Louises Dagbok

Livet med fyra grabbar !

Förkyld.....

Publicerad 2008-03-28 18:42:42 i ja å magen,

Idag har jag fikat med Marielle , Engla , Isabelle och hennes Linnea , de va mysigt som vanligt !! Sen va vi i stenungsund och shoppade lite ....
Det blev en filt till bebisen .... igentligen skulle vi ha en tröja men vi kom inte överens !! haha

image91
vecka 26

Jag är så himla förkyld just nu !! så jobbigt att inte kunna andas ordentligt ... dels trycker bebisen på uppåt lungorna och så är ja riktigt tät ....
Nu är det rena boxningsronderna därinne två gånger om dan ... oftast mellan 22-23 och på morgonen när ja vaknar !! nu syns det på magen när bebisen är igång ! såå härligt.

Louise

barnmorskan!!

Publicerad 2008-03-25 16:45:20 i Allmänt,

Idag var vi på mvc besök och såhär glada va vi efter vi fått lyssna på vår bebis...

image90

Allt va fint och hjärtslagen va ca 148 ..... magmåttet var 22 cm och det va tydligen mitt på skalan !! 1 KG HADE JAG GÅTT UPP SEN SIST !! JIPPIEE
Sen bokade vi ett aurora samtal så jag kan få diskutera förlossningen och få mina löften gällande att inte få ligga så länge denna gången ... de ska bli riktigt skönt ! Jag vill ju gärna föda normalt för att man ska helst inte göra fler än två snitt..... och vi vill ju ha fler bebisar( KANSKE )...
En rolig grej som hände va att när dom skulle ta blodprov på mig så blev Johan helt kritvit i ansiktet så sköterskan fick ägna sig lite åt han så hon missade min ven !! Han fick gå ut och sätta sig en stund... haha och den ska man ha med sig när man föder barn !

Louise

Påskafton

Publicerad 2008-03-23 19:21:12 i Allmänt,

Gårdagen va precis som vanligt superlyckad !! Grillning blev det trots snö.... Barnen målade ägg och hittade fina påskägg i trädgården som påskharen lämnat ..
Han är för snäll den där haren ... Vi åt grillad fläskfile , potatisgratäng , prinskorvar , köttbullar , ägghalvor mm . Kan ju lugnt säga att vi bidde mätta !!
Härligt för mitt hjärta att få vara ledig lite och dricka en öl eller tre med !!

image86
Koncentrerade pojkar !!

image87
Mitt älskade hjärta har jobbat superhårt denna vecka o förtjänade sina påsköl

image89
Tack underbara Madde för en som vanligt supermysig påsk !!

Ja nästa år kanske jag med kan ta ett glas vin eller tio !! eller vad säger du Madde !!

Louise

Kattkärlek

Publicerad 2008-03-21 16:13:52 i Allmänt,

Kolla de finaste som finns !! mina söta katter ligger inte brevid varandra såhär särskilt ofta sen de blev stora katter men nu så !!

image84

Jag berättade för Robin om hur de va förr på långfredagen ( de lilla ja vet ) det där med att man inte fick leka och greja en massa utan att man skulle ha lite trist den dagen , att det är därför den kallas långfredagen ( finns säkert en religiös anledning med men vi är inte troende så ja skippade den )
Detta tog han tydligen på allra största allvar och hur jag än tjötar att han borde gå över till en kompis så svarar han bara .... men mamma ... de är ju långfredag idag !! haha där fick jag ...

image85


Louise

Äntligen....

Publicerad 2008-03-20 19:13:37 i ja å magen,

Fattar jag hur man lägger in bilderna på datan ....eller Johan fattar menar ja :)

image82
snart vecka 25

image83
vårt härliga påskägg

Idag va sista jobbdagen före påsken .... sååå skönt att vara ledig och bara mysa med Robin ett par dagar. Johan jobbar ju hela tiden nu under konståknings - vm .
Vi saknar han här hemma ju .... På lördag blir de som sagt grillning hos min Madde och Oliwer , de ska bli riktigt mysigt!!

Glad Påsk alla !!

Louise

Louise

Vad hände där?

Publicerad 2008-03-17 21:32:26 i Allmänt,

Ja de kan man ju undra... varifrån kom detta skitväder !! Idag har ja vart ledig så det har vart lugnt men ändå fullt upp !! knepigt att det alltid blir så...Har fikat men Angela påskpyntat med mitt lilla hjärta och lagat goooood middag ... pannbiff och potatismos.....
Kan ni fatta att påskgodiset va slut både på Ica och på Coop ... De är ju helt sinnes hur mycket godis äter ljungskileborna egentligen ... haha. Fick åka till torp för att få tag i nåt .

Påskafton firas hos Madde i vanlig ordning men vi kanske får skippa grillningen i år ?!

louise

Kära mor

Publicerad 2008-03-16 11:09:48 i Allmänt,

Grattis till mamma och Johnny som blivit med internet igår !! Lycka till image80
mor och älskling

image81
Johnny min käre plastpappa

Friday

Publicerad 2008-03-14 11:09:07 i Allmänt,

 Då va de redan fredag igen då .... shit va tiden går fort !! Idag börjar jag jobba klockan två och slutar tio . en riktigt dålig tid iallafall för en fredag !!
Har legat i sängen tills nu .... Så ha en underbar ferdag allihopa !!

Louise

Oj oj oj...

Publicerad 2008-03-12 22:02:36 i Allmänt,

Idag så ringde min kära mor och sa att vaggan var klar .... allt va sytt och hon ville komma med den genast... Jag ville också gärna se den men de känns lite läskigt att ha den här 3 månader före .... men men dom kom iallafall och nu står den färdig i sovrummet !!
Nu är det på riktigt !!


image78
nu ser ni ju en del av sovrummet också

image79

Louise

Nya favvisar

Publicerad 2008-03-12 16:44:43 i Allmänt,

Efter mycket diskuterande på jobbet med Malle finns dessa favvisar - Olle , Wille , Elise , och Isaac ... fina va ? Too be continued ...

Namn!?

Publicerad 2008-03-11 19:49:35 i Allmänt,

Kan ni kära vänner ge mig namnförslag !? Min bebis måste heta något ..... vi har några förslag Isaac  Wille  Elsa  Tova  Ebba  Aurora  Simon  Ronja  Jack  m fl ... Vad tycker ni ?

Louise

Tisdag

Publicerad 2008-03-11 10:30:00 i Allmänt,

Idag är jag helt slut.... antagligen pga att vi tapetserade hela kvällen igår men bra blev det ! vårt sovrum är helt sjukt fint nu .... ska lägga ut en bild när jag klurat ut denna datorn son Johan köpte igår ...
Han köpte en laptop som vi kan ha nu när Robin fick våran stationära på sitt rum. En riktig värstingdator har vi nu tycker jag iallafall...
Sjukt stor med 17 tums skärm men de blir najs att kolla på film i sängen igen !! Och lyssna på ljudbok ( pensionärsvarning ?) men det är himla skönt att slappna av till på kvällarna !! Hoppas ni alla får en härlig tisdag !


Louise

Uppe med tuppen!!

Publicerad 2008-03-10 09:46:12 i ja å magen,

Idag är jag skitpigg ... Tänk vad 8 timmars sömn och en dags slappande kan göra !! Igår softade jag och Johan i soffan och bara slappade ... okej lite pill i sovrummet med att avmaskera väggarna tog vi tag i .
Nu är det bara en vägg kvar den som ska tapetseras ! Angela kom hit nuuu och hjälp mig ! haha ne de blir väl ikväll eller imorgon kväll .... Idag va jag uppe sju och körde Robin till skolan sen har jag diskat dammsugit plockat undan och nu bär det iväg på fika hemma hos Cindie , men ja ska slänga upp nya magbilder först !!

image77
vecka 23

Om ni undrar varför jag alltid har samma brallor så ska ja säga att det inte är för att det är de enda brallorna jag har ( iofs så har jag dem mycket hihi ) utan för att man ser olika stor ut med olika kläder och jag sparar ju dessa bilder för att kunna kolla sen och då syns det hur man växer från vecka till vecka.
Onödigt vetande kanske !?

Louise

Long time..

Publicerad 2008-03-08 16:34:01 i Allmänt,

Ja det har minst sagt varit dåligt med uppdateringar de senaste dagarna men vi har haft fullt upp här hemma ! Vi har bytt rum med Robin och i den vevan kom jag givetvis på att det inte dög med tapeterna som va i det rummet så det bar iväg till Essko för lite inhandling !
Ska visa när det är klart men nu kan jag bara visa Robins rum ...

image71


image72


image73


Det blev jättefint tycker vi och de verkar som Robin också är nöjd ! Just nu är han i Danmark med sina kusiner så jag hoppas han har det hur bra som helst , han behöver lite semester min goe pojk !
Tack snälla kusiner och fastrar farbröder med flera att han fick följa med !

Igår målade Jesper och Johan sovrummet hela dagen så Malle och ja fixade lite paj och sallad som vi myste till det med på kvällen .Sen kollade vi på film Jesse James men den var sådär så vi stängde av och kollade på så ska de låta istället !


image74
Jeppe i målartagen

image75
Kolla in skåran !

image76
Jordgubbar ! mums !

Louise

Mammas hjärta ...

Publicerad 2008-03-03 20:02:15 i Allmänt,

Usch jag måste skriva av mig lite känner jag ... Min älsklingskille har det lite jobbigt i skolan just nu ... Det är så jobbigt att veta att han går igenom det som man också gjort en gång i tiden , han känner sig lite utanför eftersom hans kompisar har börjat leka med andra killar i klassen också ...
Men det är ju så det är i skolan , man byter kompisar de första åren mycket och de kan vara jobbigt som attan att känna sig utanför .... Som mamma önskar man att man kunde göra nånting men jag vet ju att han måste lösa det själv och jag vet innerst inne att han kommer lösa det .... Jag har gett han en puff på vägen idag genom att ordna så han ska leka med en annan klasskamrat imorgon efter skolan så han kommer igång med att leka med olika kompisar ... är man en curlingmamma då ?
Jag tror ju inte det för det va bara en liten knuff i rätt riktning ! Sen har han lite svårt för matten också så de gör inte Saken bättre när allt jobbigt kommer på en gång ....
Han får utbrott för jättesmå saker nu och jag undrar om de beror på skolsituationen eller storebrorgrejen ... Han blev jätteledsen förut när vi va hos Madde och Oliver för att han ramlat i vatten så han fick låna ett par byxor av oliver som han inte gillade . Så känslig just nu .... Vad ska man göra ? Kan någon hjälpa mig ? ge mig lite tips ...

Louise

Lediga dag !!

Publicerad 2008-03-03 14:20:32 i Allmänt,

Det är sjukt lovely att vara ledig såhär mitt i veckan då man kan snusa lite längre när resten av familjen jobbar och är i skolan ... Idag steg jag upp vid halv tio och masade mej till Angela och Theo för att fika lite . Sen hämtade jag lilleman i skolan och nu har vi lunchat lite .
Snart tar pärlan oss till Jörlanda för ytterligare lite fika men Madde och Oliver !! De va så längesedan ! På onsdag ska vi greja massor här hemma med att byta rum .... Borrning mm. Och på torsdag åker Robin på sin första semester utan mamsen ! Han ska med kusinerna och farbröder och fastrar till Lalandia i danmark .... !! Spännande värre !!

image70
två mongos !!

Louise

myskväll

Publicerad 2008-03-01 16:14:14 i Allmänt,

Ikväll kommer Marlene , Jeppe och fia till oss och ska kolla melodifestivalen !! Mysigt som attan ... Det ska bli potatisgratäng med schnitzel att äta till detta !!
Fattas bara en kall Xider ... * Drömmer *

Louise

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela