Louises Dagbok

Livet med fyra grabbar !

mensvärk och sjuka barn

Publicerad 2008-11-29 14:32:48 i Dagbok,

så ser livet ut just nu . M är förkyld och R har ont i foten efter dagens fotbollsträning och mig ska vi inte tala om .... jordens mensvärk !!
Så är de när de va ett tag sen den va och hälsade på . men vi har lyckats baka lite cupcakes till dopet iallafall. Men jag får hoppa utgången med tjejerna idag :( det är jag mycket ledsen över för de va bra längesedan jag svängde mina lurviga på ett dansgolv.
suck ...vad är en bal på slottet ?

tradera -junkee

Publicerad 2008-11-27 11:17:29 i Dagbok,

Jag vet att jag inte är den enda tradera-junkeen i min vänskapskrets så ni fattar hur beroende man blir !! De mesta blir ju så billigt och de är sällan använt mycket alls , barn sliter ju inte ut sina kläder , vissa saker är helt oanvänt.
jag har köpt massor till mig själv och mina barn och de är alltid fina saker nästan. Så detta är på g hem till mig nu!!

Till Mathias



lundmyrs set


Dunnis set oanvänd


katvig bodysuit användt tre ggr


katvig bodysuit

Till Robin


vändbar väst . svart på insidan!! helt oanvänd


Svarta oanvända skidbraller

Allt detta tillsammans med frakt för ca 700 kr !! fynda fynda tralalalalala... förresten så ser ni att jag är en sucker för bodysuits , de bästa för små barn istället för tröja å byxor !!

matvrak

Publicerad 2008-11-27 10:11:53 i Dagbok,

Ja de kan man säga att M är han gillar all mat jag introducerat so far .... men de kan ju vända , idag när jag skulle ge han gröt satt han å gapade bara jag satte han i tripp trappen . goding!!
Jag har lagat egen barnmat än så länge för just nu är de ju enkelt ... han får ju bara äta typ morot , potatis , palsternacka ,majs och broccoli.
Igår fick han mosat potais morot och broccoli .... mumma ... käckt eftersom vi äter sånt till middag för de mesta så de blir ju inget mera jobb.
Inatt har han vart fenomenal bara vaknat till lite tre gånger annars sov han från halv sju till sju, dock ett grann stressande för R ska ju till skolan ;) Idag skulle jag vart på playdate hos Lisa men jag har ingen biiilll . skit oxå ..men men mamma och Johnny kommer så de blir najs för de va typ 3 månader sen jag såg dom , dom kom hem från sin långa roadtrip häromdagen.. lyxigt värre att vara borta så länge men jag undrar om jag hade klarat att sova i husvagn så länge ... tvek. Vad ska ni göra idag då ?
jag ska vara en duktig hemmafru som ska laga god mat och bara greje o feja idag . Imorgon ska de fotas på babysimmet !! hoppas de går bra nu.
I helgen blir de julpynt å bak på hög nivå !! Robin och jag är väl de mest entusiatiska när de gäller de i vår familj :)... vi ska pynta och baka både tunnbröd och julgotta!! Robin ska få välja vilket gotta vi ska göra .De älskar Robin och jag med , mysa å baka plus att p söndag är de julskinkspremiär ! vi gör alltid en till första advent .

Dagens middag : helstekt fetaostspäckad kyckling i ugn med ris.



Gröt e gott




vatten oxå


Nä nu ska jag väl göra nåt nyttigt eller inte .... lär ju bli kvar framför datorn enstund nu när M sover ute , vi har precis kommit hem från en blåsig prommis.


Var hälsad

Publicerad 2008-11-26 07:55:02 i Dagbok,

sköna morgonstund!! Än så länge är de mörkt som attan , storkillen har precis gått till skolan och jag o M sitter här å myser.
J jobbade sent igår så han nanar sött , planerna idag är att åka till torp ensam med R för att kolla klappar till honom . Han får visa vad han önskar sig , annars vet jag inte vad som händer .
Igår hade jag en liten playdate här hemma med Lisa och Frida och barnen , vi promenerade till Lisas nya hus först , skön promenad och ett jättefint hus . Tänk vad mycket mer man får för pengarna just nu , inte för att jag skulle vilja byta vi trivs sååå gott här men att vi skulle fått de lite billigare hade ju inte gjort något;)
Sen blev de iallafall fika och lek här hemma , jättemysigt ! På kvällen åkte vi till Angela och Theo som fyllde två år i söndags ... gav present och fick våfflor !! mumma ....
Jaaa sen bar de hem och nattade lillfisen, R gjorde en gen Lsk - tidning och vi åt kvällsmat och sen hopp i säng för den store.


Mathias precis just nu..

Tänk vilka rutiner man får in en dag med M ser ut såhär (obs för de mesta :))

06.00 M vaknar trött mami sätter på kaffe och ger frukost till en superglad kille
07.30 M trött o grinig tar en powernap i 20 min
09.00 gröt och dags att sova i vagnen ute
12.00 vaknar äter och är strålande glad
14-15 M trött igen äter lite sover i vagnen igen , gärna i samband med en promenad eller lekplatsstund
16-17 vaknar äter smakportion med mat tillsammans med oss vid middagen=glad kille som får sitta med nu !
18-19 nu brukar M bestämma att dagen är slut , mamma tycker sju M tycker sex så vi komprimissar där emellan, sur bebis som får mat och somnar sött för natten

Han har inte ätit på natten på massa nätter nu , han vaknar dock en del men somnar om igen ... mycket skönt

Åååå undra när J kommer hem från jobbet idag ? jag längtar efter att få strosa på torp ensam med Robin !! kolla klappar , umgås och mysa!!

What to do ?

Publicerad 2008-11-25 20:10:43 i Dagbok,

Jag e bjuden på tjejkväll hos min fina Madde på lördag och jag är sugen , Synd att jag har Robin bara ... men vi får vällan se !! jag åker säkert om jag känner mig själv rätt.
Och killarna njuter nog av att vara only guys hemma nån gång .



my party girl and I

gaaaahhhh but what to wear!! usch jag passar inte i några kläder just nu ... suck

färjan

Publicerad 2008-11-24 21:15:18 i Dagbok,

Denna förnedringstv ... alltså jag gillar ju dokussåpor , big brother mm har jag alltid vart en hängiven tittare utav , MEN seriöst färjan !!
Såg ni den fulla som skulle hälsa på Lill Lindfors ? eller hon gudtanten ? Å alla fulla människor? snacka om förnedringstv på hög nivå , de vet ju inte en om att de gör bort sig , dom e fulla o ovetande .... tacka vet jag såpor där deltagarna vet om att de gör bort sig ;)
De enda som är bra är ju Håkan ... ett litet charmtroll , tyckte väl att jag kände iegn honom . Han va med i första säsongen av baren googlade ja precis nu !! Där ser man .... Nä nu är de natten , sleep tight everyone

nu är de så..

Publicerad 2008-11-24 15:06:37 i Dagbok,

Att vintern verkligen här ... med besked också !! Tänk att lilla Ida ligger på beachen just nu , svårt surrealistiskt egentligen . De ska tydligen bli storm idag ... Undra när den kommer ? Johan får köra försiktigt hem , måste ringa han o säga det , de gör han säkert redan men ändå !!
Jag , Robin och Mathias har vart ute och vandrat i snön lite , mest för att M skulle sova men ändå d va skönt och friskt ute . På förmiddagen va Frida och Elias här och fikade lite ... mysigt när nån bara kikar förbi sådär . De är tydligen typiskt svensk beteende de där att man hela tiden måste ringa och boka och kolla att de är ok att man kommer , utomlands så svänger man bara förbi varandra å kollar läget lite lättsamt . Jag önskar ibland att de vore mer så här med , tänk va mysigt om de bara kom nån på en kaffe sådär utan att ringa , de händer ju men för de mesta ringer man ju och kollar om de går först.

Imorgon ska få kolla in Lisas nya hus !! ska bli skoj och se hur de ser ut , dock utan möbler men ändå. Snart ska här lagas middag den fashionabla middagen är ... mackisar och korv.
Är lite kass på att fota just nu , har dragit ner på de lite för jag har redan typ 200 bilder på M så jag får ta de lite lugnt !! hehe.
Nu sitter jag och R och myser framför tv:n och kollar ut på snön ... såå mysigt. slänger in en gammal bild bara för att.

ta i trä

Publicerad 2008-11-24 07:45:15 i Dagbok,

Har inte vågat säga de högt ännu men...... tada.... M har sovit igenom två nätter utan mat nu !! Hoppas de håller i sig , de kan bero på att han äter en del mat nu o står han ju sig längre på.

Igår kom R hem vid 8 så de blev ensam mamma söker å sen hopp i säng , va ska man se på söndagar nu då ? I lööv ensam mamma ju.
Här är storstädat o klart så undra va ja ska hitta på idag då ? blankt papper ...ganska najs , promenera och mysa i kylan ska vi iallafall göra.
Nu har jag vakna med the voice i bakgrunden , standard nuförtiden och en nöjd baby i sittern ... life is good

7 minus

Publicerad 2008-11-23 09:49:31 i Dagbok,

Herregud va kallt de är ! M sover ute trots kylan ( han vägrar ligga inne ) men han har äkta lammfäll ,dunoverall, åkpåse , snuttefilt och shepards ulltofflor (underbara present från farmor !! håller verkligen tossorna varma oavsett grader ) han kommer nog inte frysa ...haha
själv ska jag stooorstäda idag !! aaaa lovely ...eller inte , ska bara vänta på att mannen ska vakna först ! vad ska ni göra idag ??

Obs ! M vände sig från mage till rygg häromdagen !! och idag bytte jag ut första målet mat mot gröt . Han har provsmakat gröt , potatis och morot denna veckan och idag åt han sin första hela portion gröt så då tyckte jag de va dags att ta bort ett flaskmål .så nu blir de gröt varje dag innan förmiddagsluren, min stora pojk ! usch nu får han stanna lite tycker jag allt.

tjaba tjena

Publicerad 2008-11-23 08:39:38 i Dagbok,

I´m back!!
 
Ja då har man ju en del att ta igen då.... i onsdags så va som sagt på Ullared, detta hellhole... om de inte hade vart så billigt hade jag aldrig satt min fot där .Hade M i sele för de mesta men tror ni folket slutade knö på mig för de ? nee då kläm er fram bara tänk inte på bebisen.
Iallafall så fick vi tag i en del bra grejer . Men bebiskläderna va inget att ha tyckte jag så M fick en regnfleeceoverall för nästa höst och raggisar de va väl de enda . R fick lite byxor strumpor mm o ja fick några koftor . J köpte några t-shirtar se va de julklappar.

I fredags va vi på babysim , farmor va med o filmade lite , han e så duktig M !! han dyker för de vildaste , nästa fredag ska vi ta undervattenskort . De kommer en fotograf dit . KUL !! o perfekta julklappar .
Sen åkte vi o storhandlade inte lika kul men dock nödvändigt.

Igår va vi hemma på förmiddagen och jag fick sovmorgon till ...håll i er nu !! halv elva ! sååå skönt , J gick ut på promenad med M när han blev lite grinig så jag kunde sova gott.
Sen åkte vi och lämnade jultidningar till farmor o farfar. skulle stannat i st sund o handlat lundmyr kläder till M inför dopet ( han e för stor för dopklänningen ) hehe ... men de stängde två och vi va där fem över ... ååå så retligt.

Idag kommer världens finaste hem från sin far , de har vart i danmark och firat farmor som fyller 70 , grattis världens piggaste farmor !!
Ja menar vilken sjuttioåring kan åka till lalandia och bada med barnbarnen en hel långhelg . Hoppas de har haft de bra nu , tror dom va ungefär trettio barn , barnbarn och barnbarnsbarn som åkte buss ner !!
Ska bli roligt å höra om resan idag.



Hej!!

Publicerad 2008-11-21 17:31:28 i Dagbok,

Jag är inne i en väldig bloggtorka just nu !! men håll ut jag har massa fina bilder från babysimmet mm som kommer snart !!

Ullared..

Publicerad 2008-11-19 18:00:08 i Dagbok,

Jag säger bara en sak ... Ullared !! då kanske ni kan förstå att jag inte orkar blogga idag ;) återkommer imorrn.. sleep tight

skit oxå..

Publicerad 2008-11-18 08:32:05 i Dagbok,

Jäklar vad de regnar å blåser .. suck , jag som kommit in i nåt bra med M , att ta två prommisar om dagen gör underverk för humöret , plus att lillen sover gott i vagnen efter .
Idag känns de inte som att de är så trevligt att sova ute för han.... får väl ställa han på framsidan under tak o hoppas på att inte posten väcker honom... ajaaa I - landsproblem...

Nu sitter jag och myser framför vakna med the voice och dricker en varm kopp kaffe.... har nga planer för dagen , känns lite trist för jag är på hitta-på-nåt humör !!
Men imorrn blir de ju Ullared så jag får väl min dos då . Nää nu ska ringa efter en fikapartner tror jag ..

snuggs??

Publicerad 2008-11-17 19:21:51 i Dagbok,

Blev lite avis förut idag när Frida kom ut till våran prommis med underbara äkta uggs , har surfat och sökt men jag har tyvärr inte råd sååå de blev ett par snuggs ...hehe oäkta men de ska tydligen vara lika effektiva när de gäller att reglera värme å kyla..


me like!!

Ska köpa riktiga vinterskor till R på onsdag , vill ha ett par som motstår väta och har en ullinne sko för att reglera värmen ... några tips?

En glad skit

Publicerad 2008-11-17 13:25:08 i Dagbok,

Det är vad M har vart idag så han har låtit sin mor städa lite tom , damma o dammsuga båda planen har jag fått gjort ! Just nu powernapar han i sin babysitter , tänkte ta en promenad vid tre tiden så han kan sova då . Idag har Frida vart här å fikat plus att vi hann med en liten promenix imorse ..
Dags att ta nya tag , jag känner mig utvilad och glad igen , skönt de va nog sömnen som fattades mig . J jobbar återigen kväll idag är de hockey ... Men han är ledig onsdag , fredag , lördag och söndag ... lyx då ska här sovas lite... Gud tänk att de snart är jul ?!
R ska vara hos sin pappa i år så då åker vi nog till J s familj men nästa är när vi alla är samlade så ska vi vara hemma .... då får folk komma hit . Vi har ju stort nog för att ha lite folk hemma nu . Kanske dags att skaffa sig egna traditioner , jag älskar att vara med familjen vid jul så jag hoppas att vi får folk hit !! men de är ju ett tag kvar ...haha

M äter en del nu redan ... potatis va en hit då åt han nog fem skedar , så de kommer nog inte att vara problem med maten .

jag behöver en ergonomisk bärsele känner jag !! han är ju en stor och tung kille så min rygg orkar inte , J jobbar ju en del så de är oftast jag som åker å handlar osv det är så jobbigt att bära honom och plocka i mat i korgen mm , sjalen är så bra här hemma men inte när man ska iväg ,jag har hittat en som har midjebälte , en sån som Ida o Frida har men den kostar en del... såå jag ska skriva M s önske lista inför dop o jul här nu , kanske man får nåt utav de då blir man ju glad !!

Önskelista

Lundemyhrs matset med skål sked och hakklapp

bidrag till större bilbarnstol

roliga leksaker

kläder storlek 74 och uppåt

bidrag till bärsele

lundemyhrs älsklingspyjamas

Vi vill hellre ha lite bidrag till stora dyra saker som vi inte har råd med nu när vi precis har köpt huset istället för en massa smågrejer.




Den pyjamasen är de jag menar... favoriten som börjar bli för liten ...


Robins önskelista

biljetter till nån fotbollsmatch

fotbollsskor gräs storlek 34

fotbollsgrejer överlag

planscher zlatan eller nån grym spelare

ni förstår temat eller ? haha...

yes......!

Publicerad 2008-11-16 17:58:25 i Dagbok,

Jag har precis övertalat min man att vi skall till ullared på onsdag ! yes här ska handlas julklappar och grejer ... fotbollsgrejer till R och kläder till M ...

ååå HÄRLIGT!!

Update: nån som vill med ? de finns ju plats i bilen isåfall.... hör av er

Lsk-brommapojkarna

Publicerad 2008-11-16 15:12:09 i Dagbok,

Hur ska de gå i fotbollen idag? kul att matchen går på tv idag , de skulle dom gjort oftare tycker jag . hoppas att Lsk håller sig kvar i allsvenskan nu !!

sämst

Publicerad 2008-11-16 07:30:59 i Dagbok,

På att blogga ?? jag har inte haft tid känns de som , i fredags kom som sagt min älskade Madde och vi drack lite vin och pratade tills klockan va två tror ja , snacka om trött mami kl halv sju på morran ;) men de va de värt !! J har jobbat fyra kvällar nu och inatt va han inte hemma förrän fem !! stackarn..
Han ska få en välförtjänt sovmorgon , jag och R gick o la oss i sängen där uppe kl halv sju när M somnat , vi hade med oss snask och kolla de på narnia 2 .
Jag såg vällan en halvtimma tror jag ...hehe sååå kl halv nio va den slut och både jag o R va sjukt trötta så vi somnade då . Känns skönt idag för jag känner mig utvilad för en gångs skull !!

Igår på em kom Frida och frågade om vi skulle gå en sväng för dom renoverar ju hemma , är inte ett dugg avis !! hehe... men jag kan förstå att de är svårt med tre barn i huset , M somnade gott i ca 30 min men när vi kom hem drog han igång ,  herregud den ungen kan konsten att skrika !!
Han hade behövt sova till fem för att vara nöjd till sju men han sov bara till fyra .... både jag o R va helt chockade så ledsen va han , så jag hade ingen annan råd än att slänga han i säng ... han tvärsomnade 18.05 sen sova han till två åt lite somnade om tills halv sju !!
Snacka om tröttis ...
Idag åker R till hans far vid fyra så vi ska försöka njuta dagen tillsammans innan dess .. jultidningsböckerna har kommit så de blir väl till att sortera o greja o lägga i påsar..

Igår sa R att Linnea är den roligaste och leka med i hela kvarteret !! roligt tycker ja för hon är ju tjej och R har inte vart överförtjust i att leka med tjejer förut .
Och dom har verkligen haft kul de sista ...  roligt för de blir ju lite andra lekar då . inte bara krig o agenter .

Näääääääää dax att ta tag i disk mm för igår va en riktigt slöis dag och de får man ju lida för idag ... tacotallrikar på bordet mm....

valet o kvalet

Publicerad 2008-11-14 08:29:32 i Dagbok,

Jag skippar babysimmet idag , ja va i valet och kvalet för han älskar ju det men jag orkar inte och de känns som ett bra beslut för nu snarkar han i vagnen så jag va nog inte nesam om att vara trött ...hehe de kommer fler fredagar med badning.

nu : sleepy time

3-1

Publicerad 2008-11-14 06:24:16 i Dagbok,

Då va de en ny dag med nya ronder ;) Bvc inger pratade igår om nattätningen och sa att vi måste bestämma oss hur vi vill ha de , M gör bara som han blivit lärd att göra kl 3 på natten ... hmm denna tiden brukar jag ju få mat !!  så om vi tar beslutet att nu får de vara bra så får vi ta ett par jobbiga nätter , men beslutet måste vara vårat , och jag ska bara komma upp ur de svarta hålet först !

Iallafall åter till matchfakta:

Rond ett

Natten är mellan sju och sex för M , tidigare än sex ska ingen människa behöva gå upp är min bestämda åsikt . Så fort klockan slagit sex är det morgon och gnska ok att gå upp (sju är ännu bättre;)) kl 04.30 vaknar M och tycker att natten är över , jag provar allt nappen,mat ,gos , ignorera mm de går inte så kl 05.20 ger jag upp och går upp...

Louise - Mathias 3 - 1

3-0

Publicerad 2008-11-13 19:50:34 i Dagbok,

Det pågår en maktkamp här hemma ... på ena planhalvan Mami Louise på andra planhalvan diktatorn Mathias... Jag har beslutat mig för att ta denna kampen nu för detta börjar bli ohållbart , M är en bestämd herre som vill ha de his way or the highway.. Idag har det varit tre matcher .

Rond ett

Klockan är över tre och M måste sova annars somnar han fem och de vill jag ju inte ... jag vaggar han i vagnen han vägrar bara skriker , jag bär honom lite han bara skriker . Så jag låter han ligga i vagnen och skrika i fem minuter ...han somnar

 Louise - Mathias 1 - 0

Rond två

Klockan är halv sex och M börjar bli hungrig och trött detta visar han genom att skrika skrika skrika ännu mera vad jag än gör så duger de inte han vill inte bäras inte leka inte kramas... så jag lägger honom i babysittern och låter han skrika .... 10 minuter senare gungar han ganska nöjt i sin babysitter

Louise - Mathias 2 - 0


Rond tre

Mathias ska lägga sig klockan är ungefår halv sju och han får ny blöja , pyjamas, mat och sång. Jag lägger honom ner och då drar han igång ... jag sitter en stund och klappar honom i rumpan och på kinderna men jag märker att det inte hjälper övertrött som han är , så jag går ut i fem minuter och låter honom skrika .. sen in igen och nattar och klappar sen ut i fem minuter osv osv ...kl 19.15 sov han när jag kom in.

Louise - Mathias 3 - 0

Denna kampen ska jag bara vinna , här är de jag som bestämmer såå med mycket kärlek , kramar ,skrik och tårar så ska jag nog få makten över den här lille med !
MEN..... Suck va jobbigt det är Johan kom hem... det värker i mitt mammahjärta när han skriker så , jag är lika ledsen jag ... såhär är de givetvis inte varje dag och inte hela tiden missförstå mig rätt , när vi va ute och promenerade till bvc o tillbaka och till dillvägen o tillbaka så va han som ett ljus , tittade och skrattade ... även när vi testade gröten va han go o glad , men han testar mig ... de lär sig fort de små liven och de är lika bra att ta de nu så slipper ja de senare ...hoppas jag ...


du må väga nästan 9 kilo och du är tuff men jag är tuffare !!!
pusspuss

Nu ligger R och kikar på James Bond och jag har slängt mig i soffan !! R har lekt precis hela dan så jag har knappt sett honom , undra vad  vi ska hitta på i helgen ? Imorrn kommer Madde och sover över och myser med oss , ska bli lovely... på lördagen måste vi hitta på nåt mysigt ! jag fundera på att åka till backaplan så R kan sätta sprätt på sina födelsedagspengar på toys r us... själv kan jag fönstershoppa ... hehe nya skor till R ska jag köpa iallfall och ett matset till M ... lundemyhrs e klart.
natti natti

om mig

Publicerad 2008-11-13 15:32:40 i Dagbok,

jag tror att jag är inne i nån fas , inte M ... jag grinar för minsta motgång och jag känner mig helt galen när M gnäller . Vad är de som händer med mig ? tårarna rinner bara jag skriver om det . nere på bvc fick jag kämpa med allt jag hade när Inger började prata om rutiner osv.
Hormonerna borde ha försvunnit nu , ändå känner mig rent ut sagt ledsen för de mesta... Jag har nada tålamod och idag resulterade de i att jag fick lägga M ivagnen och gå där i från en stund när han grät ...jag klarade inte av att höra det mer.. han skulle sova men va sådär gnällig och inte ville .
Då satt jag i soffan med tårarna rinnande och M i vagnen med tårarna rinnande... gick dit efter 5 min och vaggade han och han somnade direkt.

Är de såhär de ska vara??

Nä nu är de bara att torka kinderna och ta på sig skorna för  R är hos en kompis så jag ska strax traska o hämta honom... sen blir de dusch för mig o M innan han ska sova .....sen ska jag o R mysa med kvällsfika, hade tänkt baka lite till dopet idag med R men som sagt kompisarna hägrade och de är ju bara roligt för honom , baka gör vi imorgon... de som är bra med att R är här just denna veckan är att jag måste rycka upp mig!!

Imorrn kommer bästaste Madde och myser med mig på kvällen !! kärlek..

Today

Publicerad 2008-11-13 14:15:04 i Dagbok,

Idag har vi vart på bvc med M , han är nu 67 cm lång och 8800 bred .. hehe tjocken , eftersom han är 4 månader snart så e de dax att börja smaka mat !!
Köpte gröt och katrinplommon ... de gick väl sådär .. men han tog väl två tre skedar sammanlagt , hälften in resten ut .


Ren o fin


Inte längre ... Älskade ljuvliga unge !! jag älskar disg sååå mycket

Monstret skriker gotta go....

vissa dagar...

Publicerad 2008-11-12 18:33:00 i Dagbok,

Idag är en dag som allt känns trist och ledsamt , har väl inget direkt att klaga på men allmänt känns de bara skit . Har ni såna dagar ?
Har ju inte vart utanför dörren knappt heller , och de bidrar ju en hel del .... M va trött ikväll för han fick bara 30 min sömn på eftermiddagen de va lite väsen på undrvåningen som va väldigt intressant ... så han somnade precis nu och jag ska vänta in R som ska komma alldeles strax ( om han håller tiden ) och sen är de läxläsning och kvällsfika framför Bonde söker fru ! de blir nog höjdpunkten på denna dagen ...hehe

Imorrn e de Bvc , lite handling och kanske en liten promenad eller fika med Frida som gäller , lte mera innehåll ... J jobbar ju järnet just nu oxå , idag är han iofs med en kompis och dricker lite öl på dubliners (vissa har de bra) inte alls bitter ;) sen jobbar han hela dagar och kvällar t.om söndag , tur att R är här denna veckan så jag har lite sällskap på kvällarna .

Gud va deppig ja låter , tyck synd om mig ...

Tankar

Publicerad 2008-11-11 06:30:08 i Dagbok,

Förra gången R va här så va de höstlov så vi bestämde oss för att skaffa barnvakt till M och å på bio , R fick välja och valde de inte helt självklara valet för en 8 åring Arn 2 .
( han börjar bli stooor)
Iallafall ... när vi satt inne på bion så sa R en grej som ganska tydligt visar vad som står i hans huvud just nu ..

Robin: Mamma?

Jag: Ja ( sscchhh )

Robin viskar : Undra om Arn är vänster eller högerfotad ?

Jag: Spelar det någon roll?

Robin: Ja mamma , när man gör ett inlägg spelar de stooor roll.

Hehe... ju mer jag tänker på det ju roligare blir det , fotboll , fotboll , fotboll de är de enda vi pratar om här hemma nuförtiden.Och i biosalongen tydligen ;)

nana kudde..

Publicerad 2008-11-10 17:58:32 i Dagbok,

De ska vi göra alldeles strax ... som sagt så behövs de nog.. R s utvecklingssamtal gick strålande och allt verkar bra , visst har han vissa saker att jobba med men inget överhängande.
Fröken verkade nöjd så de är jag med !!



Uscha..

Publicerad 2008-11-10 09:21:43 i Dagbok,

En riktig ruskmorgon är det , de blåser och regnar och är mörkt .R fick skjuts med grannen och hennes barn imorse , hade tänkt köra honom men de skulle ändå ner . R sällskapar ju med grannens Lukas och Fridas Linnea till skolan , men Frida är ju hos solen , eller är de på väg hem nu kanske?

Jajja ... har haft en jobbig natt , M har säkert vaknat 20 ggr ...pust... så nu drar jag mig till sängen medans han sover nap , kl 14 är de utvecklingssamtal så jag måste pigga till mig !!




natti natti

En Vit Jul

Publicerad 2008-11-10 07:49:04 i Dagbok,

Snodde denna på Lenas sida .. tycker det är en viktig sak att tänka på . skriv på du med!!!!


Julen är barnens högtid, och en tid att vara tillsammans. Barn vill ha närvarande vuxna, vuxna som inte är påverkade av alkohol. För även om många väljer att vara sparsamma med alkoholen när de är i sällskap med barn finns det nog inte något barn som känner sig riktigt bekväm med att vuxna är påverkade av alkohol.

Barn tycker att det känns obehagligt också med måttlighetsdrickande vuxna som blir påverkade av alkohol, även om det är sällan, och även om man inte blir jättefull.

Barn tycker att vuxna luktar konstigt och inte är som de brukar när de har druckit alkohol. De som ska ge trygghet i tillvaron och som man alltid kan lita på blir skrämmande och oförutsägbara genom ett annat tonläge och yvigare gester. Det behöver inte handla om aggressivitet och våld. När vuxna blir övervänliga och sentimentala är det också jobbigt.

Och vi fungerar inte lika bra under påverkan av alkohol. Man blir fumlig och får sämre lyhördhet för mer finstämda signaler. Man blir mer självupptagen och kanske skämtar med barnen på ett sätt som de inte förstår.

Värst är det naturligtvis för de cirka 385 000 barn som växer upp med föräldrar med riskfyllt drickande. Alkoholkonsumtionen befinner sig på en hög nivå i samhället, och det slår hårt mot barnen.

Så skippa alkoholen om du ska fira jul med barn och ungdomar. För barnens, men också för din egen skull. Ta vara på tiden. Men även du som inte firar jul tillsammans med barn kan skriva under av solidaritet med barn som växer upp i hem med missbruk.


Alla barn har rätt till en vit jul!


http://kampanj.iogt.se/sv/Start---Vit-jul/

utmanad

Publicerad 2008-11-10 07:46:20 i Dagbok,

Det är andra gången jag får denna här utmaningen så jag får väl vackert göra den ;)

Utmanad av : harry och Lena



Regler till utmaningen:

* Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem.


1. Jag hatar att träna
2. Jag älskar att sjunga ( gärna på scen ) när jag är på krogen :)
3. Jag blir väldigt lätt arg ... och glad iofs
4. Jag bajsar alltid med öppen dörr när bara familjen är hemma ( j hatar det )
5. Jag är väldigt familjekär

6. Jag har riktigt sjuk humor
7.  Jag har otroligt låg smärtgräns


Och de jag utmanar är:

Tilda
Frida
Ida
Lisa
Malle

hehehehehe

Publicerad 2008-11-09 18:28:12 i Dagbok,



Jag blev stoppad för att jag kört för fort häromdagen...Trodde jag kunde snacka mig ur det ända till jag kikade i baksätet och såg min hund...




kolla rivmärkena på sätet...

Fars dag

Publicerad 2008-11-09 10:09:24 i Dagbok,

Idag ska vi hem till svärföräldrarna på fars dag middag .... Där kom ja billigt undan för jag hade vid ett svagt ögonblick lovat J att jag skulle laga tre rätters efter hans önskemål idag !
Skönt att slippa och väldigt ekonomiskt också ...haha .. J har fått ett par nya vinterskor av M ( Han fick dom förra söndagen för att han va verkligen i desperat behov av ett par ). R kommer senare när han firat sin far klart . Ska bli härligt att ha en fulltalig familj igen ! Jag saknar han så mycket när helgen kommer han är ju min stora gosse.
Igår va det något konstigt med Mathias , han va gnällig och sur hela dagen och kvällen , somnade gott vid sju sen brakade de loss kl nio vaknade han och va sååå ledsen gick inte alls å trösta honom , är de tänder på G kanske ? Jag vet inte men han grejer med munnen hela tiden verkligen , dreglar och kliar. Men han är  bara fyra månader  knappt .
Synd va de om honom iallafall så han fick lite mat och komma ner till oss i soffan en stund , det är egentligen strikt förbjudet för har jag lagt honom så har jag men igår va de nåt som inte va bra . Han somnade dock om vid halv elva men har vart orolig hela natten ... Suck de va min natt också !!
 Igår när de va Johans natt att ta honom så sov han hela natten nästan ... Guds vägar äro outgrundliga !!
Idag har han  iofs varit relativt go o gla så de va förhoppningsvis inget allvarligt , han fick sin allra första alvedon igår också , ifall att de va tänderna som gjorde ont .
Tala om att jag blev nöjd över att vi Inte hade barnvakt igår som planerat ! Farmor skulle egentligen haft honom och vi skulle hittat på något mysigt tillsammans och tagit oss en härlig sovmorgon , men farmor hade glömt att hon hade lovat barnvakt åt J s syster ysters barn .
Tänk om han inte vart hemma igår när han va så orolig och ledsen , de skär i mammahjärtat bara jag tänker på det ! Nu kommer J att få det ännu svårare att övertala mig om att vi ska ha barnvakt ;) har inte vart så pigg på det överlag . En dag är han stor bara , men han har rätt i att man måste hitta på något tillsammans ibland .
 Jag har lämnat M förut men bara när J kommit hem och haft han på natten , då kan jag lämna utan problem , de är ju hans pappa !! men att båda ska åka bort en hel natt är värre .

Svammel svammel...

Snart kommer Madde hem och då ska jag övertala henne till en härlig festkväll med massa girltalk och skoj !! Saknar att göra mig iordning med henne och bara vara Louise.




Önskar er alla en härlig fars dag ( fastän de bara är ett kommiersiellt jippo )

Skrivkramp

Publicerad 2008-11-08 10:30:15 i Dagbok,

Jag vet att jag inte skrivit så mycket intressant de senaste men jag har lidit och lider fortfarande av skrivkramp ... Vad ska ja skriva om ? min vardag är ju inte så innehållsrik direkt , jo jag kan skriva massor om Mathias framsteg och vad vi gör om dagarna men hur kul blir de i längden ? Nää jag har kommit fram till att jag nu behöver ett avbrott i vardagen , såå om nån har en riktigt kul idè om en härlig utekväll så är jag på !! Dricka gott , klä sig fin , sminka sig vacker ..........
Jag behöver lite härlig drama i mitt liv , inte nån jobbig ångestframkallande drama utan lite sådär krogenskoj bara !! Umgås med vänner titta på folk , dricka härliga drinkar och bara vara . DE kära vänner är något jag behöver nu .... en trevlig tjejmiddag med massa skvaller duger oxå !!
Då kanske jag har nåt kul att skriva om också , alltid nåt som händer när man släpper tjejer lösa alldeles själva !! eller hur?
Så istället för att gnälla varför jag inte hör av mig , ring mig , hitta på nåt kul åt mig för som ni vet Allting handlar om mig !!! hehe....

Saknar min stora prins nu , skönt att han kommer på söndag !! Ska krama ihjäl honom ... de gillar han nog ;) Idag ska vi byta däck ( ytterligare en glamorös tillställning )
Imorgon är de ju fars dag som alla vet ... frukost på sängen och en extra puss är väl mer än enough ?? köpa massa gejer är nåt som affärerna har hittat på för att öka sin vinst..

Vill ni ha ?

Publicerad 2008-11-07 16:56:43 i Dagbok,

Ett bildregn..... de får ni vare sig ni vill eller ej.



Kolla vad bra jag kan hålla huvudet nu !!






Charmtroll på väg till Willys



Raggsockor e bra att ha






Nanar sött i soffan .. de gör jag bara när pappa e ensam hemma ;)


Dagen idag har bestått av babysim och storhandling , en liten fika med Angela o Theo lyckades ja klämma in också .. vad har ni haft för er idag ?

J...

Publicerad 2008-11-06 09:17:03 i Dagbok,

Han e fin min älskade man !!




Han har många fina egenskaper men den allra bästa är att han älskar mig.

Lsk - Gais

Publicerad 2008-11-05 21:57:17 i Dagbok,

R va maskot i lördags ju ... mys att se han så förväntansfull och glad !!





Underbart glada killar !! Synd att ljungskile förlorade bara...

Så får de bli

Publicerad 2008-11-05 11:00:38 i Dagbok,

Jag har satt kommentarsskydd på bloggen ... trist men sant , de finns folk som läser och irriterar sig på mig och skriver elaka kommentarer ( minns ni inte så kolla här ). senast idag kom det en trist kommentar men den har jag tagit bort.

Jag fattar inte varför man läser om människor man inte gillar ?

jaja men kommentera på alla ni andra jag kommer godkänna eftersom !

Dolanda city

Publicerad 2008-11-05 10:03:18 i Dagbok,

Idag bär de av hem till en av mina äldsta vänner , Marre ... har väl hängt ihopa mer eller mindre i snart 15 år ! Ska bli så mysigt att träffa henne och få tjöta lite , nog för att J är gott sällskap men en tjej behöver lite stimulerande girl-talk då och då ;)
Igår möblerade vi om hemma blev najs men dock öppenbart att vi inte har tillräckligt med möbler , har en stooor yta som är helt tom nu ... jaja de kommer de kommer ... hmmmm ja vill ha ett matsalsbord nu !!!!!!!!! suck och pust och stön. Go go Obama förresten , äntligen en vettig president i USA , har ju vart ett riktigt stolpskott de senaste åtta åren . Han e snygg oxå Obama .

Ska fota massor hemma hos Marre och hennes underbart söta Engla . Har knappt några foton på dom men här kommer ett på snuttan !

Big time cleaning

Publicerad 2008-11-04 09:08:39 i Dagbok,

De måste ske idag !! de måste städas ! J är ledig så då kan vi hjälpas åt så går de fort.... sa de till han igår .

Jag: Johan vi måste städa imorrn

Johan: jaha ... men inte tidigt va ?

Jag: tidigt å tidigt men på dan

Johan : ja börjar då inte städa före tolv.

Jag: men de är ju sent ju , då har ja vart vaken länge

Johan: Jag ska sova till tolv

Jag: up yours

Tänk om jag kunde sova till tolv ... M är lite grinigare när J är uppe med han o då kan jag inte sova ! Hör hur han gnäller och då är de svårt att slappa.
Men men han ska få sova till tolv ...latmukken

Apropå sova ... tänk va fixerad man är vid sömn när man inte får någon ... nu sover M gott ca 12-13 timmar per natt ... de har han gjort sen han va 4 veckor men nu kan han tom sova över ätningen ... inte ofta men ibland så... annars äter han en gång och somnar gott om ...skönt

Vad ska ni göra idag denna regniga trista höstdagen ?

Lära gå stol

Publicerad 2008-11-03 16:34:26 i Dagbok,

En sådan har vi shoppat till M idag ! han e ju lite liten ännu men snart så kan han .... når inte riktigt ner ännu bara . Det har vart en bra dag idag även om jag känner mig låg pga vissa jobbiga situationer som vart igår .
Vissa val jag har gjort i livet kommer jag få betala för resten av mitt liv ... ung och dum och såg inte skillnaden på onda och goda människor.

Strunt sak samma ... man får helt enkelt ta konsekvenserna .... Tur att nåt bra kom ur den relationen en vacker pojke !! J har tyckt synd om mig hela dagen och gjort sitt bästa för att övertala mig om att det inte är mitt fel de som hänt , och han har lyckats , de är inte jag som är knäpp !!
Så vi ska mysa med god mat och massaaaa härliga nya avsnitt av favvoserierna....



Kommentera mera!!

Publicerad 2008-11-02 15:24:32 i Dagbok,

Varför kommenterar ni så dåligt ? jag ser ju att de är massor här o kikar varje dag , ändå är de mest de jag umgåst med ofta som kommenterar !
Kom igen nu ....

Har vart på torp och köpt skor till min tillkommande , för de kan han tydligen inte göra själv ........ de skorna han hade är fulla med hål så han gnäller om att han blir blöt hela tiden !!
Köp nya säger jag .... neee dom håller ett tag till säger han snålisen !! hehe såå som den underbara tjej jag är åkte jag å shoppa nya idag ... R va med och hade med sig sina födelsedags pengar så han köpte en ny fprboll och vattenflaska , sen tro de eller ej hittade han inget han ville ha (hmm jobbigt å slösa med sina egna pengar ;))

suddigt mobilfoto men det är min vackra R 4 år gammal !!



lilla M

Lördagkväll!!

Publicerad 2008-11-01 19:20:10 i Dagbok,

Denna veckan har vart fullproppad med aktiviteter ... såpass mycket så att jag knappt hunnit med mina vänner ..förlåt ... I onsdagskväll va vi i gbg på bio , R fick bestämma och till vår stora förvåning blev det Arn ... jaja den va bra iallafall , makedonken också förstås.
I torsdags va pappa här och fikade sen hade jag o R ensammys för J jobbade kväll . På fredagen åkte vi hela familjen till badhuset med Angela o Theo... mysigt att ha med sig båda barnen , dom hade värmt upp lilla bassängen för bebisar men alla fick vara där eftersom de va höstlov , efter badhuset passade vi Theo medans Angela gjorde sina naglar inför sitt stundande halvhemliga bröllop !! Vi fikade och gick på stan. Igår kväll va vi sååå trötta efter bad och strosande att vi slocknade direkt efter Idol.
Idag har jag vart med R på fotbollsträning och sen bar de upp till skarsjövallen för lite allsvensk fotboll , R va maskot så de va extra roligt !

Så nu är de degaaaa framför tv : n som gäller !!


Adios Amigos

Happy Halloween

Publicerad 2008-11-01 08:42:11 i Dagbok,

Igår va de ju halloween , inget som vi firar med pompa å ståt direkt men de är klart att barnen vill ut på Bus eller Godis !


Alice , Linnea och min Robin
Gissa om de fick mycket godis!

Igår va en stor dag !! M hade premiär i matstolen , uppallrad som få men ändå !! Snart kan han sitta med oss när vi äter , mysigare så än att ha han på golvet .



Obs Missa inte utmaningen i förra inlägget !!!!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela