Louises Dagbok

Livet med fyra grabbar !

idag är en bättre dag !

Publicerad 2012-12-18 14:43:36 i Dagbok,

japp de är det , Matrhias är på förskolan och jag har fått läst ikapp en hel del faktiskt :) Johan har vart på begravning för sin farmor idag.. usch ena dagen lever man och plötsligt är man gammal och dör ....
 
Jaja nu pratar vi mat och bak istället . Johan är på väg hem med pizza till middag och sen ska vi julbaka och slå in paket. Igår gjorde jag och Robin oreogotta och chokladdoppade marschmallows jag och charlie har gjort chilirockyroad och ikväll ska de göras knäck :))
 
jag ska baka en dessert också till lilla julafton som i år ska firas hemma hos min bror , valet föll på en kladdkaka med smält choklad och pepparkakskrydda i :)) hoppas den är goood !!
 
 
 
lånad bild på arlas hemsida !

vab..

Publicerad 2012-12-17 11:34:46 i Dagbok,

Jag tänkte inte klaga över att jag INTE kan gå på dagens föreläsningar och jag ska bespara er hur jobbigt det känns!!
 
Jag måste gilla läget och tänkte baka ikväll istället, baka och slå in paket.... och hoppas på att imorgon kan bli en pluggdag ..
 
jag har hämtat inspiration från Frida och nätet
 
det blir : oreopops, pepparkakscupcakes och knäck :)) ska ha med mig till lilla julafton och stora tänkte jag, nu gosar jag med liten Charlie som har lite feber och precis slog en bakåtkullerbytta nerför tripptrappstolen !! herre vad rädda vi var !! men de gick bra ..
Mathias ville absolut inte gå till förskolan idag när Charlie va sjuk så han är hemma oxå, men imorgon måste de bli dagis för iallafall Mathias...
 
 
bjuder på en härlig sommarbild, en favoritbild med mina goa vänner !!!

tomten finns han ?

Publicerad 2012-12-16 13:59:20 i Dagbok,

Jag önskar mig en liiten tripp till landet för de utan bekymmer :) salstenta , sjuka barn och renovering och jag blir galen !! barnen bråkar konstant och är febriga .... stress över att renovera hela nedervåningen på en vecka och att inte hinna plugga något innan tentan.
Tanken var att plugga och gå på föreläsningar denna veckan för att sen kunna ta lite julledigt men statusen på barnen säger annat... och efter detta omtumlande år så är det inte mer än rättvist att just jag ska få bästa klappen !! please!!!

dagens tankar !

Publicerad 2012-12-13 12:58:26 i Dagbok,

"Hej Droger/beroende heter jag!

Jag vänder upp och ner på dom flesta hem, river sönder alla familjeband, tar barnen ifrån er, och det är bara början. Jag kostar mycket mer än Diamanter, mer än Guld, och sorgen som följer mig är ett skådespel. Om du behöver mig, kom ihåg att det är lätt att hitta mig, jag är överallt,
runt om kring dig, jag finns i skolorna, och i alla föreningar, arbetsplatser
m.m.

Jag bor hos dom rika och dom fattiga med. Jag bor längre ner i gatan hos dig, och är kanske din granne! Min makt är övernaturlig. Prova, så ska du få se. Och OM du provar mig kommer du förmodligen aldrig att släppa mig. Prova mig EN gång, och jag kanske släpper dig, men provar du mig flera gånger, så är din själ förmodligen min. När jag styr dig, stjäl du och ljuger, du gör vad som helst bara du blir "hög". Kriminella saker kommer du också att göra, bara för att känna min närvaro, kommer att vara värt det när jag finns i dina armar. Du kommer att lj...uga för din mor, stjäla ifrån dina anhöriga, med mera.
Och när du ser deras tårar, borde du känna sorg/smärta...

Men med MIG glömmer du!

Ditt samvete, Din uppfostran. Jag blir ditt samvete, jag kommer att lära dig min värld. Jag tar barn ifrån föräldrar, föräldrar ifrån barn. Jag kommer att få dig glömma din tro och skrämma iväg dina vänner. Jag kommer att ta allt ifrån dig , ditt vackra utseende, din stolthet, och jag kommer alltid att vara med dig, vid din sida alltid. Du kommer att ge mig allt, din familj, ditt hem, dina vänner, dina pengar, Du och jag blir "ett" . Jag kommer att ta ifrån dig allt vad du har och när du inte har något kvar, kan du skatta dig lycklig om du har livet kvar. Om du hör röster skrika i ditt huvud då är det bara jag. Om du ser syner eller skakar okontrollerat ska du veta att det är bara jag som är hos dig. Jag vill bara att du ska veta att det är en gåva ifrån mig till dig, men sen är det för sent, du ser att du är underkastad mitt maktbegär, och vi kommer aldrig att skiljas, Du kommer att ångra att ha testat mig, dom flesta gör det, men nu är du min. Men kom ihåg. DU KOM TILL MIG inte jag till dig. Du visste vad skulle komma. Alla har sagt det , du har fått höra det åter och åter igen. Du hade/Har ett val Och du väljer/valde. Du hade kunnat sagt "Nej tack" och gått därifrån, Men nu har du träffat mig, Vad ska du göra? Jag tar gärna din hand och leder dig till fördärvet, ger din familj massor av sorg,och kommer att hålla din hand ända ner i träsket.

Jag kan ge dig och din familj mer smärta/sorg än dom flesta av oss skulle klara av.."

STORA PLANER..

Publicerad 2012-12-11 10:56:09 i Dagbok,

Nu är det renoveringsdags snart här hemma på smullestigen. Vi ska bygga ett rum till oss på nedervåningen och göra om badrummet uppe, barnen kommer få varsitt rum och vi kommer få egen space!
MEN jag måste säga att jag inte är någon renoveringsperson... alla beslut och skitigt kommer de bli, de enda jag gillar är när de blir klart :))
 
Snart är julen här och en ganska lång ledighet väntar , då passar vi på att greja allt men mycket ro blir de ju inte .... men jul är ju mysigt :) längtar dock redan efter att få bort allt julkrafs !
 
nää nu blir de läsa pluggbok!

yes!!

Publicerad 2012-12-10 16:44:37 i Dagbok,

Hur tror ni detta känns då ?
 
" bra och genomtänkt resultat med tydliga kopplingar till grundbegreppen, vetenskapliga artikeln och omvårdnadsteorin.mycket bra reflektioner som du också kopplar till litteraturen, referenshanteringen är utmärkt i både text och i referenslistan. min sammantagna bedömning är att det är ett mycket väl och genomtänkt arbete med en tydlig röd tråd igenom hela arbetet. Utmärkt! "
 
gaaahhhhhhhhhhhhh !!
 
Och Robin fick sina betyg idag med ,,, massa C några B och några D grym t duktig kille :))
 
glad glad glad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela