Louises Dagbok

Livet med fyra grabbar !

Stormen Sandy?

Publicerad 2012-10-29 09:43:09 i Dagbok,

Har vi fått en släng av stormen Sandy också ? Usch tänker på de i Usa som blir drabbade , tänk att förlora så mycket pga vädrets makter...
Idag är jag och barnen lediga fastän jag egentligen inte har tid men de är kontroller på Bvc och denna dagen är ändå den bästa om jag ska välja en ledig dag denna veckan .
Livet har verkligen förändrats på ett år för oss, flera personliga tragedier har vi vart med om och ändå lyckats ta oss vidare... Mitt liv är nog de som förändrats mest i och med skolan så har jag fått massa nya perspektiv och känner att jag vet vem jag är på ett helt annat sätt , de har skett gradvis under flera år såklart men skolan har verkligen påverkat mig mycket.
Psykiatrin jag läser gör att jag kan se på mig själv och mina värderingar mer kritiskt , att allt jag tycker och tänker inte är rätt utan att det finns flera sidor och att man måste sätta sig in i olika perspektiv för att få en helhetsbild.Jag har också fått tankar om vad och vilka människor som ger mig positiv energi och vilka , vad jag ska lägga min energi på.
Det kanske inte kommer resultera i de bästa de vet jag inte men jag har en tanke kring det... Om jag ältar och tänker på en massa som jag får lite ont i magen av så måste jag utesluta det , jag känner att efter detta året så kan jag mer stå för det jag vill förändra, de kanske inte kommer gå obemärkt förbi att man gör vissa förändringar i sitt liv när de gäller vilka man satsar på som ger en bra härlig energi och gör att man känner sig som en del i något större , att man är viktig för någon men nu känner jag att jag kan ta den diskussionen om den kommer för jag står för det , de kan gälla familj ,jobb , vänskap men de är ju ändå jag som måste må bra om jag ska kunna få någon annan att må bra ... make sense ? Kanske bara för mig , jag talar kanske lite i gåtor men jag kände att jag ville skriva om min själsliga resa de senaste :) låter djupt va ;)
 
Snart ska jag på min goa vän Marielles 35års fest och de ska verkligen bli roligt att träffa gamla härliga vänner ! Sen ska jag ha goa vänner här på middag och vin och sen är det bio på gång också.... Julklappar måste också handlas ! Och en ny kurs börjar i skolan där vi ska göra fältarbete på kriminalvården , barn och ungdomspsykiatri och musslan ... kommer bli kuuul !!
 
Good times is coming baby !
 
 
snart e julen här ! mysigt :)) julen - 10

Sweet Sunday..

Publicerad 2012-10-28 08:44:47 i Dagbok,

Söndagen har en himla massa roligt åt oss 1 Först kommer pappa och Inga-lill för ett försenat kalajs för Pappa och Robin som båda fyller 26 september.
Sen är planen att byta däck om Johans rygg pallar och åka till torp å lämna in mina favvobrillor som gått i sönder och sen köpa en halloweenmask till Robin ... Barnen i husen är väldigt taggade inför onsdagen, jag har köpt teatersmink och de har valt sina outfits :))
Tänkte nog fixa till en pumpa också men jag hinner nog inte allt idag ... Förresten så är de väl såå jävla typiskt att barnen vaknar före sju idag vilket i verkligheten blir före sex... varför just idag när klockan ändras ?? de brukar ju ändå sova en liten stund längre än sju på helgerna ..
De känner de på sig tror jag ... skitungar ;)
 
Vad gör ni idag ? De verkar ju som de ändå är några stycken som läser :) kul !! kommentera gärna om era planer för dagen ...
 
 
Jag å Mathias julen -11 ... en favoritbild :)

redan rastlös?

Publicerad 2012-10-27 13:10:47 i Dagbok,

Herre vad jag inte kan ta de lugnt ? en dag hemma och jag vill göra nåt ... har iofs vart iväg på innebandymatch med Robin ... förlust stackarna de är alldeles för få och kan inte byta så de blir sjukt trötta .. nån som har ett barn som vill spela innebandy så är de välkommet !
Träning fredagar kl 17 i linneaskolans gympahall :)
 
Såå vad ska jag göra av denna dagen ?? nåt projekt kanske ... men jag har inget på G.. Vi får väl se om de händer något :))
 
 
Liten blir stor .. här va Robin 7 år :) På Mallis!

TGIF !

Publicerad 2012-10-26 12:51:24 i Dagbok,

Ja vad kan man säga de verkar som om Charlie är rätt bra ändå bara lite förhöjd temp :) skönt !! Helgen är ganska oplanerad de känns gott, bara en innebandymatch för Robin imorgon förmiddag.
Hoppas de blir lika gott väder som idag så man kan ta goa höstpromenader och greja ute ! Mathias är verkligen duktig på att roa sig själv får jag ändå säga , han har vart ute en bra stund och cyklat runt på gatan och lekt alldeles ensam :)
Nu sover lilla C och jag är färdig med vfu-uppgiften. Nu är de bara en hemtenta kvar sen är denna kursen klar ! Två veckor till inlämning på den men jag står still för jag väntar på lektionerna i vetenskapliga artikelsök och forskningsprocessen ... låter kul va ;)
Städat huset-check, tvättat klart-check så nu är de lugna gatan på smullestigen !
Nästa vecka är de skollov och såklart måste jag vara i skolan hela veckan annars kan jag inte fortsätta på hemtentan, känns trist att barnen inte kan få ledigt och att Robin blir själv hemma men vad gör man ?? Får väl komma iväg någon kväll och bowla med han kanske...
Förresten så ska jag äntligen få komma till en specialist för mitt diskbråck på tisdag ! ska bli skönt att efter två år av bekymmer få träffa någon som kanske förstår mig, känner att jag inte har alls blivit tagen på allvar ... när de vart som värst som de är ca två ggr per år så vill jag bara dö... obeskrivlig smärta som är konstant inte en gång på dygnet som de släpper trots grov medecinering ... to.m övermedicinering...
Hoppas på hjälp nu då !!
 
Och på måndag är det Bvc kontroller på småbarnen charlie ska få kolla talet och Mathias synen tror jag , skönt att charlie faktiskt har börjat prata lite , jag har vart orolig faktiskt... men nu säger han en del och igår sa han to.m therese på förskolan ! namn har han aldrig försökt sig på förutom wawwa till mathias och bobo till robin !
 
 
En go bild från sommaren -11 på mig och Ville :) jag ser ju weird ut men Ville ser så go ut !!
 
 
härligt kort på Mattis från sommaren-11
 
två troll sommaren-11
 
 
godingar på kolmårsen sommaren-11
 
 
Nä nu ska jag och Mathias spela lite på Ipaden !!
 
ett litet visdomscitat på vägen från mig till er
 
" happiness is not a destination it`s a way of life "
 
 

vab,,

Publicerad 2012-10-26 08:34:09 i Dagbok,

Usch stackars lilla Charlie han har vart så orolig inatt han har feber nu och hostar :((
Jag som skulle på samverkansdag med mina gamla kollegor idag ... jaja vad är en bal på slottet ;9 jag får mysa hemma med godingarna istället. Fick ett jättefint omdöme skrivet av min handledare igår , blev änna tårögd, kanske har man vid 32 års ålder funnit sitt kall , något jag är bra på :) känns så rätt ! Nää nu kryper jag ner med gossarna !

ny dag nya möjligheter..

Publicerad 2012-10-25 06:36:35 i Dagbok,

Det sa en lärare till mig en gång och det har jag ofta funderat på :) tänk vad vissa personer gör avtryck i ens liv medans vissa passerar obemärkt förbi ?
Några personer ifrån min praktik kommer jag verkligen bära med mig genom livet :) på ett bra sätt!!!
 
Nu kör vi ! Ny dag nya MÖJLIGHETER !!
 

Minichokladcupcakes med vit chokladfrosting

Publicerad 2012-10-24 12:47:08 i Dagbok,

Hoppas de gillar dem på praktiken , har lämnat några halvmisslyckade hemma till familjen att gotta sig med ikväll :)
 
dessa va de som inte va superlyckade
 
de andra är lite snyggare men alla smakar förhoppningsvis lika gott !

ojojoj..

Publicerad 2012-10-24 09:14:00 i Dagbok,

Äntligen är de mesta av veckan förbi, jag gillar och ha mycket omkring mig men denna veckan blev de lite för mycket , jobb på söndag kväll praktik måndag morgon sen direkt till jobbet för ännu ett kvällspass, upp på tisdag för praktik .
Jag va lite mör igår kväll ;) idag är de kvällspraktik och de betyder en lugn fm med barnen :) sen ska jag baka cupcakes för imorgon är sista dagen på praktiken ... Bittersweet.. kul att komma tillbaka till skolan med mer tid hemma men trist att lämna de fina stället ... men vem vet kanske vi ses igen ?
Charlie är sååå duktig med sin potträning .. han kämpar verkligen :)) I måndags tog de kort på förskolan såå söta ! Robin tog för längesedan men de koretn har jag inte sett röken av ännu fastän jag beställt ??
 
 
Mathias ser ju för rolig ut på översta kortet , ingen hållning alls haha ! men såklart världens finaste ändå ! Charlie blev riktigt bra tycker jag.
Men seriöst priserna ? om man har tre barn som jag har så är det 1700 kr/ år !? är det rimligt ? de har ju faktiskt inte alla råd med , ska barnen i skolan bli utanför då när föräldrarna inte har råd ? de delar ju ut småkort till varandra så de blir ju uppenbart vilka som inga har ... snacka om att segregera barnen :((
Nä antingen får de bli billigare eller så räcker det att fotats var tredje år .. men de är ju bara mitt tycke även om jag såklart tycker de är kul med kort och har råd med det så känner jag för de som inte har den möjligheten.. jag menar man får ju inte ens be föräldrar om en tjuga för en klasskassa egentligen , nu görs ju detta ändå men man kan inte kräva det just för att vissa inte har råd så bestämdes ju det.
Men skolfoton för 500-600 kr de är okej bara för att det är frivilligt att köpa ? men de är klart att de stora barnen vill ha och byta med varandra ... jajajaja va tjötig ja är ;))
 
Trevlig onsdag to y´all

men vad händer ??

Publicerad 2012-10-21 19:41:20 i Dagbok,

Kl kvart över fyra ploppar de upp på chatten från min jobbarkompis Mikaela ... Vi saknar dig på jobbet vart e du ?? Jag har alltså för första gången på tio år missat att jag ska jobba ??
Jag har ju såklart vart sen osv men jag har aldrig missat att jag ska jobba :( tio minuter senare yrarde jag runt bland arbetskläderna på jobbet ... tur att jag bor nära , eller att jag va hemma ... pinsamt ... och de värsta av allt va att vi skulle precis sätta oss för att avnjuta den goda currygrytan ;)) får ta med mig till praktiken imorgon istället ...
Nä nu ska jag sprida lite glädje !

kyckling curry ..

Publicerad 2012-10-21 14:25:06 i Dagbok,

Mmm de doftar ljuvligt av curry , vitlök , kyckling och mango chutney i mitt kök :) världens godaste kyckling currygryta som jag har lärt mig av min svärmor :)) Vill ni ha receptet ? klart ni vill ...
 
Kycklingcurry alà svärmor
 

en hel grillad kyckling
2 dl creme fraiche
3 dl grädde + lite mjölk
2 klyftor vitlök
en gul lök (valfritt)
mango chutney
jäkla massa curry
hönsbuljong
cayennepeppar
 
bena ur kycklingen och dela i lagom stora grytbitar i en stor gryta , finhacka lök lägg i , pressa i vitlöken sen blandar du i creme fraiche , 1 1/2 buljongtärning och grädde och låter de puttra en kort stunde sen öser du ner massa curry och ca 3 teskedar mangochutnet och lite cayennepeppar... smaka av och tillsätt förmodligen mer curry :) såsen ska vara riktigt gul ... servera med ris o sallad.
 

enkelt och supergott !
 
 
 

Charlie å ja ..

Publicerad 2012-10-20 09:57:15 i Dagbok,

Idag ska jag ha en Charliedag :) vi ska ner till gympahallen för lite lördagsbus sen ska vi hem och steka pannkakor till lunch, Mathias och Johan skulle till farmor o farfar och Robin är med sin far i skövde och bor på hotell. Splittrad familj är skönt ibland bara få fokusera på en :)
Apropå Charlie så har vi sakta börjat med lite pottträning men han tycker blöjan är varm och skön ! så igår lyckades han kissa en gång på pottan weehoo succè ! Skönt om han kan bli blöjfri till våren .
 
En annan grymt kul grej är att vi är ett gäng på 13 glada tjejer och en man som har bokat breaking dawn part 2 15 november . Äntligen !
 
Vad kan man mer skriva om denna regninga lördag ?? bara att den känns bra och humöret känns bra. Önskar mig bara en jäkla massa deg så att vi kan boka en resa för hela stora familjen för så som ekonomin ser ut just nu så lär det dröja :( smolk i bägaren... varför ska de vara så att man är som fattigast när barnen är små då man egentligen skulle vilja uppleva världen med dem ?
Jag vill inte vara femtio och resa med bara Johan jag vill resa nuuu med alla barn ! Så en liten önskan i höstmörkret... söta fina högre makt skicka massa pengar !
 
 

denna godingen börjar bli stor! slutet på en era och början på en ny som innebär en tonåring och två inte jättesmåbarn ,, småbarnstiden börjar ta sitt slut och de är skööönt !

Fina fredag !

Publicerad 2012-10-19 11:38:30 i Dagbok,

Skönt med fredag! Bästa dagen på hela veckan :) huset skiner blankt och de är höstigt ute så innemys passar ju bra , helgen bjuder inte på mycket action , kanske en middag med goa vänner och ett besök hos farfarn som har gips som barnen gärna vill kolla in !
De lediga helgerna är nog de allra bästa med att plugga att slippa jobba varannan helg ! Jag jobbar ca 20 % så de blir en helg på sex veckor bara .. riktigt najs !! Praktikens sista vecka börjar på måndag och de ska bli riktigt sorgligt att lämna , de är verkligen ett bra ställe jag hamnat på tycker jag . Några andra i klassen verkar inte ha haft samma tur .
De är fascinerande hur de finns vissa människor som klarar av att lägga ner så mycket av dem själva för att hjälpa andra ! Stort engagemang och stort hjärta måste jag säga genomsyrar hela min praktik.
 
Min roll inom psykiatrin är fortfarande oklar men jag får nya insikter hela tiden och tror på att de kommer bli nåt bra av mig inom detta tillslut ;)

Att utreda barn med olika diagnoser är de som mitt hjärta brinner mycket för nu , tänk så många som skulle sluppit hamna i missbruk och psykisk ohälsa med rätt diagnos från början så man tidigt kan hjälpa stötta och hamna i rätt "fack".

De börjas mycket ute i kommunerna nu med teamarbete att tex en sjuksköterska en doktor en socialpsykiatriker och socialarbetare arbetar tillsammans i ett team för att utreda barn och ungdomar. Rätt diagnos från början kan vara avgörande för hur en person utvecklas !!
 
Yeye massa sörja ;))
 
 
 
 
 

off to !

Publicerad 2012-10-18 06:25:49 i Dagbok,

Nu tar jag sista praktikdagen för veckan :) riktigt bra ställe med engagerad personal ! roligt ... sen är det heeelg !

see ya !!

Bilder!

Publicerad 2012-10-15 13:44:37 i Dagbok,

Svårt att uppdatera såhär lång tid och jag är ju verkligen för dålig på att hålla liv i dehära bloggandet. Men what the heck jag ger de en chans , de är ju kul att gå tillbaka och kolla och nu ska ju vara the time of my life ! jag har ju börjat på högskola de är ganska nytt och de är riktigt najs, just nu praktiserar jag på en boendestöd typ :)) jobbar lite gör jag med och hänger med mina goa ungar (ibland goa).
 
Vi kör lite bilder för att sammanfatta lite tillbaka
 
 
 
 
 
 
 
 

undrar??

Publicerad 2012-10-15 12:06:20 i Dagbok,

Jag tror minsann de är dags att blåsa liv i denna här bloggen :)) nån som fortfarande kollar ??

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela