin, rökt skinka och gurkskivor.

prova prova !!

godmorgon onsdag

Publicerad 2009-04-22 06:56:55 i Dagbok,

Hej alla ni som ännu hänger kvar här hos mig :) Idag ska vi till Bvc lillfisen och jag . Ska bli roligt o se hur han växer... Han e härlig lilla Tias för han är så på G med sitt krypande . Sitter i krypställning mest hela tiden men kommer sig inte iväg bara .
En härlig sak han har börjat med den senaste veckan är pussar ... de ska pussas hela tiden , de första man får på morgonen o de sista innan han lägger sig... de ska pussas ofta och med i stort sett alla ;) Speciellt barn. Ljuvligt är de !



återkommer sen med bvc måtten

inte ensam..

Publicerad 2009-04-20 13:47:11 i Dagbok,

Jag verkar inte vara ensam om att ha tappat lite blogglust... den kommer tillbaka men just nu känns de segt som ni kanske förstår med tanke på avsaknaden av blogginlägg de sista .

inte ensam..

Publicerad 2009-04-20 13:47:10 i Dagbok,

Jag verkar inte vara ensam om att ha tappat lite blogglust... den kommer tillbaka men just nu känns de segt som ni kanske förstår med tanke på avsaknaden av blogginlägg de sista .

de bara måste vända..

Publicerad 2009-04-17 07:16:51 i Dagbok,

Jag måste tänka positivt på den usla situationen jag o J är i nu , de finns ju de som har de värre . J är arbetslös och som alla vet så tar de ju sin lilla tid att få a-kassan på kontot. Vilket i sin tur betyder att vi har min härliga mammapenning att betala alla räkningar med denna månaden!
De krävs inget mattesnille att räkna ut att den ekvationen inte går ihop, tur att vi har lite besparingar iaf... De är inte bara de heller att få pengarna att gå ihop de är också de att de är jobbigt psykiskt att gå hemma arbetslös. Johan känner sig inge vidare men vi båda ser positivt på saken och hoppas att de är meningen att vi ska få ut något bra utav de här i slutändan.... efter regn kommer solsken.
Ringde min chef igår och sa att jag kunde hoppa in lite helger framöver plus att jag har fått 4-5 helger i sommar att jobba. Många bäckar små....
Dags för mig att dra mitt strå till stacken helt enkelt..Men detta är inte lätt , jag vet att de är många i dagsläget som är i vår situation men de gör inte saken bättre.

Vi ska börja lite smått idag med altanbygget så J har något och göra och slipper bli uppäten av deppmonstret. Och de måste ju komma ett jobb så småningom ?? eller??


Empati och sympati verkar inte vara något alla får med sig i livet !!

äntligen icke rökare!

Publicerad 2009-04-15 08:04:51 i Dagbok,

Nu har jag beställt den !! alla rekommenderar den så jag ska verkligen ge den en chans !! Jag har inget att förlora ..




är de så enkelt ??

rökstopp..

Publicerad 2009-04-15 07:32:27 i Dagbok,

Jag har skjutit upp detta länge nog nu .... nu är de dags att sluta bolma , varje minut är kämpig just nu .... jag har alltid belönat mig själv med en cig när jag gjort nåt ...
Va tusan ska jag belöna mig med nu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! inte äta då blir man tjock. Rökte en cigarett igår och en i förrgår ... ska trappa ner på de sättet tills på söndag sen e de helt finito....


Så alla mina vänner om jag är grinig sur och tvär så är de inte erat fel ...håll ut bara snart är jag npg tillbaka glad som en lärka !!

bättre sent än aldrig ...eller..

Publicerad 2009-04-14 10:16:16 i Dagbok,

Denna påsken har verkligen vart fullproppad med saker, roliga saker men de blir lätt lite mycket .... nu är vardagen tillbaka och jag ska summera helgen lite.

Ifredags hade vi ju middag / fest här hemma , de va riktigt roligt med mycket fart och maten blev jättegod så jag e nöjd.. de sjöngs som attan och de verkade som om alla hade roligt ! de hade vi iaf...













den enda jag inte lyckades få kort på är Rickard .... undra vart han gömde sig ??

Påskafton va de grill hos Madde .  De va fler än vi i år så vi stannade inte så länge ... men gott va de . Påskdagen gick i lugnets tecken med en mycket grinig M ..
Och igår va vi hos pappa på påsklunch ... mysigt och trevligt att träffa dem . Min bror o hans tjej  va där också så de blev extra härligt !!

guuuuuuuuuuuuuuud va trött jag är ! ser i kors ju ... har vart på en promenad med Frida och sen skulle jag vila lite ... icke för lillen vaknade 10 redan...

Idag är de skola för R och jag tror han längtade lite ;)

borde..

Publicerad 2009-04-10 13:01:20 i Dagbok,

väl göra ett litet avtryck i cyberspace så ni inte tror att jag glömt av er ? .... idag förbereds de en del för middagen här hemma ikväll .
De hör  inte till vanligheterna att de lagas mat till 10 pers . ska bli så roligt !! Imorgon bär de av tiil härliga Dolanda för traditionell grillning hos Madde :)

sååå back to buisness

.... haha....

Publicerad 2009-04-07 15:15:36 i Dagbok,

Mathilda ! japp jag minns va de stod på tishan :) inget jag är stolt över idag direkt :) som hämnd för att du påminde mig om detta hemska har jag vart så snäll och tagit kort på dig också ;)


hahahahahaha lite roligt är de även om jag hör Mathilda svära i mitt huvud just nu ;)

effektiv-javisst-emellanåt

Publicerad 2009-04-07 10:07:40 i Dagbok,

Ibland är man mer eller mindre effektiv .. tex förr när jag jobbade så körde jag alltid på en gång i veckan o storstädade , helst direkt efter jobbet så man slapp sånt tråk på sina lediga dagar , nu när jag går hemma och har mer tid då drönar jag .... städar lite här o lite där ... inget rejält ryck här inte ...

Idag har jag iaf vart lite effektiv ...jag har hängt ut tvätt , dammsugit och de värsta av alla ting de tråkigaste ever (tom tråkigare än å tanka ) LÄGGA in tvätten i resp lådor !!

Nu har jag kors i taket sminkat mig lite o ska snart väcka lillen , han har en förmåga att sova länge på fm vilket iofs är skönt då man får undan mycket men sim i de senaste resulterat i att han inte vill sova alls på em och blir en grinpelle vid 5.... så jag ska kolla om de funkar å väcka han halv elva och sen lägga han vid 2-3 tiden en stund ... den som lever får se .... vad gör ni idag kära vänner ??

Snart e de påsk och de är min första påsk nånsin utan R ... tråkigt men de betyder ju att han e med oss på midsommar ist !! härligt då ska vi dansa runt stången och göra kransar o grilla massa gott.
På fredag e de ju som sagt party-tajm !! middag och sång här ...så jag längtar ! ska bli jätteroligt . På påskafton gör vi som vi gjort de senaste 4 åren vi drar till Madde för grill och mys .
Annadag påsk är bokad hemma hos min far så de blir fullt ös denna påsken ...



han e en glad skit vår Mathias


på väg till Lisa på fika


ser ut som Elias tycker jag ska lägga av med den dära kameran :)


oj en kamera ? bäst jag smilar upp mig !

godmorgon..

Publicerad 2009-04-07 08:38:14 i Dagbok,

godmorgon alla fina ... Idag ska jag ner till Malle på lunch , ska bli mysigt kan inte minnas senast jag va hemma hos henne . Eftersom hon bor i en etta så har vi alltid setts hos mig (kan vara att jag e lite hemmakär med ;)) Mhar ingen feber idag men är väl lite hängig men en promenad ner å åta skadar ju inte , Fikan hos Annalena blev inställd så då känns de okej , så man inte smittar andra (mer än Malle då )
Tänkte jag skulle skriva vilka bloggar jag läser. Jag är jättedålig på att kommentera ibland och de är fler med mig då jag har mycket mer besökare varje dag än de få som kommenterar. trist ibland men sonm man bäddar får man ligga....

Iallafall dessa bloggar läser jag varje dag ! bara så ni vet ....

Fridas blogg

malles blogg

Lisas blogg

Idas blogg

Mathildas blogg

Lenas blogg

Malins mollys blogg

Josefins blogg

Wannabebullmamma

Annalenas blogg

Angelicas blogg

Suss blogg

Annawiis blogg

Prinsessans dagbok

Hannah Graafs blogg

Pernillas blogg

vem är hon ??

Publicerad 2009-04-06 18:28:50 i Dagbok,

Anna kom in med skolkatalogen från 8 an ... hahaha... vem e denna tuffingen månne ?




Idag har vi njutit solen massor trots lite feber o gnäll från lilleman ... Anna-lena o Malle !! jag får se formen på M imon för e han febrig så kommer jag inte , vill varken smitta er eller utsätta han för det . 38,4 nu på kvällen så de är en liten förhöjning . Iofs så tror ja de e tänder men vi tar inga chanser , morgondagen får avgöra hur de blir .... jag hör av mig ! Idag har vi har myst på filt på altanen med fika , hängt tvätt , lekt med Malle och promenerat fram å tebax på gatan , allt för att hålla han nöjd idag , inte lätt när man inte vet om han har ont eller vad de är ...

hoppas ni har haft en fin dag !

solen skiner å fåglarna kvittrar..

Publicerad 2009-04-06 09:39:19 i Dagbok,

Idag händer de inte mycket , min lille knodd har lite ont i tänderna så de blir hemma mys o kaffe i solen senare ... ska försöka städa lie idag men eftersom vi ska ha härliga gäster här på fredag så blir de en rejäl uppfräschning på torsdag istället.... å förresten vem vill städa i detta vädret ??
Robin åkte till sin far igår efter en vecka med mycket utelek o fint väder ... härligt
nääää nu sätter jag mig på altanen lite medans den lille sover ..

en dag som denna ...

Publicerad 2009-04-04 18:59:11 i Dagbok,

Har man ju inte tid att blogga !! fotbollsträning, besök hos farmor o farfar , fika hos Frida o Jocke ,härliga nyheter , grillning.... ja allt har gått i ett å samma tema ... njuta av vårsolen !
Just nu väntar jag på att Johan ska komma in med hemmagjorda grillade burgare , majskolv och grillade grönsaker sen ska vi mysa till Robinson .
M nanar och Robin har precis kommit in alldeles vårigt svettig efter mycket lek och allt är bara så mycket lättare när de är vår...

en ny dag med nya möjligheter..

Publicerad 2009-04-03 09:25:46 i Dagbok,

tycker att de är ett härligt ordspråk ...att man liksom får börja om igen , att allt som va igår är borta och man börjar på ett vitt papper.
Idag är de ju emaus som gäller ... tyvärr verkar inte solen med oss men de blir nog mysigt ändå . Ikväll blir de filmmys jag Johan o Robin ... bara vi kan komma överens om film ;) de är bland de värsta att bara ha killar omkring sig man får aldrig bestämma film !!
Jag har sett de flesta killrullar men inte en endaste gång har de kollat Dirty Dancing med mig ;) imon e de kusinkalajs och fotbollsträning..
 Roligt att jag fick så många kommentarer på gårdagens inlägg ... alltid roligt ! Och M har härliga gudföräldrar så viist så va de så  vi tänkte när vi frågade dom , men man har aldrig frågat just de ... skönt att veta att han kommer vara en hel o REN kille ;)

Vad gör ni idag??

godmorgon

Publicerad 2009-04-02 08:27:35 i Dagbok,

Idag ser ut att bli en lika ljuvlig dag som igår :) härligt att våren e tillbaka , man får liksom nytt liv i den soltörstande kroppen.
Igår va en bra dag . Först kom mamma o Johnny o hjälpte mig att sätta upp hyllor till mina kokböcker.  Vi fikade och de gick en sväng ute med Mathias o mötte Robin. Marlene kom en sväng och vi pratade o myste på lekplatsen, sen hem o laga lite skolköksköttfärssås då vi va sex stycken som skulle äta igår  ( R hade med sig 2 kompisar ) med skolköksmat menar jag lika mycket tiullbehör i såsen som köttfärs :) när vi äter de i vanliga fall ska de vara mycket köttfärs o lite sås... onödigt vetande.
Sen brygga kaffe o ut igen till lekplatsen och träffa alla fina mammor !! Sen satt vi här på utsidan tills de va dags att bada o lägga Tiasen .
En helt ljuvlig dag .... idag bär de av till byn ... kyrkans barntimme. en väldigt mysig stående tillställning på torsdagar med sång o fika . M gillar de mycket .
Han har blivit ett riktigt societetslejon , vill ha mycket uppmärksamhet och gillar när andra pratar o busar ... tvärtom förut alltså ;)

På tal om nåt helt annat än mitt relativt händelselösa liv så har jag funderat på en sak ... jo de är sant ! En väldigt otrevlig sak som man kanske inte pratar om och som är tabu att ens tänka men nödvändigt.
Tänk om jag o J dör ?? Inte har vi frågat eller kollat vem som ska ta våra barn då ?? Robin är klart att han då är hos sin pappa nåt annat vore otänkbart men de är inte roligt att barnen ska delas ...
Men M då ?? vart ska han bo ? vem vill jag att han ska bo hos ?? mycket svårt ... mina föräldrar är ganska gamla (förlåt mamma) eftersom jag är sista barnet o de skiljer 11 år mellan mig o min storasyster och 5 mellan mig o min storebror, de är för gamla att börja om med småbarn och körningar osv ...

Inget roligt ämne men nåt alla föräldrar bör tänka på nån gång tror jag .. så de är givet vart de ska , såg på efter 10 en dag och där va en tjej som mist sina föräldrar i Tsunamin och de va redan bestämt att hon skulle bo hos sin faster med familj , de hade lovat varandra att ta varandras barn om nåt skedde .
Flickan visste de också , även om de måste vart hur jobbigt som helst så hade hon ju en säker plats hon visste att hon skulle till .

Har ni tänkt på detta ?? vågar man prata om sånt ? vågar man fråga någon frågan " tar du mina barn om jag dör " ?

fotona..

Publicerad 2009-04-01 11:18:20 i Dagbok,

Mathias porträttfoton kom igår ... jag har tagit kort på fotona så de är ingen superkvalite men ändå.







oviss framtid

Publicerad 2009-04-01 09:34:36 i Dagbok,

Det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu . Johan ligger i förhandlingar med facket för hans jobb tycker inte de finns nåt för han att göra nu i 4-5 månader men facket säger annorlunda och eftersom de inte är klart med nåt ännu kan han inte heller begära A-kassa .
okej vi kan klara oss två månader kanske på sparade pengar men vem vill lägga surt sparade pengar på räkningar ?? de är så de få bli kanske men ändå ...
jobbigt när framtiden är så oviss....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela